Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datorii

Restanţele sucevenilor la bănci au crescut într-o lună cu peste 2,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii încep să-şi plătească din ce în ce mai greu creditele în lei pe care le-au contractat la bănci. Potrivit ultimului raport al Băncii Naţionale a României, restanţele la bănci la creditele cotractate în lei de către suceveni au crescut într-o singură lună cu 11,6 milioane de lei, adică aproximativ 2,5 milioane de euro. Din datele BNR, restanţele la împrumuturile în lei la sfârşitul lunii septembrie 2012 erau de 359,8 milioane de lei, în timp ce la finele lunii august a.c., datoriile au fost de 348,2 milioane de lei.

În acelaşi timp, valoarea creditelor curente în lei contractate de persoane fizice şi juridice sucevene la bănci au scăzut în luna septembrie, comparativ cu luna august. Astfel, dacă în luna august creditele în lei erau de 1.288,3 milioane de lei, la sfârşitul lunii septembrie, acestea au scăzut la 1.271,6 milioane de lei.

Potrivit raportului BNR, valoarea totală a creditelor în valută pe care sucevenii le aveau la sfârşitul lunii septembrie 2012 a fost de 1.616,8 milioane de lei, din care 1.377,7 milioane de lei au fost credite curente, iar 239,1 milioane de lei, restanţe la împrumuturile în valută. De remarcat faptul că restanţele la creditele în valută au crescut cu doar 600.000 de lei, raportat la cifrele înregistrate la finele lunii august 2012. De remarcat faptul că sucevenii au preferat creditele în valută pentru achiziţia de locuinţe, valoarea acestor împrumuturi fiind de 826,6 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restanţele sucevenilor la bănci au crescut într-o lună cu peste 2,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Restanţele sucevenilor la bănci au crescut într-o lună cu peste 2,5 milioane de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 oct 2012, 20:09:28
incep sa se vada tot mai mult efectele guvernarii pdl.unde sunt cei care plang faptul ca judetul nu mai este condus de un pdl/ist sa/si dea cu parerea de ce sucevenii nu/si pot plati creditele .cu siguranta ca ar spune ca oamenii isi beau banii in crisma in loc sa/si plateasca creditele ori ca lenevesc.adevarul este ca urmare a politicii pdl sau pierdut multe locuri de munca,multe firme sau inchis din cauza impozitului forfetar si nu sau mai creat alte locuri de munca.degeaba sau adus bani in judet dupa cum se lauda un cetatean din judet daca au fost cheltuiti
aiurea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei