Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Doctorul fetiţei care a murit de rujeolă, amendat de DSP şi dat pe mâna Colegiului Medicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul de familie Călin Jean Fudulache, din comuna Izvoarele Sucevei, la care era înscrisă fetiţa care a murit săptămâna trecută din cauza rujeolei a fost amendat cu 5.000 lei de Direcţia de Sănătate Publică, pe numele doctorului fiind făcută şi o plângere către Comisia de Jurisdicţie Profesională a Colegiului Judeţean al Medicilor. Măsurile au fost luate în urma unei anchete derulate de DSP după producerea decesului, doctorului Fudulache reproşându-i-se o serie de deficienţe în efectuarea vaccinărilor şi consemnarea acestora în documentele medicale.

Aşa a informat ieri directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că medicul de familie din comuna Izvoarele Sucevei este suspectat de faptul că nu ar fi imunizat-o pe fetiţă contra rujeolei, deşi din acte reieşea că aceasta ar fi primit serul conform recomandărilor, la vârsta de 1 an şi 7 ani. Abiţei a explicat că datele din fişele pacienţilor erau diferite faţă de cele din registrul de la cabinet. Pe de altă parte, fetiţa decedată figura în evidenţe ca fiind vaccinată la o altă dată faţă de restul colegilor de clasă, care au fost imunizaţi în aceeaşi zi.

 

Amendat de DSP şi în 2008 şi reclamat de săteni în nenumărate rânduri

„Ori nu a imunizat-o deloc împotriva rujeolei şi numai a consemnat în acte ori a efectuat vaccinarea cu întârziere, dar a scris în acte că aceasta s-a realizat la timp”, a precizat şeful DSP.

Potrivit dr. Ludovic Abiţei, medicul de familie Călin Jean Fudulache a fost amendat de DSP şi în 2008, exact pentru acelaşi gen de abateri. Mai mult, în ultimii ani, pe numele doctorului din comuna Izvoarele Sucevei s-au înregistrat nenumărate reclamaţii din partea localnicilor, oamenii sesizând faptul că medicul lor de familie nu este de găsit la cabinet, că obişnuieşte să consume băuturi alcoolice şi că refuză să le dea bilete  de trimitere.

De menţionat că toţi cei 90 de elevi de la şcoala din Brodina de Sus, unde învăţa şi fetiţa moartă de rujeolă, o banală boală a copilăriei, sunt înscrişi la doctorul Călin Jean Fudulache.

În Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi în momentul de faţă opt elevi ai Şcolii Generale Izvoarele Sucevei, doi elevi de la şcoala din Bobeica şi un preşcolar de la Grădiniţa Brodina de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doctorul fetiţei care a murit de rujeolă, amendat de DSP şi dat pe mâna Colegiului Medicilor.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Doctorul fetiţei care a murit de rujeolă, amendat de DSP şi dat pe mâna Colegiului Medicilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CE VREMURI... trimis de
(16 oct 2012, 16:14:24
CAND LA IZV.SUCEVEI,ORICE BOALA ERA TRATATA CU ,,FARINGOSEPT'' CU ALTA DENUMIRE,FIIND ADUS CU AJUTOARELE DE ,,AFARA''.
SOACRA-MEA S-A LUPTAT CU UN TAUR SI PANA L-A DOBORAT,A FOST RANITA LA UN PICIOR.TOT FARINGOSEPT A PRIMIT,NOROC DE COMPRESELE ,,BABESTI'',PUTEA FI MAI RAU.SUSPECTE LEGATURILE TRAINICE CU O ANUMITA FARMACIE.
IN REST PE,, ESPLANADA'' LU' PARASKAYA,-E MARE VESELIE!
2.   JEANE! trimis de
(16 oct 2012, 16:17:24
,,TE IUBESTE RUSCUTELE SI E MOARTE DU PE TINE???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei