Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăria Suceava

Credit pentru finalizarea Centrului Cultural Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirea Centrului Cultural Bucovina, instituţie care urmează să fie funcţională în clădirea extinsă şi modernizată a fostului Cinema Modern, din centrul Sucevei, ar putea fi finalizată printr-un credit pe care Primăria Suceava intenţionează să-l acceseze de anul viitor.

Conducerea municipalităţii sucevene a anunţat miercuri că această soluţie este luată în calcul pentru ca anul viitor Centrul Cultural Bucovina, „o investiţie importantă şi aşteptată de suceveni”, să poată fi dat în folosinţă, după ce anul acesta lucrările au fost sistate, din lipsă de fonduri.

„Investiţia de realizare a Centrului Cultural Bucovina este de 2,5 milioane de euro. Până în prezent am achitat 67 de miliarde şi mai avem de achitat încă 55 de miliarde de lei vechi. Urmează ca până la finele anului să mai achităm vreo 5 miliarde de lei vechi, încât pentru anul viitor vor mai fi de plătit 50 de miliarde de lei vechi”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean şi-a exprimat intenţia de a solicita Consiliului Local aprobarea pentru obţinerea unui credit pentru finalizarea investiţiei şi dotarea noii instituţii, iar banii pe care trebuia să-i aloce acolo în bugetul anului viitor să-i utilizeze pentru ajutorarea societăţii de termoficare.

„Pentru a ajuta societatea de termoficare nu putem lua credit, pentru că se consideră a fi credit pentru consum, nu de investiţii”, a precizat Lungu.

La finalizare, noua clădire din centrul Sucevei, cu destinaţie culturală, va face obiectul unui schimb patrimonial cu Consiliul Judeţean.

Ion Lungu a spus că în urma discuţiilor purtate cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, acesta s-a arătat dispus să găsească modalităţi de colaborare cu municipalitatea suceveană.

Mai exact, CJ ar urma să cedeze Primăriei Suceava cele trei etaje pe care le deţine în actualul sediu al municipalităţii, cumpărat pe vremuri de la o bancă, în schimbul unor spaţii pe care le va primi la Centrul Cultural Bucovina.

„Mai exact, vrem să obţinem etajele 3,4 şi 5 ale sediului primăriei, care sunt cumpărate de CJ şi date în folosinţă gratuită până în 2018”, a explicat Ion Lungu.

În noua clădire prevăzută cu subsol, trei etaje, mansardă şi etaj tehnic vor fi disponibili aproximativ 2500 de mp, aici urmând să fie alocate spaţii pentru tot felul de activităţi culturale, precum teatru, mini-filarmonică, ori pentru Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.

Lucrările la Centrul Cultural Bucovina sunt destul de avansate – 100% structura de rezistenţă, 80% lucrările mari, de închideri şi 60% finisajele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credit pentru finalizarea Centrului Cultural Bucovina.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Credit pentru finalizarea Centrului Cultural Bucovina4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atitudine trimis de
(12 oct 2012, 11:27:18
Ne kkm pe noi de foame dar facem credit sa ne cumparam TV led cu diagonala de 106. Cam acelasi lucru face si municipalitatea in cazul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei