Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2012 - Anul XVII, nr. 237 (5142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În semestrul întâi

Inspecţii în şcolile cu rezultate slabe la evaluarea naţională şi bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În semestrul acesta, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava va evalua, prin inspecţie de specialitate, profesorii de limba română şi matematică încadraţi la clasele care au obţinut rezultate slabe la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat.În plus, pentru examenul de bacalaureat vor fi evaluate, în funcţie de rezultate, şi alte cadre didactice de la diferite discipline cu promovabilitate scăzută.

Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de profesoara Gabriela Scutaru, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Suceava, care a completat că pentru îmbunătăţirea rezultatelor în anul şcolar următor, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a recomandat şi alte tipuri de măsuri, cum ar fi analiza rezultatelor la nivelul IŞJ şi la nivelul şcolilor, analiza rezultatelor la nivelul cercurilor pedagogice pe discipline, activităţi specifice de formare a cadrelor didactice pe tematica evaluării, organizarea a cel puţin unei simulări la nivelul judeţului pentru fiecare probă din cadrul fiecărui examen naţional, monitorizarea frecvenţei elevilor, elaborarea unui plan de şcolarizare realist, consilierea şi orientarea şcolară a elevilor, cu informarea corectă a acestora asupra oportunităţilor de continuare a studiilor/ de angajare.

 

Circa 50 de şcoli din judeţ nu au fost inspectate în ultimii zece ani

Gabriela Scutaru a precizat că sunt circa 50 de şcoli din judeţ care nu au fost inspectate în ultimii zece ani. Acest lucru se datorează, a explicat ea, şi numărului mic de inspectori şcolari de specialitate. Primele inspectate vor fi cele cinci unităţi de învăţământ din judeţ cu promovabilitate zero, dar şi şcolile cu promovabilitate scăzută.

„Se vor face inspecţii la clasă neanunţate, profesorii cu rezultate mai slabe vor fi îndrumaţi şi consiliaţi, dar se vor organiza şi programe de formare pentru ei. Cu privire la admiterea în licee a unor elevi având medii sub 5, MECTS a recomandat măsuri recuperatorii, în special la disciplinele implicate în bacalaureat, şi de monitorizare a progresului şcolar”, a completat Gabriela Scutaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspecţii în şcolile cu rezultate slabe la evaluarea naţională şi bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Inspecţii în şcolile cu rezultate slabe la evaluarea naţională şi bacalaureat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Serios? trimis de
(10 oct 2012, 13:45:33
Aceasta Miss Piggy a ISJ, nulitate absoluta din punctul meu de vedere, uita ca sunt licee unde peste 60% din profi au salarii sau gradatii de merit in timp ce sub 15% din elevi iau bacul. Uita de inspectiile comuniste pe care le face ISJ la comanda si uita de "realizarile" mariei sale din anii anteriori. Uita ca unele licee au "FOARTE BINE" la inspectii si realitaea e cea de la bac. Cu asa tovarasi, si elemente care nu-s bune nici de decor la ISJ, e logic sa se duca de rapa invatamantul si scolile sa scoata "TAMPITI" ca sa-l citez pe Base.
1.1  RE: Serios? trimis de
(10 oct 2012, 23:08:17
De acord 100%.Insa ideea principala pe care ai pierdut-o e ca porcusori de astia, se duc in inspectii pentru ciubucarelile clasice pe care le iau cei de la ISJ. Cei 99% din profi, care evident sunt scursura societatii, corupti pana-n maduva oaselor, nu fac decat sa ia spaga de la elevi si sa dea zeciuiala, sau mai mult, celor ca aceasta nesimtita care-si permite sa vorbeasca.
2.   Dureros ce se intimpla iar cu profii! trimis de
(10 oct 2012, 14:45:46
Ii puneti iar la zid!?
Nu scapati nici o ocazie?!...
Ati luat exemlu de la Primul corigent!?
Vreti treaba pe de geaba?

De ce oare tac profesorii…inseamna ca sunt peste jumatate incompetenti si le este frica!?
3.   CULTURA GENERALA NU SE MASOARA IN BANI!!!!!!!! trimis de
(10 oct 2012, 20:33:45
ce sa evaluati daca faceti angajari pe pile la toti fostii analfabeti si rusine sa va fie pentru mascarada din presa.exista suplinitori angajati psd mai nou care habar nu au cum ii cheama,dar sa stie sa predea ceva.culmea este ca cei de la ins sv i au angajat cu dedicatie. de mesele copioase oferite de majoritatea din cadrele didactice la diferite examene locale pentru titularizari,cercuri pedagogice,etc stie cineva??????mare rusine si mai aveti tupeul sa faceti can can in presa.pe cine sa evaluati? exista catedre libere pe care nimeni nu le ocupa si daca mai picura cate un profesoras ala este pus de sus....copii sunt slab pregatiti datorita incapacitatii intelectuale ale celor care se cred cadre didactice,dar habar nu au de nimic.asta este romania celor inculti si incompetenti!!!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei