Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În derulare

Proiect de 4,5 milioane de lei pentru conservarea speciilor şi habitatelor naturale din Parcul Naţional Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai atractive destinaţii pentru iubitorii de natură şi aventură montană, Parcul Naţional Călimani, este prins într-un proiect cu o valoare de 4,5 milioane de lei, derulat de Asociaţia Tăşuleasa Social, care vizează îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de importanţă comunitară.

Realizarea activităţilor prevăzute în cadrul proiectului presupune încheierea a 13 contracte de furnizare de bunuri şi servicii. La sfârşitul lunii septembrie 2012, patru dintre acestea erau finalizate, cinci se aflau în diverse stadii de implementare şi patru în faza derulării procedurilor de achiziţii.

Una dintre activităţile principale ale acestui proiect vizează revizuirea planului de management al Parcului Naţional Călimani în ceea ce priveşte măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile şi habitatele de importanţă comunitară aflate pe suprafaţa acestuia, din perspectiva dublei administrări a sitului ROSCI0019 Călimani-Gurghiu: Administraţia Parcului Naţional Călimani - 20% şi Administraţia Ocolului Silvic de Regim Gheorghieni S.A.- 80%.

Pentru ca rezultatele proiectului să fie cunoscute şi pentru informarea publicului cu privire la necesitatea implementării măsurilor conservative în vederea menţinerii ariilor naturale valoroase pentru speciile şi habitatele prezente în Parcul Naţional Călimani, în cursul lunilor aprilie-iunie 2013 vor fi organizate 53 de sesiuni de informare şi conştientizare, în localităţile din zona parcului.

Activităţile proiectului se desfăşoară în cadrul Parcului Naţional Călimani şi în următoarele localităţi din zona parcului: Vatra Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Poiana Negri, Şaru Dornei, Panaci, Lunca Bradului, Răstoliţa, Batoş, Brâncoveneşti, Aluniş, Dumitriţa, Deda, Ideciu de Jos, Stânceni, Vătava, Mărişel, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Monor, Şieuţ, Bistriţa Bârgăului, Tiha Bârgăului, Topliţa.

Durata de desfăşurare a proiectului finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU este de 27 luni - intervalul 20 octombrie 2011 – 19 ianuarie 2014.

Parcul Naţional Călimaniare o suprafaţă de 24.041 hectare, iar în interiorul său există trei arii naturale protejate de interes naţional: Rezervaţia peisagistică 12 apostoli, Rezervaţia ştiinţifică de jnepeniş cu Pinus cembra şi Rezervaţia peisagistică mixtă Iezerul Călimanului.

Pe suprafaţa parcului au fost identificate un număr de minim de 187 specii de ciuperci, 96 de specii de muşchi, 104 specii de licheni, 774 specii de cormofite, 236 specii de microartropode edafice, 67 specii de insecte, trei specii de peşti, opt specii de amfibieni, cinci specii de reptile, 108 specii de păsări şi 20 de specii de mamifere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de 4,5 milioane de lei pentru conservarea speciilor şi habitatelor naturale din Parcul Naţional Călimani.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de 4,5 milioane de lei pentru conservarea speciilor şi habitatelor naturale din Parcul Naţional Călimani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei