Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Manifestări

Mii de câmpulungeni au asistat duminică la „Târgul lăptarilor” şi „Drumul Lemnului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de câmpulungeni au profitat de vremea frumoasă şi s-au grăbit să asiste, ieri, pe stadionul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la ediţia a XII-a a „Târgului Lăptarilor” şi ediţia a II-a a Festivalului „Drumul Lemnului”. Manifestările au fost organizate de Primăria şi Consiliul Local din municipiu şi asociaţiile de fermieri „Noua Fermă” şi „Piatra Şoimului”. Potrivit precizărilor organizatorilor, ediţia din acest an nu a mai fost organizată în colaborare cu Direcţia Agricolă şi alte instituţii sucevene, pentru că reprezentanţii acestora au participat la o manifestare asemănătoare la Suceava. Evenimentul de la Câmpulung a inclus însă obişnuitele expoziţii de animale, păsări, preparate culinare, obiecte din lemn şi utilaje pentru exploatarea lemnului.

De remarcat a fost în acest an prezenţa mai largă decât în anii trecuţi a micilor producători direcţi de brânzeturi şi absenţa multora dintre marii procesatori. Totodată, alături de produsele lactate, senzaţie au produs în rândul publicului şi alte preparate tradiţionale, între care mezelurile deja celebrului producător Ion Baciu au fost adevărate vedete ale expoziţiei culinare.

Şi animalele expuse la târg au fost mai puţine decât în alţi ani, dar exemplarele prezente (vaci de lapte, boi de tracţiune, oi, capre austriece, iepuri, găini şi porumbei) au fost dintre cele mai frumoase din toată zona. Din expoziţia de obiecte din lemn nu a lipsit carul uriaş din lemn de anul trecut, numai că de această dată a fost colorat în maro, pentru ca lemnul să fie protejat şi să reziste „cel puţin la fel de mult ca şi carul după care a fost făcut şi care e vechi de vreo 400 de ani”).

Manifestările au debutat la ora 10,00, cu festivitatea de deschidere oficială, urmată de simpozionul cu tema „601 ani de tradiţie şi continuitate în Câmpulungul Bucovinei” şi de vizitarea şi bonitarea standurilor. De la orele prânzului, timp de şase ore, publicul a putut urmări un maraton folcloric. Printre cei ce au fost solicitaţi  pentru a concerta se numără invitatul special Marius Ciprian Pop, Ansamblul folcloric „Floare de colţ” şi Grupul vocal instrumental „Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc, precum şi interpreţi îndrăgiţi şi formaţii din Sadova, Drăgoieşti, Fundu Moldovei, Pojorâta şi Moldoviţa.

În acelaşi timp, au putut fi vizitate expoziţiile de animale, expoziţiile culinare, demonstraţiile meşterilor populari şi expoziţiile de utilaje agricole amenajate tot pe stadion. Totodată au fost organizate animaţii, concursuri şi o tombolă, iar publicul a degustat balmoş, sarmale şi plăcinte şi s-a cinstit cu ţuică autentică, afinată şi multă bere.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a precizat că nu s-a cheltuit nici un leu din bugetul local pentru cele două evenimente, ci totul s-a realizat din sponsorizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de câmpulungeni au asistat duminică la „Târgul lăptarilor” şi „Drumul Lemnului”.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mii de câmpulungeni au asistat duminică la „Târgul lăptarilor” şi „Drumul Lemnului”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MISTER trimis de
( 8 oct 2012, 13:37:37
UNDE OR FI DISPARUT MAIDANEZII DIN CARTIERUL ,,STADION''-SAMBATA SI DUMINICA?
LI S-A OFERIT CAZARE LA NOILE BLOCURI ANL CARE ZAC NEFOLOSITE?DESPRE NOUL
ADAPOST INAUGURAT CU TOATE CELE TREBUINCIOASE SI DISPARUT FARA URMA APROAPE CA NU-SI MAI AMINTESTE NIMENI.DOAR GAURA DIN BUGET A MAI RAMAS.
MARII PROCESATORI DE LAPTE AU LIPSIT DATORITA CONCURENTEI NELOIALE PRIVIND VANZAREA PRODUSELOR LA ,,NEGRU'' PRIN CARTIERELE GUBERNEI,DE CATRE UNII ANGAJATI AI FABRICII.PANA SI COPII DE GRADINITA FREDONEAZA:
,,GARGARITA-RITA,
ZBOARA LA PORTITA
VEZI CE ARE GHITA-N TRAISTA
CAND PLEACA NOAPTEA ACASA,
SEFII LUI HABAR ,,NU ARE''
CA FACE BRANZA ,,PICIOARE''??? BIS!
IN BUCOVINA LA ,,DIHANIE'' I SE SPUNE BUBURUZA!!!
1.1  RE: MISTER trimis de
(22 oct 2012, 19:38:25
Cine lucreaza si tace, mai multa treaba face. Dupa munca si rasplata. Cine se scoala de dimineata, departe ajunge. Omul care nu munceste, in lipsuri traieste. Nu sta ca-ti sta norocul. Pomul se cunoaste dupa roade, omul dupa fapte. Munca innobileaza pe om. Munca lungeste viata, lenea o scurteaza.

AM DOCUMENTE DE NEBUN DE LA PAZIUC
NU PLATESC APA CA E OTRAVITA CU AUR SI ARGINT
EU SUNT MONTE CU SCAUN LA CAP
2.   EU SUNT KURT KULHANEK trimis de
(22 oct 2012, 19:17:24
NEBUN CA MINE NUI IN ZONA CAMPULUNGULUI
Lenea e cucoana mare care cere de mancare. Lenevia e sora buna cu saracia. Taie frunza la caini. Pana se incalta, soarele se-nalta. Pana se gateste, soarele asfinteste. Omul lenos moare de foame. Lenesul mai mult alearga, scumpul mai mult pagubeste. Lenesul face umbra pamantului degeaba.
Daca taceai, filozof ramaneai. Cine aduna la tinerete are la batranete. Inteleptul isi cumpara vara sanie si iarna caruta. Nebunii tulbura apele iar inteleptii pescuiesc. Cine pagubeste se intelepteste. Aduna la tinerete ca sa ai la batranete. Inteleptul tace si face. Celui intelept ii ajunge
3.   EU SUNT KURT KULHANEK trimis de
(22 oct 2012, 19:25:23
EU SUNT KURT KULHANEK SI LOCUIESC IN STRADA SIRENEI NR 6
Privind prin gaura din perete,un soricel vazu pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet: "Oare ce se afla acolo?" se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada ca in pachet era o capcana pentru soareci. Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce vazuse.
Cine lucreaza si tace, mai multa treaba face. Dupa munca si rasplata. Cine se scoala de dimineata, departe ajunge. Omul care nu munceste, in lipsuri traieste. Nu sta ca-ti sta norocul. Pomul se cunoaste dupa roade, omul dupa fapte. Munca innobileaza pe om. Munca lungeste viata, lenea o scurteaza NEBUNULE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei