luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9266 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7043 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Convingere

Gheorghe Flutur spune că sucevenii au început deja să-l regrete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La patru luni de la pierderea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi la numai două luni distanţă de alegerile parlamentare din decembrie, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut o radiografie a eşecului din 10 iunie şi a vorbit despre aşteptările pe care le are faţă de scrutinul din 9 decembrie. Flutur a vorbit şi despre dezertorii din PDL, precum şi despre ce ar dori să vadă la noua conducere a Consiliului Judeţean Suceava. Interviul complet cu preşedintele PDL Suceava în cele ce urmează:

 

- Au trecut patru luni de la pierderea alegerilor şi aţi avut timp să faceţi o analiză la rece. Aţi ajuns la nişte concluzii?

- Sigur că imediat după alegerile locale am făcut o analiză la nivel local, dar şi naţional. După cum ştiţi, a fost un fenomen naţional şi trebuie să ne asumăm acest lucru, iar PDL a plătit în alegerile locale, prin votul politic, costul guvernării din ultimii ani de zile. Dacă vorbim despre Suceava, ponderea cea mai mare a acestui rezultat de la alegeri a fost votul politic pe care l-am plătit şi eu, ca lider politic naţional, ca om în echipa de la vârf, de foarte multe ori când s-au luat decizii importante. Unele dintre ele nu au fost uşor suportate de populaţie. Trebuie să ne asumăm acest lucru.

Desigur că n-am fost parlamentar, foarte multe decizii s-au luat în Parlament, dar îmi asum să plătesc cu echipa şi, de multe ori, unele greşeli s-au făcut fără ca eu să pot să fac ceva. Am făcut analiza, ne-am dat toţi demisia din Biroul Permanent Naţional, am avut un congres, alegeri, am candidat pentru secretar al PDL, am câştigat cu un număr foarte mare de voturi, şi ştiu că acest lucru înseamnă o foarte mare responsabilitate.

În 12 ani de politică, căci eu am intrat în 2000 în această luptă, am avut o ascensiune destul de puternică pentru judeţul Suceava şi la nivel naţional, iar acum, dacă vorbim de alegerile locale din primăvară, costul pe care eu l-am plătit a fost un cost politic.

 

- Pe plan local aţi identificat greşelile?

- Da, putem să vorbim şi despre aşa ceva, deşi, repet, cea mai mare pondere o are costul politic pe care l-am plătit. Uitaţi-vă, au fost spulberate aproape toate judeţele în care au candidat reprezentanţi ai PDL la Consiliile Judeţene, în Moldova nici nu mai vorbesc, toate au pierdut, dar şi în Ardeal, cu greu au rămas în două judeţe preşedinţi, dar care nu au fost identificaţi politic aşa cum am fost eu. Dacă ne gândim, aici, local, poate că era mai bine să antrenăm mai mulţi oameni, o echipă mai largă pe care să o am. Am încercat să iau multe lucruri pe cont propriu şi cred că nu a fost cea mai bună soluţie, adică să iau în piept o campanie electorală de multe ori de unul singur. Aceasta a fost una dintre greşelile mele.

Au fost şi disfuncţionalităţi. Niciodată nu-mi place să mă plâng ca om politic, dar 28 de mii de voturi nule mă face să cred că a fost şi o lipsă de supraveghere la urne a reprezentanţilor noştri sau a celor care puteau să ne ajute, ca să nu mai vorbesc de faptul că după alegeri foarte multă lume ne-a spus despre nereguli. Îmi pare rău că mi-au spus după. Adică, buletine de vot împăturite, neştampilate pentru preşedintele CJ. Numărătoarea a fost lăsată la urmă, pentru dimineaţă, mulţi dintre candidaţii pentru primari au fost interesaţi de ei şi de consiliile locale, iar CJ, şi în special preşedintele, a fost lăsat la urmă.

Repet, nu-mi place să mă plâng, trebuie să privim bărbăteşte orice victorie, orice înfrângere, dar eu cred că la peste 110 mii de voturi e un scor destul de consistent. Chiar dacă am trecut printr-o perioadă grea, ca om politic trebuie să-mi asum şi bune şi rele şi sunt convins că roata se învârte şi că vom reveni să guvernăm, inclusiv aici la Suceava, pentru că oamenii nu vor uita realizările făcute în mandatul meu.

 

Dezamăgit de colegii din PDL care s-au ocupat de zona Fălticeni şi zona Dornelor

 

- Aţi simţit că nu toţi oamenii din PDL au tras la aceeaşi căruţă?

- Depinde şi cum îi organizezi. Da, pot să spun şi acest lucru, pentru că am avut anumite zone, cum este zona Fălticeni, zona Dornelor, unde rezultatele au fost mult sub aşteptări. Aţi văzut, au fost şi dezertări din PDL, colegi de-ai mei, deputaţi care au plecat pe ideea că le va fi mai bine la putere. Nu pot să fiu de acord cu aşa ceva, pentru că, după această logică, dacă fiecare am fugi să ne fie cald în viaţa politică, cine ar mai rămâne să facă şi opoziţie? Da, au fost şi oameni care nu au turat motoarele cum trebuiau să o facă.

 

- V-aţi simţit trădat, în special de domnii Pardău, Prodan şi Uricec?

- N-aş spune, pentru că noi avem structuri bune în teritoriu. Sigur că se putea face mai mult în anumite zone, însă eu am mizat foarte mult pe realizările făcute în cei patru ani ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Ele trebuiau mai mult explicate şi de mine şi de echipa mea şi de colegii mei. Nu am socotit că o campanie se face doar în 30 de zile. Multe lucruri le-am făcut publice, dar n-a fost suficient şi mi-am dat seama că aceasta a fost una dintre greşeli. Sigur că despre colegii despre care am vorbit nu vreau niciodată să amintesc, nu e genul meu, cred că rezultatele vorbesc de la sine.

 

Crede că nu va avea parte de anchete şi dosare penale

 

- Vă aşteptaţi ca în perioada următoare să înceapă o cruciadă împotriva dumneavoastră, cum ar fi dosare penale şi anchete?

- Nu. Nu. Nu mă aştept să înceapă nimic, pentru că am fost un om corect, am lucrat corect, transparent, cu o echipă de profesionişti şi nu mă aştept la aşa ceva. Ştiu cum am lucrat eu, ştiu cum am lucrat şi cu adversarii politici şi nu am nici un fel de probleme din acest punct de vedere.

 

- Ştiu că s-a făcut un audit la CJ. Credeţi că se pot găsi nereguli în ceea ce vă priveşte?

- Nu, din câte ştiu eu nu sunt probleme. Nu sunt, şi am avut o echipă de oameni foarte buni, profesionişti, care au lucrat cu răspundere şi şi-au asumat-o, cum mi-am asumat-o şi eu, şi nu sunt probleme.

 

„Mi-aş dori ca cei din conducerea judeţului să se lupte să vină bani la Suceava”

 

- Sunteţi acuzat de cei aflaţi la conducerea Consiliului Judeţean Suceava că aţi început foarte multe lucrări ştiind că nu sunt fonduri suficiente pentru aceste lucrări. Iar ca un exemplu este şoseaua de centură, ale cărei lucrări au fost întrerupte.

- Aici sunt două aspecte. Sunt lucrări care depindeau de CJ şi sunt lucrări în judeţ unde aportul meu a fost evident, politic naţional. Dacă vorbiţi de şoseaua de centură, nu este în curtea CJ, dar m-am implicat foarte mult. Peste 80% din lucrare este finalizată. M-am implicat să conving în competiţia cu alte judeţe că această lucrare trebuie făcută şi realizată, pentru a scoate traficul greu din municipiu. Ce observ eu acum este că au tăiat investiţiile şi, din păcate, sunt părăsite lucrările la şoseaua de centură. Efectul este sugrumarea traficului din municipiul Suceava.

Dacă asta e o acuză, că m-am implicat să aduc fonduri la şoseaua de centură, pot fi multe acuze de acest gen. M-am implicat în multe proiecte, şi pe aeroport şi pe foarte multe drumuri din judeţ. Sigur că am şi convins Bucureştiul că şi Suceava este o zonă în care trebuie alocaţi bani şi mi-aş dori în continuare ca cei din conducerea judeţului să se lupte să vină bani la Suceava, inclusiv pentru deblocarea şoselei de centură. Iar dacă aţi văzut, n-am făcut critici la actuala echipă de conducere a CJ, pentru că beneficiază de o perioadă în care trebuie să se aşeze.

Nu cred că e o acuză că te-ai implicat să aduci bani. Adică, dacă nu faci nimic, atunci nu poţi fi criticat? Nu pot să fiu de acord. Eu am fost un om foarte implicat şi rămân un om implicat şi vreau să-mi reiau activitatea politică, de data aceasta în Parlament. Am experienţă, am mai avut două mandate de senator al României. Pentru că ţinta principală este, după părerea mea, continuarea dezvoltării acestei zone, şi Suceava să devină o capitală de regiune, obligatoriu, pentru că pe modelul a opt regiuni, capitala implică că va pleca la Iaşi. Susţin cu toată forţa un număr mai mare de opt regiuni, iar Suceava să devină capitala uneia dintre regiuni, pentru că are universitate, are un spital mare cu caracter interjudeţean, aeroportul care trebuie modernizat, populaţia este în număr mare, e unul dintre judeţele mari ale României, şi eu cred că trebuie să luptăm pentru acest lucru.

 

„Nu iau în calcul să pierd alegerile”

 

- Cum vedeţi lupta politică pentru Senat? Cum veţi lupta cu contracandidatul dumneavoastră, medicul Tiberius Brădăţan?

- Aici e o luptă, respect candidaţii şi, dacă aşa stau lucrurile, va fi o luptă între un om nou venit, cum e doctorul Brădăţan în politică, şi un om care vine din spate, cu o experienţă politică, vine cu fapte, dar vine şi cu o erodare. Adică trebuie să iau în calcul toate acestea. Eu privesc cu toată responsabilitatea competiţia politică, mai ales că sucevenii au nevoie de aşa ceva. Sper, sunt optimist, că vor ţine cont de ce am făcut pentru judeţul Suceava. Unde te duci în ţară multă lume nu înţelege de ce la Suceava oamenii nu l-au ales pe Flutur. Eu simt că este acest regret pentru foarte multe lucruri bune care s-au întâmplat.

 

- Dacă veţi pierde alegerile, vă daţi demisia?

- Eu nu iau în calcul, niciodată nu am luat în calcul, de 12 ani, să pierd. Merg să câştig, pentru că, inclusiv la alegerile locale, am obţinut un scor foarte strâns, într-o perioadă extrem de grea în care PDL a plătit costurile la nivel naţional, aşa cum o să vină şi rândul celorlalţi. A fost un scor bun, să scoţi cu 10 primari mai mulţi decât în 2008, a fost o performanţă. Una este să pierzi într-o bătălie cu 20% şi alta cu 40%, într-o bătălie în care partidul tău se duce la 12-14%. Uitaţi-vă şi în contextul general. Acum sunt convins că Alianţa România Dreaptă este altceva şi împletim aici noul cu vechiul, experienţa cu elanul şi energia pe care o au colegi care au venit recent în partid şi sunt convins că sucevenii vor da un vot pentru Senat pentru Gheorghe Flutur, pentru un mandat de patru ani.

 

- Şi dacă, totuşi, se întâmplă să nu fiţi ales?

- Încă o dată spun, un om politic responsabil trebuie să meargă la câştig. Toate la timpul lor, dar eu vin cu o ofertă de bun-simţ, pragmatică, şi sunt convins că voi câştiga.

 

Este convins că perioada dezertărilor din partid s-a terminat

 

- Vă aşteptaţi şi la alte dezertări din partid în perioada următoare, în special după alegeri ?

- Nu, nu mă aştept la aşa ceva. Mai mult, au şi venit figuri noi, oameni noi, nume deosebite în PDL şi PDL se coagulează. Mai mult decât atât, acum suntem în Alianţa România Dreaptă, care deschide porţile pentru intrări în partid, nicidecum dezertări. În ultima perioadă a început să vină, din nou, destul de multă lume şi oameni deosebiţi în PDL şi sunt convins că şi în ARD.

 

- În perioada în care aţi fost la putere, s-a vorbit mult despre anumite persoane care au avut beneficii şi care au strâns averi importante prin diferite afaceri cu statul. Aţi tolerat aşa ceva, aţi ştiut, ştiţi despre aceşti oameni şi aceste preocupări ale lor?

- Nici vorbă. De foarte multe ori este un folclor răutăcios, pentru că nu e o noutate să se vină cu astfel de discuţii şi acuze, dar cred că judeţul Suceava n-a făcut obiectul scandalurilor, anchetelor, al problemelor deosebite, faţă de ce este prin alte părţi prin ţară. Am fost foarte transparenţi în ceea ce am făcut, în special în cheltuirea banului public şi, deci, din acest punct de vedere, nu cred că sunt probleme. Dacă cineva a făcut, a ştiut clar că PDL nu este o umbrelă sub care să se acopere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur spune că sucevenii au început deja să-l regrete.
 Vizualizări articol: 3736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 23 voturi
Gheorghe Flutur spune că sucevenii au început deja să-l regrete2.2523

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HH-7 trimis de
( 8 oct 2012, 11:20:50
AI MERITAT ACEST DUS RECE SPER DIN TOT SUFLETUL CA AROGANTA DIN TINE SA FI DISPARUT.
1.1  RE: HH-7 trimis de
( 8 oct 2012, 12:44:15
Chiar nu merita dupa cate a facut pentru SUCEAVA! Cei care l-au votat pe Nechifor s-au lasat prostiti! Sa vedeti de-acum ce va asteapta! Nimeni nu stia de BUCOVINA pana sa intre FLUTUR la conducere...! Toti eram moldoveni! A promovat turismul in BUCOVINA cum nu a facut-o nimeni in tara asta,in nicio regiune!
1.2  RE: HH-7 trimis de
( 8 oct 2012, 13:50:33
Hai sa o luam cu logica si pe rand, la fiecare intrebare in parte.
1) si 2) Cine sa traga concluziile? Cine sa identifice greselile? Balan? E hilar. Cred ca nu a inteles nimic din ce s-a intamplat la alegeri. El atata stie: micul, fanfara, berea si hop la dormitat in camera deputatilor unde nu a luat niciodata cuvantul. Profita de fraieri.
3) Cum naiba sa te simti tradat de traseisit gen Prodan sau Uricec? Nulitati, ca si el si atat. Ar fi fost de 100 de ori mai corect daca zicea clar ca au procedat ca si atunci cand au trecut la PDL. Inexplicabil e de ce nu si-a luat si Flutur talpasita. Cred ca nu-l mai primea nici d_racul.
4) Dosare penale? Eu SPER ca da. S-a urlat despre afacerile PDL, ciupitul e prea finut spus. Bagatl mainii pana la cot, a amandoua mainilor, e mai aproape de adevar. Sa nu uitam ca matale nene Flutur esti cel care ai facut dosare penale de-anboulea lui Marza sau Girigan. Poti sa fi mers tu cu ei la 10000 nunti, ca obrazul tot nu ti l-ai spalat si sper sa nu fii iertat, ca nu meriti la cat rau ai facut.

Ma opresc aici, doar din respect fata de doliul tau.
2.   Comentariu trimis de
( 8 oct 2012, 12:11:34
taranusule sa te vedem daca te vedem senator.atunci vedem daca te regreta prostimea .nu m-ai pune nimeni botul la pdl SUCCESURI IN ALEGERI
3.   Taranule trimis de
( 8 oct 2012, 12:35:03
Auzi YAIRMER , tinind cont de felul cum scrii , se vede ca TARANUL esti tu . du-te din nou la scoala si invata sa scrii cum trebuie ....
taranule.
4.   BINE SPUS! trimis de
( 8 oct 2012, 12:40:57
DANUTSA are dreptate,mergi din nou la scoala si invata sa scrii corect, apoi sa iti permiti sa comentezi si pt.ala de mai sus, YAIRMEIR , la fel! INCULTILOR!!!
5.   Daaaaaaaaa. trimis de
( 8 oct 2012, 13:13:34
DAAAAAAAAAAAAAAAA.tare te mai regretam.asa unul ca tine merita CAMBOGIA,acolo sa te duci sa mai tai niste copaci ca jud.suceava l-ai belit de lemn hotule.pe voi pedelistii va regretam ca existati,bine ar fi sa dispareti de pe fata pamantului hoti ordinari.
5.1  RE: Daaaaaaaaa. trimis de
( 8 oct 2012, 15:22:28
de obicei HOŢUL e cel ce te-alege pe tine
dar mai e un tip de hoţ ...pe care tu-l alegi
tot un fel de hoţie-i şi aia : să trăiţi bine !!!
tu eşti tot un fel de hoţ,Fluture , înţelegi ?

5.2  RE: Daaaaaaaaa. trimis de
( 8 oct 2012, 23:30:56
De obicei prostul nu se poate abtine//
Sa comenteze orice articol, ma intelegi?//
De aceea iti spun "sa-mi s o o g i P oo la bine"//
Pe-a mea sau pe-a lui Flutur, te las sa alegi!
6.   COMPLETARE trimis de
( 8 oct 2012, 13:43:21
REGRETAM CA SUNTETI INCA LIBERI,MAI ALES DUPA INVESTITIILE DE LA CAMPULUNG,IMPREUNA CU ,,SMENARII'' DIN IASI NE-ATI INDATORAT SI STRANEPOTII!!!
ASA SA VA AJUTE D-ZEU,DACA NU CUMVA A SI INCEPUT SA VA AJUTE!
7.   Parere trimis de
( 8 oct 2012, 14:00:30
de cand a plecat ,dl flutur de la consiliul judetean s-au oprit lucrarile la centura sucevei , proiectul ,,Craciun in Bucovina,, va fi decalarat ,,mort,, dl nechifor nu stie cum sa ajunga la biroul lui de la cj,trebuie sa il duca jandarmul de la intrare) ,ce sa mai zic de promovarea unui proiect.
o sa il planga sucevenii pe dl flutur,dar na....au vrut schimbare...
8.   Pt portocali trimis de
( 8 oct 2012, 14:00:32
locul vostru e in puscarie nu in parlament ca at-i jumulit tara asta
9.   Dan cadariu s-a imbogatit!!!! trimis de
( 8 oct 2012, 14:20:30
asa este,nimeni nu a furat de la stat pe vremea ta boierule.doar din greseala sclavul tau,fostul vice DAN CADARIU si-a construit un MEISTER AUTO SERVICE la intrarea in humor,adica pe le peco rapan.dar daca nu ma insel cred ca este din salariul sau de la buget.cine ma contrazice?
9.1  RE: Dan cadariu s-a imbogatit!!!! trimis de
( 8 oct 2012, 15:48:30
Bai analfabet mic, de cand stergi mosnegii la cwr in Franta ai uitat sa scrii corect romaneste! Nu te mai baga tu in seama sa comentezi ca te prinde stapanul tau francez la calculator si iar te pune sa-i soogi pwl@! Stai in banca ta sclavule!!!!
10.   Stiu si eu supararea...dar cu el,sa fim obiectivi! trimis de
( 8 oct 2012, 15:52:36

Oricit de suparati am fi noi pe PDL, care si-a batut joc de noi, fara mila, trebuie sa recunoastem ca dl Flutur nu a stat, mereu a vrut sa faca ceva pt. intregul Jud. Suceava

Centura Sucevei si Aeroportul Salcea, punctele tari ale lui Flutur, au ramas doar o amintire...

Cu PDL, niciodata nu a fost asa de multa coruptie, ca in perioada lui Base. A facut tot ce a vrut. Oamenii sprijiniti de el, au fost pusi in functiile cele mai inalte si s-au imbogatit fara rusine. Nici PSD-ul n-a ,,performat” asa cum au facut astia. Supararea oamenilor loviti fara mila de el, este fara margini. Numai o parte a trebuit sa sufere, cei ce nu i-au placut lui deloc: medicii, profesorii, in special!
Multi au plecat si au regretata ca s-au nascut in RO.
Nu se stie daca se vor mai intoarce!
Stiu si eu supararea...dar cu el,sa fim obiectivi!

11.   Unde erai domnul Flutur??? trimis de
( 8 oct 2012, 16:07:46
Eu îl întreb pe prim vicepreşedintele PDL, George Flutur unde erai când s-au tăiat salariile oamenilor în vreme ce voi vă îmbuibaţi? Unde erai George Flutur în momentul în care se şterpelea din pensia celor mai necăjiţi oameni din ţara asta? Unde erai George Flutur în momentul în care peste două sute de mii de întreprinderi mici şi mijlocii erau duse în faliment prin impozitul forfetar şi oamenii lăsaţi şomeri, lăsaţi în stradă? Unde erai George Flutur în momentul în care stăpânul tău Băsescu le spunea doctorilor, profesorilor, studenţilor, tinerilor din România, plecaţi în altă ţară dacă nu vă place? Unde erai? La Ierusalim după sfânta lumină? Nu, erai de fiecare dată în spatele lui Emil Boc să te vezi la televizor. Eşti la fel de vinovat ca Băsescu şi Boc!
11.1  RE: Unde erai domnul Flutur??? trimis de
( 8 oct 2012, 23:21:50
Radumamii, si tu, ca si seful tau Copylotul plagiezi? De ce nu spui ca ai citat din înțelepciunea copresedintelui USL - vesnic adormitul Corin Cacarau Antonescu?
12.   De ce sa te votam? trimis de
( 8 oct 2012, 16:15:41
Ai stat mereu langa mazilitla garaj si i-ai spalat Dacia.Ai adus apa si fructe pentru Nemtu,MRU si Monica Macovei.I-ai pieptanat ciocul lui Onaca.Ati format o alianta de toata jena cu legionarul Neamtu.Cu securistu MRU care cand s-a vazut prim ministru a scapat in banul public si a facut vraiste(multe multe parfumuri,trabuce,papa bun ,vinuri,whiskyane)Deci cu astia te-ai aliat frate,cu specimenele astea de Arici Pogonici?Si mai si vii acuma cu Elena Udrea.O chemi sa candideze la Suceava de parca ar fi mosia ta si poti sa-ti bati joc de suceveni.O chemi pe cea mai corupta fiinta din PDL.
12.1  RE: De ce sa te votam? trimis de
( 8 oct 2012, 23:25:56
Ce a făcut toarșu' prim secretar de județ, fost ospătar, Cătălin de când e pe cai mari? NIMIC NIMIC NIMIC!
13.   .... trimis de
( 8 oct 2012, 16:30:21
s-au rasturnat carutele cu prosti pe site-ul monitorului....aveti ce meritati acuma...
o sa mai fie si peste ceva vreme monitorul...o sa vedem atunci ce comenteaza cei care "urla" ca Flutur nu a fost bun si PDL e un parid de hoti....pana atunci....pupati marza si baisanu'...sa vedeti daca au gust bun....gramezi de tembeli si de slab dezvoltati ce sunteti....:)))))
14.   ....PS. trimis de
( 8 oct 2012, 16:32:48
...cine ma comenteaza poate sa ma pupe si pe mine...aviz tembelilor si slab dezvoltatilor...
15.   ...ce ti-au mai placut banii... trimis de
( 8 oct 2012, 16:42:04
iti reamintesc cum ai impartit tu banii ...aia 5 miliarde cu actualul primar de la Sadova...pentru explatarea din zona partiei Rarau...mars jigodie ordinara...
16.   Uite nea Fluture ce-ati facut in guvernarea PDL I trimis de
( 8 oct 2012, 18:46:29
* Posta Romana - pierderi de peste 100 milioane si perspectiva falimentului. Increngaturile clientelare duc pana la importanti lideri PDL.
* Pierderi si datorii la Hidroelectrica (1,2 miliarde euro) si Oltchim (700 mil euro)
* POSDRU si alte POR si POS(fonduri europene) sunt blocate pentru grave deficiente in 2010-2011
* Deficit de 700 milioane lei pentru functionarea spitalelor in 2012.
* Subventii pentru agricultura au fost scazute in 2011 de la 32 la 12 euro pe hectar.
* Armata complet nefinantata – doar 1,2 din PIB (in loc de 2,36)

16.1  RE: Uite nea Fluture ce-ati facut in guvernarea PDL I trimis de
( 8 oct 2012, 23:39:32
Posta româna a vrut sa o cumpere varanul voiculescu, noroc ca s-a opus domnul presedinte TRAIAN BASESCU
Hidroelectrica - falimentata de baietii destepti care au incheiat contracte in timpul guvernarii PNL
Fondurile europene blocate din cauza celor ca madam Puwak (de la PSD) care a sifonat niste bani de acolo in conturile proprii
Deficit de 1,2 miliarde lei pentru functionarea spitalelor in timpul guvernarii PSD
Pentru ce sa dea statul subventii, daca multe terenuri sunt necultivate?
Armata nefinantata - a inceput razboiul si noi nu stim?
17.   Uite nea Fluture ce-ati facut in guvernarea PDL II trimis de
( 8 oct 2012, 18:49:24
* Lipsa de personal in Politie – s-au blocat angajarile, asa ca a fost nevoie de deblocarea posturilor pentru 3000 absolventi angajat.
* CNAS - licitatii dubioase de aproape 100 milioane RON pentru diverse achizitii informatice, lipsa bugetului pentru medicamente, coruptia lasata mostenire de Duta & co.
* Cresterea pretului la gaze cu 15% negociata cu FMI si neaplicata, precum si eliminarea totala a subventiei la incalzire – o bomba sociala amanata de PDL, dar care se va intoarce tot impotriva populatiei.
* Dezastrul de la TVR - datorii de 140 milioane euro si o companie aproape de faliment.
* Educatie fara buget - clasa pregatitoare introdusa din acest an, fara a fi alocate fonduri suficiente (ba mai mult, s-au furat peste 50 de milioane de lei sub pretextul organizarii clasei pregatitoare)
18.   La ce sa ne asteptam cu Aeroportul de la astia!? trimis de
( 8 oct 2012, 20:01:41
Proiectul, cu implicatiile lui, pentru Aeroportul Salcea a fost preluat fara rusine de Iasi! Exact suma alocata 40mii de euro, lungimea pistei 240m, etc.(sursa Digi 24).

Ei exulta, in detrimentul nostru si se lauda ca au avut un lobbi puternic!

Intrebare: Cum au reusit ei, si noi Suceava, NU
Asta inseamana ca ai nostri conducatori sunt oameni marunti, dar infatuati si nu au spiritul de patriotism local.

La ce sa ne asteptam cu Suceava de la astia!?
18.1  RE: La ce sa ne asteptam cu Aeroportul de la astia!? trimis de
( 8 oct 2012, 20:05:12
2400m!
19.   Minciuna,lacomie,razbunare,prostie,desertaciune... trimis de
( 8 oct 2012, 21:14:46
da, tovarase flutur, regretam! regretam ca dintr-un barbat de caracter ce-ai fost acum zece ani te-ai transformat intr-un securist tradator si fara scru_p_ule!

de cand ai intrat sub influenta cercurilor oculte ai dat totul! cum ti s-a cerut asa ai facut! exact ca basex, exact ca boc, exact ca macovei, exact ca ungureanu!

nu exista diplomatie?! puteai sa te opui, macar cu diplomatie, tuturor abuzurilor si genocidului facut de basex cu largul sprijin al ticalosilor din UE si la comanda necuratilor.

dar ti-a fost mult mai la indemana sa-ti tradezi neamul si pamantul asta care te-a hranit si pe tine si pe toate slugile comunismului albastru in frunte cu sluga basex!

duduie devizele ''lucraturilor'' facute! duduie saracia si amaraciunea oamenilor in urma voastra!

si acum cautati voturi? la groapa de gunoi a istoriei, acolo va e locul tuturor pdl-istilor,ard-istilor si celorlalte natii comuniste corupte...
DE CE exista site-ul PORCISME.RO? pt.ca exista porcii care si-au batut joc de tara care i-a hranit!

se-ntorc in mormant bunicii si strabunicii vostri cand vad ce bataie de joc ati facut de neamul romanesc! iar voi sunteti multumiti...va asumati raul facut dandu-va demisiile din nu stiu ce bpn.

care demisii?! din pactul cu diavolul nu-ti poti da demisia decat iesind cu picioarele inainte...amar este gustul tradarii.

si cu toate astea intoarcerea pacatosului exista...
20.   Comentariu trimis de
( 8 oct 2012, 22:03:53
observ ca inca sunt care i-o sug lui basescu si flutur .pe partea cealalta ei mor de foame
20.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 oct 2012, 23:45:00
Inteleg ca tu soogi de la ponta, nechifor, crin, voiculescu si copchilu' ala.... Constantin, sau daniel parca...
21.   Prostanaci trimis de
( 8 oct 2012, 22:47:37
Bah voi sunteti tampiti si d'aia profita clasa politica de voi! Mi'e scarba cand vad cum va agitati aici, nici unul nestiind despre ce vorbeste si neavand o privire de ansamblu asupra celor intamplate din '90 pana acum. Pe pupincuristi ex. RADUMAMII il inteleg ca s'a nascut lingau de c ur, pe cei care il vb. de bine pe Flutur ii inteleg ca e singurul om politic care a facut f. multe pentru judet in comparatie cu PSD, dar pe restul care vedeti doar ultimii ani, ori nu va inteleg ori nu am timp caci sunteti doar niste tampiti. Pai cand s'a vandut industria, s'a falimentat agricultura, s'au luat cu japca terenurile voi va uitati la filme cu Chuck Norris pt. prima data si nu aveti de unde sti in ce perioada s'a intamplat, deh! Amu ii vedeti toti pe amaratii astia de la PDL si ii trageti de c@aie. Daca ati avea o vaga idee despre economie la nivel macro, bleah cu cine vb eu aici? Uitati-va la alte tari care au impus masuri de austeritate si nu au avut 40 ani de comunism, Grecia, Spania, curand Italia, Franta etc. nu va mai uitati doar la antena3 ca o sa va moara si ultima sclipire a neuronului basca - asa o sa va educati si odraslele iar Ro va ramane tot o tara de tampiti. HaHa LAATUle pai cine era atunci la comanda si cine este acum mah? Ce se poate observa de catre TOOOATA lumea d'aici e ca s'a stopat absolut totul, nu mai merge nimic nu se mai construieste nimic, exceptand strazile din oras care le manuieste PDListu Lungu. Hai mars la munca!
21.1  RE: Prostanaci trimis de
( 8 oct 2012, 23:20:23
Padre!? Daca tot esti asa de tare in macroeconomie imi explici si mie un IS-LM pt economia romaneasca din vremea guvernarii Boc? Ca sa-ti fie mai usor nu mai luam in calcul inflatia. Apoi, calculeaza-mi si mie indexul Theil ? Si uite ca sa-ti fie mai usor iti dau un citat de la un badea Cartan de la tara: "dupa revolutie a venit PSD-ul si a pus tara pe chituci, si uite amu a venit PDL-ul si a furat si chitucii". Ce zici ?!
22.   Comentariu trimis de
( 8 oct 2012, 23:57:45
o să simtă "regretele"sucevenilor mai ales după alegerile din decembrie chiar dacă el o să iasă parlamentar prin diferite matrapazlâcuri.
23.   Ce fraieri trimis de
( 9 oct 2012, 00:00:38
Va certati ca prostii toata ziua iar politicientii baga bani la tescherea. TOTI!
Sclavilor!tongue
24.   Daca nici acum n-ati inteles ! trimis de
( 9 oct 2012, 08:11:28
D-le Flutur rolul principal al omului politic este sa gaseasca metodele prin care viata alegatorului se imbunatateste ori d-voastra tocmai asta n-ati demonstrat . Este adevarat ca aveti calitati de investitor dar nu este suficient iar explicatiile d-voastra din articol demonstreaza clar ca nici pana acum nu vreti sau nici nu cunoasteti adevaratele motive ale esecului in alegeri . Rezultatele proaste ale alegerilor din zona Falticeni si Dorna exprima clar saracia oamenilor din aceste locuri . Nu uitati ! Ceausescu n-a murit pentru ca a fost un bun investitor !
25.   Test trimis de
( 9 oct 2012, 08:54:00
Fac un test!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei