Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă ecologică

Elevii suceveni au strâns gunoaie şi deşeuri pe Valea Brodinei, într-o acţiune educativă susţinută de Electromagnetica SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din clasele a VIII–a din comuna suceveana Brodina au demonstrat că le pasă de natură, participând sâmbătă, 6 octombrie, la acţiunea educativă şi ecologică iniţiată şi sprijinită de compania din domeniul energetic Electromagnetica Bucureşti.

Cei aproximativ 50 de elevi participanţi au strâns gunoaiele şi deşeurile dintr-o zonă aflată în imediata apropiere a micro-hidrocentralelor pe care Electromagnetica le deţine pe valea Brodinei.

Acţiunea de protejare a mediului înconjurător a fost îmbinată cu una de educare a tinerilor, care, la urcarea în autocar, au primit o prezentare despre istoria şi geografia locurilor, despre cum energia apei poate fi folosită la producerea de energie electrică şi despre grija faţă de mediu.

Din materialele puse la dispoziţie şi din discuţiile cu cadrele didactice de profil şi reprezentanţii Electromagnetica, elevii au aflat lucruri noi despre istoria locului în care s-au născut şi trăiesc, despre energia fără de care nu ar putea aprinde becul sau televizorul acasă, despre responsabilitatea noastră, a tuturor, fată de mediu şi abordarea companiei privind dezvoltarea pe termen lung a activităţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Însă cel mai bine au înţeles despre ce este vorba la faţa locului. Ajunşi la microhidrocentrale şi sub stricta supraveghere a personalului de exploatare, elevilor li s-a prezentat pe înţelesul lor ce înseamnă o micro-hidrocentrală, cum funcţionează şi în ce constă activitatea de zi cu zi a unei astfel de unităţi. Apoi, elevii, echipaţi cu mănuşi, saci, şepcuţe şi tricouri, au strâns gunoaiele şi deşeurile din avalul râului Brodina.

Şi, pentru că mişcarea în natură face casă bună cu o gândire limpede, conform zicalei „minte sănătoasă în corp sănătos”, elevii au fost provocaţi la un concurs de cultură generală.

Cei care răspuns de nota zece au fost răsplătiţi cu premii constând în cărţi, dicţionare şi atlase, precum şi câteva mingi, cu care băieţii au încins o partidă de fotbal.

Acţiunea cultural-ecologistă de sâmbătă face parte dintr-o serie de iniţiative ale Electromagnetica, menite să le ofere elevilor  primele lecţii în materie de educaţie energetică şi totodată să le insufle respectul faţă de mediul înconjurător. Campania de ecologizare a avut loc la scurt timp după ce, la începerea anului şcolar, Electromagnetica a fost alături de aproape o sută de elevi de clasa I din localităţile Brodina, Falcău, Sadău, Brodina de Jos şi Izvoarele Sucevei, oferindu-le rechizite. Conform oficialilor companiei, vor urma şi alte acţiuni de implicare şi sprijinire a comunităţilor locale.

Fondată în 1930, Electromagnetica este producător şi furnizor tradiţional de echipamente de distribuţie şi măsurarea energiei electrice, sisteme de iluminare cu LED, subansamble auto, sisteme de siguranţă a traficului feroviar. Orientată către producţia de energie verde şi tehnologii destinate creşterii eficienţei energetice, Electromagnetica are în prezent 560 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 46,3 milioane de euro în primul semestru al anului 2012.

Compania deţine în bazinul hidrografic al râului Suceava zece micro-hidrocentrale cu o putere instalată de 5,4 MW, dintre care două unităţi au fost construite de la zero de companie. Urmărind un succes economic pe termen lung şi cu impact minim asupra mediului, Electromagnetica a investit în ultimii şase ani peste 21 milioane euro pentru achiziţia, modernizarea, retehnologizarea şi construcţia de micro-hidrocentrale.

Societatea este listată în prezent la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti şi are ca principali acţionari Asociaţia PAS Electromagnetica (30,8%) şi SIF Oltenia (21,12%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni au strâns gunoaie şi deşeuri pe Valea Brodinei, într-o acţiune educativă susţinută de Electromagnetica SA.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii suceveni au strâns gunoaie şi deşeuri pe Valea Brodinei, într-o acţiune educativă susţinută de Electromagnetica SA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei