Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

SC Bucovina Ecotermgaz SA este monitorizată de FMI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma Consiliului Judeţean Suceava, SC Bucovina Ecotermgaz SA, este monitorizată în momentul de faţă de către Fondul Monetar Internaţional. Anunţul a fost făcut de fostul reprezentant al CJ Suceava în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Bucovina Ecotermgaz SA, consilierul PDL Sorina Barbu. Acesta şi-a prezentat demisia din această funcţie, iar în cadrul şedinţei de ieri a deliberativului judeţean a anunţat că firma suceveană trebuie să prezintă trimestrial rapoarte de activitate, acestea fiind monitorizate de către FMI.

Pe de altă parte, Sorina Barbu a subliniat faptul că de la sfârşitul anului trecut, SC Bucovina Ecotermgaz SA Suceava nu mai are conducere. Ea a arătat că în luna decembrie 2011 a expirat mandatul de administrator al firmei pe care îl deţinea Radu Veleanu. Sorina Barbu a lăsat să se înţeleagă faptul că situaţia de la SC Bucovina Ecotermgaz SA este cât se poate de dificilă, având în vedere că firma nu a depus bilanţul pe anul trecut şi, mai mult, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice nu mai au cu cine să discute cu privire la această societate. Barbu a precizat că Finanţele au finalizat în luna iulie 2012 un control la firma Consiliului Judeţean, însă procesul verbal final întocmit după verificări nu poate fi semnat deoarece Bucovina Ecotermgaz nu mai are conducere.

“Nici acest proces verbal nu este înregistrat nicăieri pentru că nu este nici un fel de conducere, nici economică şi nici tehnică”, a arătat Sorina Barbu, care adăugat că sănătatea nu îi mai permite să mai fie reprezentantul CJ Suceava în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Bucovina Ecotermgaz SA.

De precizat că în urma voturilor consilierilor judeţeni, noul reprezentant al deliberativului în AGA de la „Bucovina Ecotermgaz” este social-democratul Nistor Tătar, fost director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.

Firma Bucovina Ecotermgaz a fost înfiinţată de Consiliul Judeţean Suceava pentru a administra proiectul „Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Reamintim faptul că în anul 2004, Consiliul Judeţean Suceava a contractat, împreună cu 61 de primării, de la Deutsche Bank un credit de 86,3 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene. Creditul a fost contractat pe o perioadă de 25 de ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani şi o dobândă de 3,97%, la care se adaugă rata EURIBOR. Proiectul a presupus, printre altele, reabilitarea sistemelor de termoficare din şase oraşe ale judeţului şi extinderea reţelei de distribuţie a gazului metan în 61 de localităţi. Creditul a fost preluat, la sfârşitul anului trecut, de către banca austriacă Erste Bank.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SC Bucovina Ecotermgaz SA este monitorizată de FMI.
 Vizualizări articol: 1370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SC Bucovina Ecotermgaz SA este monitorizată de FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei