Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contractul pentru Oltchim nu a fost semnat. Dan Diaconescu a părăsit România, plecând spre München; urmează să revină miercuri în ţară

Dan Diaconescu a părăsit România, în jurul orei 17.00, cu o cursă aeriană spre München (Germania) şi va reveni în ţară miercuri dimineaţa, pentru a continua discuţiile privind încheierea contractului de privatizare la Oltchim, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul Daniel Fenechiu, reprezentant legal al lui Dan Diaconescu în negocierile cu OPSPI pentru privatizarea Oltchim, a confirmat plecarea din ţară a acestuia.

El a precizat că membrii comisiei de privatizare au fost informaţi despre faptul că Dan Diaconescu a părăsit România şi a arătat că acesta urmează să revină miercuri în ţară, pentru a continua discuţiile cu comisia de privatizare.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

 

Contractul nu a mai fost semnat

Contractul nu a fost însă semnat, iar premierul Victor Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

În cursul zilei de ieri, premierul s-a întâlnit cu ministrul Economiei şi şeful OPSPI pentru discuţii legate de situaţia Oltchim.

Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat ieri, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat ieri Dan Diaconescu, la ieşirea din Ministerul Economiei, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii OPSPI în vederea încheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Diaconescu a adăugat că avocaţii săi au rămas în sediul Ministerului Economiei pentru lămurirea situaţiei şi că după ce acest contract va fi încheiat el va vinde acţiunile pe care le-a cumpărat de la stat către cetăţeni "probabil, la preţul de pe bursă".

Diaconescu a mai spus că termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecării licitaţiei.

Câştigătorul licitaţiei anunţa ieri de dimineaţă că vrea să semneze în cursul zilei contractul cu Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi că banii să intre imediat în conturile companiei, pentru plata salariilor şi asigurarea capitalului de lucru.

 

Ponta: Dan Diaconescu va găsi acum pretexte; nu a avut niciodată şi nu are banii pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că Dan Diaconescu va găsi, în acest moment, pretexte, el arătând că acesta nu a avut niciodată şi nu are banii pentru a cumpăra Oltchim şi că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele şase luni pentru a salva combinatul.

"Oamenii au fost minţiţi de domnul Diaconescu, Mesia, Salvatorul... un alt Mesia, că e şi un alt Mesia pe dreapta politicii, ştiţi, cel cu Givenchy-ul. E Mesia domnului Dan Diaconescu care a venit şi preia el. Nu a preluat, că nu are nici cei 45 de milioane de Euro pentru acţiuni, nu are nici cei 100 de milioane pentru Arpechim, nu are cei 150 de milioane de Euro pentru restul datoriilor, cum sigur, poate că domnul Videanu îi are, dar e greu să vii să plăteşti cash", a spus Ponta.

Premierul şi-a exprimat, totodată, speranţa că încrederea celor care eventual mai sunt dispuşi să crediteze Oltchim va putea fi recâştigată.

"Însă acum oamenii poate au înţeles că au fost păcăliţi şi putem împreună cu cei de la sindicate, şi fără domnul Roibu şi cei care au stat atâţia ani acolo, cu o conducere de data asta competentă şi corectă, putem să recâştigăm încrederea celor care eventual mai sunt dispuşi să crediteze societatea pentru procedura eventual în următoarele şase luni", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Premierul a declarat, răspunzând unei întrebări, că privatizarea Oltchim va fi reluată la începutul anului viitor, el precizând că nu poate rămâne statul acţionar la combinat, fiind nevoie de un partener strategic puternic.

"Faptul că se dovedeşte, ceea ce, de altfel, am avertizat de ceva timp - că totul este doar o încercare de a acoperi fraudele comise în ultmii ani cu sprijinul Guvernului PDL şi că domnul Diaconescu a intrat în această operaţiune de ascundere a fraudelor - e real. Şi atunci, în mod sigur, după ce se epuizează cât mai rapid toate procedurile prin care constatăm că aşa-zisul câştigător de fapt nu a avut nici banii, nici intenţia de a deveni acţionar şi de a activa în calitate de proprietar majoritar la Oltchim, împreună cu Ministerul Economiei, în cadrul şedinţei de Guvern, vom aproba măsurile pentru viitor în aşa fel combinatul să intre într-o procedură specială prin care să salvăm locurile de muncă, să repornim activitatea şi, într-adevăr, în cel mai scurt timp, să găsim un investor serios", a spus Ponta.

 

Premierul a precizat că privatizarea Oltchim va fi pregătită pentru începutul anului viitor.

"Acuma, Oltchim a devenit un loc în jurul căruia roiesc tot felul de oameni cu interese politice, fie că e domnul Dan Diaconescu, fie că sunt alţi oameni, care habar nu au despre ce e vorba, fie că e vorba de Videanu, care încearcă să-şi acopere urmele. Problema noastră este de a îndepărta tot acest roi de profitori şi de a salva Oltchim, ca şi societate comercială şi de a pregăti practic probabil la începutul anului viitor, o privatizare de succes cu o companie capabilă să ţină combinatul în funcţiune şi să-l facă să funcţioneze profitabil într-un termen rezonabil", a spus Ponta.

El a susţinut că eşecul privatizării Oltchim nu este vina Guvernului, care s-a obligat să încerce să privatizeze compania în septembrie, în baza prevederilor contractuale cu FMI semnate de fostul Executiv.

"Aşa fusese trecut în discuţiile iniţiale cu FMI, de către fostul Guvern. Noi ne-am obligat că vom încerca o privatizare în luna septembrie. Faptul că a eşuat nu este vina noastră", a spus Ponta.

Premierul a răspuns afirmativ la întrebarea privind o nouă încercare de privatizare în primăvara anului viitor.

"Da. Nu poate să rămână statul acţionar, pentru că statul a fost acţionar în aceşti 20 de ani şi uitaţi-vă la ce s-a ajuns. Da, în mod clar, este nevoie de un partener startegic puternic", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul pentru Oltchim nu a fost semnat. Dan Diaconescu a părăsit România, plecând spre München; urmează să revină miercuri în ţară.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Contractul pentru Oltchim nu a fost semnat. Dan Diaconescu a părăsit România, plecând spre München; urmează să revină miercuri în ţară1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *1 trimis de
(25 sep 2012, 11:13:21
Nici nu-i decembrie şi-avem lansat parfumul “eau de porc”
Pe undele ayhatollahului Băsescu se cântă,deja,colinde
Cu bufoneria asta fără gust oare câte voturi(boturi) storc ?
Măcar ştim sigur “cariera” lui MRU de cine depinde

Cretinismul fulambulesc ce de-atâtea mii de ori a “prins”
Mai ţese-o hologramă electorală pe-al nostrum grumaz
(să fiu sincer ) dacă le va ieşi schema n-o să fiu surprins !
Şi (tot să fiu sincer) cin’ să le-o zică “de la obraz” ?

Prinşi cu-atâtea griji , manipulaţi cu-atâta Presă
Românul nu mai ştie că mai multe degete au forţa unui pumn
Manipulaţi şi neputincioşi votează fără adresă
Şi ( pentru ca să fie bine ,nu rău ) ..BAT DE 3 ORI ÎN LEMN
2.   *2 trimis de
(25 sep 2012, 11:17:51
Băse is back in biz ! de-acu’ să vezi gălăgie !!!
Ca dintr-o mare mahmureală tocmai şi-a revenit
Înfiletându-l pe Dănuţ în prispa democraţiei
Promovează orca asta OTV-istă …nemaipomenit

Hai să lăsăm pudibonderiile deoparte !!!
PDL-ul mai are o şansă (din decembrie) doar aşa
E-atât de-n clar că se vede de pe Marte
Partidu’ lu Dănuţ “forţei dă Dreapta” se va ataşa

Pegra societăţii se va “simţi” răzbunată
Căci ei acum nu ştiu combinaţia din schemă
Ca şi-n 2008 vrăjeala mai prinde-odată
“prinde” căci forma de sărăcie e … boemă

Cu o faţă deparcă-i furnică spaţială
Cu îngânări incontinente după dinţi deranjaţi
Va face scor ! n-am nicio îndoială
Bogaţii încă-mpart iluzii … CĂTRE DISPERAŢI
3.   Oamenii fara dintelui trimis de
(25 sep 2012, 11:34:47
Dan Diaconescu descendent din Burebista,Nabucodonosor si familia Brancoveanu
dezvaluie cine se afla in spatele lui,toti oamenii fara dintelui.Bill Gates,Donald Tramp si regina Elisabeta a II-a.Uitandu-se narcisistic in oglinda retrovizoare a Rolls-Royce copilul cinstit si sarac plecat cu traista-n bat din Cracal traieste sentimentul ciocoiesc al autoflagelarii caci nu ne putem exlica de ce si-a dat cu capu-n gura.
4.   Momente de geniu cu stirbu miliardar trimis de
(25 sep 2012, 11:44:50
1.Tomberonul l-a primit cu dragoste pe barbatul stirb de 40 kg cand Tolea il infunda cu dragoste paterna si-l indesa cu bocancul nr.47.Costumul lui Dan era galben si tomberonul adora galbenul.
2.Dan Diaconescu si-a intrebat telespectatorii de la Socola daca politistul Cioaca si-a facut nevoile intre Rucar si Bran.Intrebare geniala izvorata din exhaustivitatea lui Shopenhauer cand mergea la buda.
3Se zice ca in spatele lui Dan este gigantul Gazprom.Ce nu stie lumea e ca politica concernului este sa nu faca afaceri cu cetateni fara dinti in gura.
5.   * trimis de
(25 sep 2012, 11:49:10
La OltChim lucrurile se vor pune în ordine ( trăiască poporul ! )
Amanta directorului general va fi aleasă tot de popor
Ogică va şi şef dep. “predicţii economice”,DOAR EL ştie viitorul
Tolea Ciumac va fi şeful Security ( ‘narmat cu un topor)

Primul contract va fi cu un stomatolog (să-i aranjeze dinţii patronului)
Contractile (toate) vor fi subsemnate de Elodia ( evident )
Serghei Mizil va fi PR-ul Combinatului ( ce dreq ! e fiu al poporului ! )
Handbalistele de la Oltchim îl va reprezenta pe Dănuţ în occident

Acu’ Dănuţ îi confuz , el credea că trebuie să primească,nu să dea !
Cine câştigă licitaţia are PARTE , nu ?! în Caracal aşa e !!!
O clipă,doar,să-nfiinţe Tribunalul Poporului şi cu toţii vom vedea
Cum ciocoii nu vor putea lua produse Olchim ( să se-nveţe minte )

6.   Din aceeasi familie de mamifere: securistu crevete trimis de
(25 sep 2012, 11:50:07
Bucătarul plutonier al SPP, Sabadis Gabriel, colaboratorul principal al premierului, înaintează "necesarul" pentru un dineu sofisticat ce va fi devorat de MRU, supranumit şi Unguent. O masă pentru care se comandă ca produse de bază ton roşu (2,5 kg), creveţi Tiger (30 buc.), scoici St. Jack (8 buc.), 3 kg muşchi vacă şi multe alte ingrediente. Băuturile, ca temelie; câte o sticlă de cremă whisky, whisky J. Daniel, votcă, Campari, gin şi 12 sticle cu vin, alb, roşu, şi roze, în baterii egale. Asta, în timp ce acelaşi premier – hrănit, şpriţuit, spălat, frezat, parfumat, îmbălsămat, pomădat, şters la nas şi în urechi, manichiurat şi cu bătăturile scoase – recomanda austeritate, cumpătare.
7.   SUNTETI VARZA, TARA DE MEZAT. trimis de
(25 sep 2012, 14:34:51
Sunteti pe langa. Cine a vazut si citit contractul? Diaconescu e scuzabil, in momentul cat a ajuns la licitatie era si paraverificat. Acum s-o frece Ponta la rece cum salveaza Oltichimul, iar asta nu-i singurul buboi, mai vin si altele. Nu NOI am frecat menta toata vara si m-am afisat pe la olimpiade. E clar ca e o fisura in Usele, astia de la pdl profita, asta e jocul, si cand si-a bagat Diaconescu coada, Radumamii o scoate pa masa. Aleluia, TRAIASCA REGELE!
8.   Threesome cu Tania Budi trimis de
(25 sep 2012, 14:55:17
Tania Budi, sex în trei, cu Viziru şi nu mai ştiu cine. Dan Diaconescu şi Victor Ponta, sex pe banii noştri, cu Oltchim, în direct. Cheloo o zice pe şleau, la X Factor, cu ţâţe, Hagi şi maieu.Dan Diaconescu îl ameninţă şi îl somează pe Ponta. Victor Ponta îl somează şi ameninţă pe Dan Diaconescu. Ponta îl acuză şi îl face “hoţul hoţilor” pe Adriean Videanu. Videanu îl face “mitoman” pe Victor Ponta şi-l pune să se uite în oglindă.Asa ca Videanu si Diaconescu au plecat la Oktoberfest sa infulece carnati si sa bea bere la botu calulului iar Ponta a ramas sa faca o privatizare asa cum scrie la carte cu investitorul strategic TISE.
9.   De servici ce sa faci.............criza mare trimis de
(26 sep 2012, 07:23:50
Ce sa faci.............postacii de servici isi fac ttreaba................doi boi comenteaza fiecare articol care apare in acest ziar de rahat...............Apropo nu v-ati plictisit dobitocilor!!!!!!!!!!!!!! ABCDAR-ule raman la parerea ca esti un caz clasic pentru madam Harsovschi...............acolo sus la B-jeni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei