Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Nechifor acuză fosta conducere PDL a judeţului că a vrut să distrugă SC Drumuri şi Poduri SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a acuzat fosta conducere PDL a judeţului că vrut să distrugă SC Drumuri şi Poduri SA, firmă aflată în momentul de faţă în insolvenţă. Nechifor a arătat că atât conducerea din perioada 2009 – 2011 a SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, cât şi administraţia PDL a judeţului pot fi acuzate de management defectuos, de achiziţia de materii prime şi de utilaje la preţuri mult mai mari decât cele practicate pe piaţă, precum şi de realizarea unor investiţii inutile în condiţiile în care situaţia financiară a firmei era una dezastruoasă.

Cătălin Nechifor a prezentat în cursul zilei de ieri rezultatele unui audit intern la SC Drumuri şi Poduri SA, firma la care CJ Suceava este acţionar unic. El a arătat că în anul 2007 firma a avut venituri totale de 50 de milioane de lei şi un profit net de patru milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi). Mai mult, Nechifor a spus că veniturile au crescut în 2008 la suma de 53 de milioane de lei, la fel ca şi profitul net, care a ajuns la 5,1 milioane de lei. Actualul şef al administraţiei judeţene spune că declinul SC Drumuri şi Poduri SA a început în anul 2009, când firma a înregistrat pierderi de patru milioane de lei. „Datorită managementului defectuos, în 2010 lucrurile au continuat să se agraveze. Veniturile totale au scăzut la circa 15,4 milioane de lei, iar pierderile au fost de peste 400.000 de lei. În 2011 situaţia a devenit absolut catastrofală, cu venituri totale de doar 1,34 miliarde de lei vechi şi o pierdere uriaşă de 5 miliarde de lei vechi”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a adăugat că auditul intern de la firma Consiliului Judeţean scoate la iveală forte multe nereguli, în special legate de modul în care au fost cheltuiţi banii societăţii. „S-au înregistrat nenumărate situaţii, achiziţii de produse, de materiale, de mijloace fixe mult peste valoarea lor de piaţă. Mai mult, în mod paradoxal, având în vedere că societatea mergea pe pierderi, s-au realizat foarte multe lucrări de investiţii la sediul din Suceava şi la sediile din alte zone ale judeţului”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a arătat că o sumă de 500.000 de lei s-a investit pentru reabilitarea sediului firmei din Suceava, 2.492 de lei s-au cheltuit pentru un birou de director, 31.000 de lei pentru o masă de conferinţe şi 10.600 de euro pentru scaune şi fotolii din piele.

 

Achiziţii de materiale la preţuri mai mari decât cele practicate pe piaţă

Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că auditul a scos la iveală o serie de nereguli şi în modul în care a fost realizat contractul pe fonduri europene pentru modernizarea mai multor străzi din Fălticeni, valoarea acestuia fiind de 13,1 milioane de lei. Cătălin Nechifor a arătat că SC Drumuri şi Poduri SA a pierdut importante sume de bani prin subcontractarea unor lucrări, deşi în contract nu apăreau în mod explicit clauze de angajare de subcontractanţi. De asemenea, el a spus că tot în derularea acestui contract s-a constatat achiziţia de materie primă de la diverşi furnizori „la mâna a doua, sau la mâna a treia, deci nu direct de la importator sau distribuitor”. Cătălin Nechifor a mai precizat că nereguli s-au constatat şi la achiziţiile de combustibil lichid uşor, care s-au făcut de la firme din zona Marginea – Rădăuţi, la preţuri cu mult peste cele practicate de alte firme concurente.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a mai explicat că pe perioada fostei conduceri a administraţiei judeţene, la SC Drumuri şi Poduri SA s-au achiziţionau utilaje în leasing, unele dintre acestea nefiind folosite niciodată. Cătălin Nechifor a adăugat că preţurile de achiziţie ale acestora au fost cu mult peste cele reale şi, mai mult, unele dintre acestea au fost luate înapoi de firmele de leasing, având în vedere că SC Drumuri şi Poduri Sa nu şi-a mai permis să plătească ratele.

 

Nechifor: Intenţia noastră clară este de a găsi soluţii pentru a repune pe picioare această firmă

Cătălin Nechifor a subliniat că îşi doreşte revigorarea activităţii SC Drumuri şi Poduri SA, precizând că rezultatele acestui audit vor fi discutate în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de la această firmă.

„Intenţia noastră este de a găsi soluţii pentru a repune pe picioare această firmă. Sper că cel care este administratorul judiciar va face şi demersurile legale în sensul de a recupera aceste pierderi din 2009 – 2011. Vom avea o discuţie în cadrul AGA, pentru a face demersurile legale, astfel încât administratorul judiciar să poată să facă, la rândul său, procedurile pentru cercetare penală. Este vorba despre management defectuos, încălcarea unor prevederi ale unor contracte pe fonduri europene, iar într-o perioadă în care activitatea era în scădere dramatică s-au achiziţionat utilaje care au stat în curte, nu au fost utilizate, dar pentru care s-au plătit rate la leasing. Şi consider că această cercetare trebuie adâncită”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor acuză fosta conducere PDL a judeţului că a vrut să distrugă SC Drumuri şi Poduri SA.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nechifor acuză fosta conducere PDL a judeţului că a vrut să distrugă SC Drumuri şi Poduri SA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Centura.... trimis de
(25 sep 2012, 21:58:12
...si din cauza asta nu se poate termina centura orasului....Gilette dom Necifor...bicul, bicul....mai da cu bicul....
2.   FOAME.... trimis de
(25 sep 2012, 22:13:49
''Foamea'' de bani e foarte mare si e prezenta la toate nivelurile, mai ales la cei care-au fost atatia ani in opozitie!
Face-ti ceva concret si dupa aia ... sa nu va moara laudatoriii de la ''monitorul'', care acum nu mai mangaie''fluturi'', ci au trecut in tabara adversa!Noi cetatenii de rand vrem sa vedem ceva concret realizat in Suceava, ca de vorbe suntem satui de 23 de ani!
Paradoxul face, ca astazi am ajuns prin Vaslui si Barlad, unele din cele mai sarace orase ale Moldovei, care ARATA intr-un OARECARE FEL-de 20 de ori pe putin ,mai bine ca Suceava, fosta capitala a Moldovei!
Domnilor ce aveti fraiele acestor meleaguri , va rugam faceti ceva ptr. ca acest oras sa arate ca un oras de secol 21, nu cu buruieni si boscheti la giratoriile de intrare in oras, lucrari de 2 bani facute de firmele cu abonament si care nu se mai termina niciodata, ca de bine ce-s facute, anul urmator trebuiesc reluate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei