Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Voi decide asupra retragerii lui Cepoi din Guvern în urma discuţiei cu acesta

Marţi, 25 Septembrie 2012 (19:23:34)

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va decide asupra retragerii din Guvern a ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, în urma unei discuţii pe care o va purta cu acesta, el precizând că nu va aştepta decizia instanţei referitoare la acuzaţiile ce i se aduc ministrului de către ANI.

"Nu voi aştepta decizia instanţei. Voi lua o decizie după ce discut cu domnul Cepoi", a spus Ponta.

El a arătat că dacă instanţa se va pronunţa, iar acuzaţiile ANI se vor dovedi adevărate, atunci Cepoi va trebui să renunţe la funcţia de ministru şi va mai putea ocupa o funcţie publică timp de trei ani, potrivit legii.

"O să discut cu domnia sa. A fost o soluţie pe care domnul Cepoi a lucrat şi înainte de a fi Guvernul actual la ce se începuse atunci, acel proiect de lege al sănătăţii cu Raed Arafat. O să văd în ce stadiu e Legea sănătăţii, domnia sa a avut un mandat foarte clar şi cred că şi l-a îndeplinit foarte bine până acum", a spus Ponta.

El a arătat că Cepoi nu este membru de partid şi că a activat ca secretar de stat în Guvernul anterior.

Ponta a spus că el personal i-a solicitat lui Cepoi să rămână în Guvern şi să finalizeze draftul de lege a sănătăţii.

Ponta a arătat că, în aceste condiţii, nu e nicio problemă dacă Vasile Cepoi nu mai poate să rămână în continuare în Executiv.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat marţi că dacă premierul îi cere demisia, va respecta această solicitare, altfel nu va pleca de la conducerea ministerului, pentru că nu vrea să facă jocul nimănui, precizând că ANI îi aduce acuzaţii grave şi suspectează că astfel "deserveşte pe cineva".

"Dacă premierul îmi va cere să-mi dau demisia, atunci sigur voi respecta această solicitare, dacă nu, eu nu voi pleca, nu vreau să fac jocul nimănui. Nu voi da satisfacţie nimănui", a spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, într-o declaraţie de presă făcută la sediul Ministerului Sănătăţii.

Vasile Cepoi a mai spus că în urmă cu două săptămâni s-a încercat crearea unui curent de opinie privind schimbarea lui din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Potrivit ANI, în calitate de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul "Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România", derulat în baza Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi, împreună cu soţia sa, au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri de natură salarială de la beneficiarul Fundaţia Amfiteatru şi de la partenerii Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, respectiv S.C. Info Educaţia S.R.L, a precizat ANI.

Parteneri în cadrul proiectului au fost Fundaţia Amfiteatru, ca beneficiar, alături de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi şi S.C. Info Educaţia S.R.L.

ANI susţine că beneficiul patrimonial obţinut de Vasile Cepoi, împreună cu soţia sa, în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aproximativ 42.440 de euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Voi decide asupra retragerii lui Cepoi din Guvern în urma discuţiei cu acesta.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Voi decide asupra retragerii lui Cepoi din Guvern în urma discuţiei cu acesta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei