Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Săptămâna arbitrilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oarecum metaforic, perioadele de timp ceva mai lungi primesc nume: secolul vitezei, anul înţelegerii între popoare, săptămâna curăţeniei etc. Printre ele ar trebui să-şi facă loc şi săptămâna arbitrajelor ciudate care, fără îndoială, este cea încheiată alaltăieri printr-o prestaţie oarecum comică dar pe fond tragică pentru măcar una din echipe, CFR Cluj. A fost al treilea (sau al patrulea?, veţi vedea de ce nu se poate număra corect) arbitraj să zicem discutabil, deşi cuvântul potrivit ar fi tot „penal”, cum îmi place mie să spun în asemenea situaţii. S-o luăm cronologic. Primul ar fi cel de la Londra, unde în meciul Tottenham – Lazio, arbitrul român Haţeganu, în complicitate cu alţi 4 români (unul fiind „Brad Pitt” la una din porţi), a reuşit să anuleze 3 goluri, toate aceleiaşi echipe, Tottenham. Dacă plecăm de la premisa că gazdele au mai mereu un 5-10% avantaj din partea fluieraşilor, atunci s-au cuveni salutat Haţeganu ca un mare fair player şi onest fără frontiere. Numai că dacă la unul din goluri ofsaidul a fost evident, la celălalt anulat pe acelaşi motiv planează serioase dubii. Iar în privinţa celui de-al treilea, s-avem pardon: n-a fost nici urmă de fault, atacantul care a lovit mingea cu capul sprijinindu-se de fundaşul lui Lazio abia în cădere, după ce trimisese mingea în aţe. Ca să nu mai vorbim de faptul că în Anglia niciodată nu s-ar fi fluierat fault, chiar dacă ăla s-ar fi sprijinit de fundaş, cum zice Haţeganu că ar fi stat lucrurile. Sâmbătă, la Cluj, s-au fluierat două penalty-uri de tot hazul: nici urmă de contact. Teo Crăciunescu a fost pur şi simplu idiot când l-a fluierat pe primul. Dându-şi, cred, seama de gafă, l-a dat şi pe al doilea, în compensaţie. Ceea ce îl face de două ori mai idiot. Dar chestia cu adevărat tare e a lui Balaj. Ăsta a fost doar complice la asta, că era rezervă. A doua zi, în ciuda oricărei reguli, a arbitrat (la centru adică!) un al doilea meci în aceeaşi etapă. Al celeilalte echipe clujene, CFR. Unde, probabil marcat de idioţeniile la care fusese complice, a făcut exact invers!!! Adică nu a acordat CFR-ului două penalty-uri limpezi-cristal. Ba şi petrecute sub ochii lui, ceea ce îl trimite direct în categoria „infractori cu fluier”. Dacă Teo a fost idiot, Balaj a fost un borfaş ordinar. Sindicatele minereşti ştiu de ce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna arbitrilor.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Săptămâna arbitrilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei