Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2012 - Anul XVII, nr. 213 (5118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Firmele cu datorii la asociaţiile de proprietari nu vor putea obţine autorizaţie de la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în spaţii deţinute în interiorul blocurilor de locuinţe vor fi obligaţi să îşi achite datoriile către asociaţiile de proprietari, pentru a putea primi în continuare autorizaţie de funcţionare.

Viceprimarul municipiului Suceava Ovidiu Doroftei a spus că va iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local în această privinţă, pentru a rezolva una din problemele stringente ale asociaţiilor de locatari, care se confruntă cu un fenomen prin care o parte din agenţii economici refuză de-a dreptul să plătească o serie de cheltuieli, precum apa potabilă.

“Sunt asociaţii care au de recuperat datorii cu o vechime de zece ani la consumul de apă rece. Acei agenţi economici s-au folosit de fel de fel de tertipuri pentru a se eschiva de această obligaţie sau pur şi simplu i-au sfidat pe cei de la asociaţie atunci când au venit la ei să le ceară să plătească ce au consumat. Ne-am gândit deja la o strategie de determinare a acestor rău-platnici să îşi achite datoriile şi o vom pune în aplicare cât de curând”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari.

Printre modalităţile de silire a agenţilor economici rău-platnici de a-şi respecta îndatoririle se numără implicarea celor de la ACET în recuperarea sumelor neîncasate pentru apa consumată, prin procedura “terţului poprit”, explicată reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari de către consilierul local Dan Roibu, în calitate de avocat, dar şi cea de obligativitate a obţinerii autorizării anuale a firmelor în baza unei adeverinţe de la asociaţiile de proprietari.

“Până când nu vor veni cu adeverinţă că sunt cu plăţile la zi la asociaţie, pentru spaţiile deţinute în cadrul blocurilor de locuinţe, agenţii economici nu vor primi autorizaţia anuală. Este cea mai bună metodă de a-i convinge să achite datoriile către asociaţii”, a explicat viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei.

Iniţiativa acestuia a venit ca răspuns la solicitările primite de la mai multe asociaţii de proprietari, care au spus că din cauza datoriilor făcute de agenţii economici la utilităţi, locatarii unor blocuri riscă să rămână fără apă rece.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele cu datorii la asociaţiile de proprietari nu vor putea obţine autorizaţie de la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele cu datorii la asociaţiile de proprietari nu vor putea obţine autorizaţie de la Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei