Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2012 - Anul XVII, nr. 213 (5118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză

Datoria populaţiei către Termica a scăzut, dar nu suficient

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două luni de mobilizare a asociaţiilor de proprietari în vederea reducerii datoriilor imense acumulate către Termica, pentru ca societatea să poată să îşi achite la rândul ei furnizorii şi să continue să furnizeze servicii populaţiei, conducerea Primăriei Suceava a făcut o nouă analiză a plăţilor şi soldurilor restante.

Astfel, la finele lunii august, datoriile populaţiei către Termica au scăzut la 188 de miliarde de lei vechi, după ce la finele lunii mai atinseseră un maxim istoric, de peste 212 miliarde de lei vechi.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a eforturilor depuse în ultimele două luni de către asociaţiile de proprietari, de a reduce cât mai mult din datoriile către furnizorul de servicii de apă caldă şi căldură.

Există numeroase cazuri în care asociaţiile de proprietari au stins toate datoriile către Termica, ba chiar, în unele situaţii, au plătit mai mult decât li s-a cerut, achitând în avans pentru serviciile de care vor beneficia.

În această situaţie, care l-a uimit pe viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a condus ieri şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, se află Asociaţia 29 din cartierul George Enescu, care a achitat în avans 25.000 de lei (250 de milioane de lei vechi), Asociaţia T 46, tot din George Enescu, care a achitat în avans aproape 22.000 lei, Asociaţia Belvedere A,C,D,E, cu un avans de 2.400 de lei.

De asemenea, există o mulţime de asociaţii care au făcut efortul de a stinge complet datoriile către Termica, chiar de în cazul unora este vorba de câteva mii de lei.

 

Măsuri pentru recuperarea datoriilor de la rău-platnici

Viceprimarul Ovidiu Doroftei le-a mulţumit tuturor pentru eforturile depuse, dar a precizat că acestea trebuie menţinute şi în perioada următoare, mai ales că pe luna august plăţile  au fost cu aproape patru miliarde de lei vechi mai mici decât în luna anterioară.

“Ştiu că septembrie este o lună şi mai dificilă, pentru că acum merg copiii la şcoală şi apar alte cheltuieli, dar trebuie făcute eforturi pentru a menţine Termica pe linia de plutire, să asigure căldura necesară tuturor în iarna care vine. Nu mai spun că din cauza incapacităţii de plată a Termica au de suferit şi cei care le sunt la rândul lor furnizori, precum ACET, care are de recuperat 60 de miliarde de lei vechi de la Termica. Dacă Termica nu recuperează banii de la populaţie, nu are cum plăti nici apa rece utilizată la furnizarea apei calde şi a căldurii”, le-a atras atenţia Ovidiu Doroftei reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.

Acesta le-a cerut să se axeze cât mai mult pe recuperarea datoriilor de la rău-platnici, pentru a nu avea de suferit cei care sunt cu datoriile la zi.

“Faceţi tot ce este posibil, de la atragerea oprobiului public, în primul rând de la vecinii care au de suferit din cauza datoriilor unora, până la acţionarea în judecată şi executarea silită, pentru a recupera datoriile. Lucrurile nu pot fi lăsate aşa, pentru că odată cu preluarea serviciului de termoficare de către un operator privat problema plăţii la timp a consumurilor va deveni şi mai gravă”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

De altfel, el a punctat şi situaţia unor asociaţii mari, cu datorii imense către Termica, care au achitat sume modice din datoriile restante, fiind un exemplu negativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoria populaţiei către Termica a scăzut, dar nu suficient.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Datoria populaţiei către Termica a scăzut, dar nu suficient5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei