Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2012 - Anul XVII, nr. 213 (5118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Străzile Sucevei, în pericol de a rămâne nemăturate sau chiar blocate de zăpezi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actualul contract de salubrizare şi deszăpezire a străzilor Sucevei va expira la 1 decembrie, iar dacă până atunci nu va fi semnat un nou contract, există pericolul ca străzile municipiului reşedinţă de judeţ să se transforme în depozite de gunoi, ori circulaţia să fie blocată de zăpezi sau polei, pe perioade de timp destul de mari, pentru că nimeni nu se ocupă de aceste lucrări.

Această situaţie ar putea apărea ca urmare a faptului că demararea procedurilor de scoatere la licitaţie a acestui serviciu a fost amânată de consilierii USL la finele lunii trecute, din dorinţa de a veni cu modificări la caietul de sarcini şi la contract. Numai că termenul avansat de ei, de întârziere a licitaţiei cu trei-patru zile, s-a transformat deja într-o amânare de două săptămâni, care s-ar putea prelungi şi mai mult, pentru că discuţiile referitoare la modificările dorite sunt destul de încinse, mai ales că cele două grupuri de consilieri din cadrul USL, cei ai PNL şi cei ai PSD, nu au reuşit încă să se pună de acord.

De cealaltă parte, primarul Sucevei, Ion Lungu, al cărui proiect de organizare a licitaţiei a fost blocat de voturile USL, spune că aşteaptă cu nerăbdare propunerile de modificare a caietului de sarcini al licitaţiei.

“Proiectul este iniţiativa consilierilor USL, eu îl aştept. Voi face tot ce este necesar pentru a putea fi discutat cât mai repede, voi convoca şedinţa de Consiliu Local de cum voi avea propunerile USL şi vom avea un punct de vedere al aparatului de specialitate din primărie”, a declarat Ion Lungu.

Acesta a spus că deja s-a intrat în criză de timp cu organizarea licitaţiei.

“În două luni şi jumătate nu se mai poate afla rezultatul licitaţiei, mai ales că este vorba de contracte mari, la care vor apărea inevitabil contestaţiile. Vom vedea ce vom face la momentul respectiv, când va expira actualul contract”, a precizat Ion Lungu.

Procedurile de organizare a licitaţiilor impun respectarea unor termene fixe de timp pentru fiecare etapă, astfel încât pentru desemnarea unui câştigător de obicei sunt necesare minim 60 de zile. Situaţia se complică însă atunci când licitaţia este contestată, pentru că orice contestaţie trebuie analizată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a cărui activitate este îngreunată de miile de contestaţii care se depun lunar din întreaga ţară, de multe ori acestea fiind o modalitate abuzivă a agenţilor economici de a se răzbuna atunci când nu sunt desemnaţi câştigători ai unei licitaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Sucevei, în pericol de a rămâne nemăturate sau chiar blocate de zăpezi.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Străzile Sucevei, în pericol de a rămâne nemăturate sau chiar blocate de zăpezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei