Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2012 - Anul XVII, nr. 213 (5118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Religie interzisă

Doi tineri originari din judeţul Suceava, arestaţi în Indonezia pentru că vindeau Biblii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri originari din satul Voitinel au ajuns în arest tocmai în Indonezia. Şi nu pentru trafic de droguri sau pentru vreun furtişag, ci dintr-un motiv cu totul mai uman: vindeau Biblii pe stradă. Fraţii Titel şi Ionuţ Maghiar, de 38 de ani şi respectiv 33 de ani, au fost arestaţi după ce poliţia locală i-a prins în timp ce efectuau tranzacţii cu Biblii, lucru interzis în Indonezia, o ţară preponderent musulmană, cu 80% dintre locuitori adepţi ai Coranului. Alături de cei doi suceveni, poliţiştii asiatici au mai arestat alte două persoane: Sergiu Berci, de 31 de ani, şi Denis Daniel Ross, de 36 de ani, ambii din Cluj. Cei patru tineri erau misionari la The Christian and Missionary Aliance, cu sediul în statul Colorado USA, şi aparţin cultului penticostal, potrivit revistei „orizonturi eterne.ro”. Potrivit aceleiaşi surse, cei patru tineri fac de mulţi ani tranzacţii de Biblii, ultima înregistrându-se în luna august, în Jakarta. Pentru Titel Maghiar nu este prima experienţă de acest gen. El a mai fost închis în Indonezia timp de patru luni. Se întâmpla în anul 2009, iar motivul pentru care a ajuns după gratii a fost legat tot de o tranzacţie cu Biblii.

Un alt tânăr român care este tot misionar în Asia, Liviu Creţu, a povestit şi o serie de amănunte legate de soarta celor patru tineri arestaţi în Indonezia.

„Pace vouă! Mă numesc Liviu Creţu, am 33 ani şi sunt venit ca misionar în Indonezia, insula Maluku, am fost ieri împreună cu Alin Terec, coleg de misiune cu mine, şi cu un frate creştin de naţionalitate indoneziană, numele lui este Rahmat Gumelar, am fost la ei să îi vizităm, dar nu ne-a dat voie să îi vedem, abia vineri 14 septembrie vor fi cercetaţi. Şi se va afla dacă vor fi eliberaţi sau dacă vor rămâne mai departe în închisoare! Voi reveni cu informaţii. Până atunci vă rugăm să ne unim mai departe în rugăciune! Fiţi binecuvântaţi de Domnul!", este mesajul postat de Liviu Creţu pe site-ul www.orizonturieterne.ro.

 

Cine sunt cei doi suceveni arestaţi în Indonezia

Pe acelaşi site mai apar şi alte date personale despre cei doi tineri originari din Voitinel. Astfel, fraţii Maghiar aveau planificat să se căsătorească în luna octombrie 2012. Nunta lui Titel Maghiar este programată pentru 6 octombrie, iar nunta lui Ionuţ Maghiar este programată pentru 13 octombrie. Titel Maghiar a absolvit Facultatea de Filosofie, Ionuţ Maghiar, cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, iar Sergiu Berci a terminat Filologia.

Ziariştii de la „Adevărul” au reuşit să vorbească cu Geanina Giula, logodnica lui Titel Maghiar. Aceasta spune că a aflat despre arestarea lui de pe internet. „Mai mult decât este anunţat pe internet nu pot să vă spun nimic, pentru că nu am primit alte informaţii. Chiar la amiază am vorbit cu tatăl lui, dar nu a primit nici un răspuns încă de acolo. Tot ce ştiu este că a plecat să ducă Biblii acolo cu încă trei băieţi, iar faptul că l-au arestat am citit şi eu pe internet. De la el nu am mai primit nici un răspuns", a afirmat Geanina Giula.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri originari din judeţul Suceava, arestaţi în Indonezia pentru că vindeau Biblii.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Doi tineri originari din judeţul Suceava, arestaţi în Indonezia pentru că vindeau Biblii2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halal ziar ieftin trimis de
(12 sep 2012, 11:07:59
imi place ca familia nu stia mai nimic despre copilul lor.., nici macar logodnica..iar Monitorul stie ca vindeau biblii. De unde si pana unde?? nu am auzit de misionari care sa vanda biblii
2.   Pt lukanu ... trimis de
(12 sep 2012, 11:17:12
...nu te stresa ,just relax.
3.   * trimis de
(12 sep 2012, 11:20:22
or fi văzut,băieţii,la popa-n sat ..cum se face
şi să-i "cre(ş)tineze" pe musulmani vroiau
indonezienii pe care Mohamed nu-i mai satisface
la ortodoxism (via Biblie ) treceau

dat-fiindcă perfecţiunea e subiectivă , Raiul
devine un deziderat comercializat profi .. pe Pământ
" creştinismul din culpă " nu atacă indonezianul
aşa , şi ?! dau bani "la noi" da' se roagă la acelaşi Sfânt ?happy

4.   Pt monitorul... trimis de
(12 sep 2012, 11:21:36
...cit despre art. oleaca de rectificare nar strica (nu mai pun liniute ca sar supara sir sau temida...egal); adica la mintea cocosului ca sor dus sa vinda biblii ,ev. sa imparta ,sper ca nimeni nu bate jde mii de km sa faca 2 lei ,alte comentarii sint de prisos. O zi buna.
4.1  RE: Pt monitorul... trimis de
(12 sep 2012, 13:44:31
Nu sare nimeni,ca nu suntem laNBA. Dar egal, stiai ca ma-ta are cratima? Cratima ba baiatule! Achtung, ca pari ein bloode arsch.
5.   Pt. EGAL1 trimis de
(12 sep 2012, 12:52:31
De prisos esti tu bai POKA HONTAS, fara cratima nu liniuta bai POKAITULE!!!
5.1  RE: Pt. EGAL1 trimis de
(12 sep 2012, 13:11:53
sunt curios ( nume de cod .. 6 cifre)
ce înţelegi tu prin/despre POCĂINŢĂ ?
de ce apelezi,gratuit, la insulte acre
ai , despre asta , barem o vagă ştiinţă ?

6.   Abc,lasal in pace pe ... trimis de
(12 sep 2012, 13:43:17
...pe mucosul cu 6 cifre sasi stearga mucii inainte sa scrie pe aici,dupa aia sar crede cal bagam si in seama .
6.1  RE: Abc,lasal in pace pe ... trimis de
(12 sep 2012, 14:28:09
vreau să ştiu părerea unui prost despre unui subiect asupra căruia nici înţelepţii lumii nu îndrăznesc a spune că-l înţeleg 100%

la rădăcina gardului e-o plantă
care emite pretenţii comestibile de cunoaştere
şi nu doar aroganţa îi e persiflantă
e şi PROSTIA na(t)ivă dobândită prin naştere

feştila creştină încă mai pâlpâie , e-un licăr
purtat în inimi ( 'nafara Bisericii )
mereu există multe căi ...DAR UN SINGUR ADEVĂR
ce nu-l putem accepta DIN CAUZA FRICII

6.2  RE: Abc,lasal in pace pe ... trimis de
(12 sep 2012, 15:15:38
"despre unui subiect" . Bah , care-mi dă o palmă,să-mi revin ?!happy
7.   Credinta trimis de
(12 sep 2012, 13:56:57
Un exemplu elocvent ca, uneori, prea multa credinta, poate dauna grav libertatii sau sanatatii... big grin
Se terminasera oare posibilii adepti de la noi, de s-au dus pana la capatul lumii dupa altii? Oricum, ce au cautat, au gasit.
8.   Rw trimis de
(12 sep 2012, 13:59:30
Ce pocaiti ? astia-s pocaiti ? SATANISTI mai bine zis . Voi striti ce inseamna sa fi pocait ? Respecta cele 10 porunci si ai inteles totul despre a fi pocait si de a fi om demn sa calci acest pamant . Vreti exemple despre astfel de satanisti care se cred pocaiti ? nici sa nu aud de aceasta secta , duca-se pe pietre si pe pustii
9.   Pt TUNEUP82 trimis de
(12 sep 2012, 15:51:47
desteptule....citeste toata biblia nu doar cele 10 porunci
9.1  RE: Pt TUNEUP82 trimis de
(12 sep 2012, 20:57:09
"Destept' sa-i spui lui mata ca a facut o "desteapta" ca tine , o pupinkurista a acestei secte . Nu ma lua tu cu "citeste biblia" , citesteo tu , nu pune pe altii . Tema subiectului era alta . pocaiti = satanisti , iesi in lume si vezi , dezleagate la ochi
9.2  RE: Pt TUNEUP82 trimis de
(12 sep 2012, 21:24:17
De fapt tema era alta, nu satanismul. Evident, satanistul esti tu. Incornoratului nu-i place cand cineva pomeneste de Dumnezeu. Voi, astia, ortodocsii, numai daca auziti de cuvantul "Dumnezeu" sariti in sus trei metri. Va deranjeaza tot ce tine de crestinismul adevarat. Cu ce te-au pagubit pe tine personal ca imparteau Biblii? Ia vezi-ti de moastele tale "sfintite" si du-te si invata sa scrii ca de luni incepe scoala.
9.3  RE: Pt TUNEUP82 trimis de
(13 sep 2012, 05:25:50
perversi ordinari , voi stiti de cuvantul "Dumnezeu"? voi? stiti sa-l scrieti doar , atat , in rest sunteti pe langa , paraleli . Deschide ochii si fi lucid in gandire , trezeste-te omule ! Nu uita ca te gasesti intr-o secta care urmareste anumite interese . Te-ai intrebat "cine sunteti voi" si de cand exista secta in care te gasesti ? Anul 1928 i-ti spune ceva ? Cate case de adunaturi a construit Stefan cel Mare ? am zis bine , ADUNATURI . Dute tu la scoala si mai invata , incultule . In care materie ai gasit scris despre secta in care te gasesti ? Repetentule !!!!!!!!!!!!!! Treci la fapte , lasa-te de teorii
9.4  RE: Pt TUNEUP82 trimis de
(13 sep 2012, 11:49:33
Desi indreptatita revolta ta, pe alocuri frizezi aberatia. Si asta pentru ca nu cunosti istoria religiilor. Ai niste erori speculative in comentariu.
10.   Mda trimis de
(12 sep 2012, 20:50:39
Eu sincer as prefera mai multi pocaiti decat TIGANI
11.   VINDEAU BIBLII! trimis de
(13 sep 2012, 14:19:19
și ce dacă vindeau ? e ceva rău în acest fapt?cîți alții vînd alte lucruri care fac rău atît trupului cît și societații în care noi trăim .....droguri ,alcool, țigări,alimente modificate și înbogățite cu multe substanțe chimice otrăvitoare trupului uman și totuși opinia publică nu îi punctează pe aceștia de la egal la egal cu aceiași ferocitate ca și pe ceilalți,oare nu putem să vedem că de la acești zis crestini sunt așteptări mai mari?toți dar toți cunoaștem adevărul dar nu îl practicăm de aceea e mai ușor să privim în curtea celuilalt și săl și judecăm dar judecata dragilor indiferent de religie cult confesiune e a unuia singur ce și-a cîștigat dreptul acesta ISUS HRISTOS, care nu are in vedere fața omului deoarece toți suntem egali in fața lui doar faptele noastre ne separă unii de altii prin buni și răi nu religia nu sectele ci doar faptele pentru care vom și fi judecați.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei