Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2012 - Anul XVII, nr. 213 (5118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Salinoterapie pentru cei mici

Acces gratuit la Salinele Roman din Obcini, pentru grupurile de copii de la grădiniţele din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Salinelor Roman din cartierul Obcini al municipiului Suceava au anunţat că în perioada următoare grupurile organizate de copii de la grădiniţele din oraş vor avea acces gratuit.

În camerele salinei de suprafaţă inaugurară recent pe strada Slătioarei, lângă grădiniţa cu program normal, încap grupuri de 10-15 copii, iar micuţii se vor putea juca în voie, făcând în acelaşi timp salinoterapie.

„Am luat legătura deja cu directoarele mai multor grădiniţe din Obcini, pentru a le aduce la cunoştinţă campania noastră, iar semnalele sunt pozitive. Odată cu apropierea sezonului rece, e bine de ştiut că salinoterapia ajută foarte mult, printre altele, în prevenirea răcelilor şi a gripelor şi, totodată, la creşterea imunităţii. Conducerile grădiniţelor care vor să beneficieze de campania noastră sunt rugate să sune pentru programări şi alte informaţii la 0741 623 959”, ne-a declarat administratorul salinei din Obcini, Adrian Hîncu.      

Salina de suprafaţă din Obcini poartă numele inventatorului lor, Nelu Ştefan Roman, românul din Târgu Mureş care este cunoscut şi apreciat şi la nivel internaţional, fiind premiat în 2009 cu trei trofee la Târgul Internaţional de Invenţii de la Budapesta (www.salineleromansuceava.ro).

Roman este cel care în 2005 a contrazis mai toţi specialiştii în domeniu şi, după ani de muncă, le-a arătat că poate realiza şi o salină de suprafaţă, chiar mai eficientă şi cu rezultate terapeutice mult mai bune decât cele de adâncime.

Trecând peste faptul că salina de suprafaţă este chiar în oraş şi nu necesită costuri suplimentare cu deplasarea la o salină de adâncime, în salinele Roman, datorită concentraţiei mult mai mari de aerosoli salini, o oră de expunere echivalează cu patru ore în salinele naturale, temperatura de confort este stabilă, între 18-22 de grade, vară-iarnă, iar nu în ultimul rând, este eliminată fobia de adâncime.

Salina din Obcini este formată din tone de sare aduse de la Salina Slănic Prahova, iar în interior sunt două camere, una pentru adulţi şi una pentru copii.

Adrian Hîncu a adăugat că astfel de campanii umanitare vor avea loc şi în lunile care urmează.

„Sper ca tot mai mulţi suceveni să înţeleagă cât de benefică este salinoterapia şi ce important este faptul că pot să meargă la salină chiar în oraşul lor, cu autobuzul, cu maxi-taxi sau chiar pe jos”, a punctat administratorul salinei de suprafaţă deschise de aproximativ o lună şi jumătate în cartierul Obcini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acces gratuit la Salinele Roman din Obcini, pentru grupurile de copii de la grădiniţele din oraş.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Acces gratuit la Salinele Roman din Obcini, pentru grupurile de copii de la grădiniţele din oraş1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei