Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2012 - Anul XVII, nr. 205 (5110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetat de superiori

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, suspendat după un scandal în pub-ul „Oscar Wilde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, a fost suspendat din funcţie, au anunţat sâmbătă superiorii săi, după un scandal într-un pub din centrul municipiului Suceava.

Panţiru a fost reclamat la 112 că, în timp ce se afla în pub-ul „Oscar Wilde”, l-a înjurat pe un avocat din Suceava şi a început să arunce cu sticle în direcţia acestuia.

De altfel, cel care a sunat la serviciul unic de preluare a apelurilor de urgenţă a fost chiar avocatul în cauză, Adrian Voronca, în vârstă de 29 de ani, din localitate.

 

„Şeful IPJ Suceava a dispus suspendarea din funcţie a ofiţerului până la definitivarea cercetărilor”

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, sâmbătă dimineaţă, la ora 3:39, avocatul Voronca a sesizat poliţia prin 112 despre faptul că un lucrător de poliţie, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a vorbit vulgar şi a aruncat cu mai multe sticle în direcţia sa.

La faţa locului a fost trimisă o patrulă de intervenţie a poliţiei, precum şi o echipă de ofiţeri din cadrul Biroului Control Intern, care l-au găsit pe avocatul care a sunat la 112, precum şi pe poliţistul în cauză, nimeni altul decât purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, aceasta din urmă fiind în concediu de odihnă.

Conform comunicatului poliţiei, avocatul a declarat că îşi rezervă dreptul de a depune o plângere penală în termen de 60 de zile.

Inspectorul principal Gabriel Panţiru, au anunţat şefii săi, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat disciplinar „sub aspectul comportamentului neadecvat în societate şi atingerii aduse meseriei şi profesiei de poliţist”.

„Având în vedere faptul că managementul instituţiei noastre nu tolerează astfel de abateri privind comportamentul poliţiştilor în exercitarea îndatoririlor de serviciu, dar şi în afara acestuia, şeful IPJ Suceava a dispus suspendarea din funcţie a ofiţerului până la definitivarea cercetărilor privind evenimentul în care a fost implicat. Încă de la începutul activităţii, şeful inspectoratului a transmis tuturor lucrătorilor că nu tolerează comportamente şi atitudini care să aducă atingere imaginii şi prestigiului instituţiei poliţiei”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

 

Avocatul o dă la întors. Ofiţerul nu dă declaraţii   

Contactat telefonic, avocatul Voronca a declarat că lucrurile nu stau întocmai cum au fost prezentate în comunicatul remis de IPJ Suceava.

El recunoaşte că a sunat la 112, după ce a văzut o sticlă zburând în direcţia lui. Susţine că i s-a părut firesc să sune la 112, precizând însă că sticla respectivă nu l-a atins şi nu a văzut cine a aruncat-o.

De asemenea, avocatul a declarat că nu doreşte să depună plângere şi să dea amploare acestui subiect.

De cealaltă parte, inspectorul principal Gabriel Panţiru a refuzat să dea declaraţii.  

 

Administratorul de la pub: „Eu nu am văzut să se fi aruncat cu vreo sticlă”

Dan Dragoman, administrator la pub-ul „Oscar Wilde” unde a avut loc scandalul, susţine că a fost un conflict între poliţistul şi avocatul în cauză, conflict provocat de acesta din urmă.

„Din ce ştiu eu, avocatul s-a mai luat şi în alte rânduri de Gabi (n.r.-Gabriel Panţiru). Acum, Gabi era la o bere pe terasă, iar avocatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să se ia de el, de genul „uite ce face Poliţia Română...” N-are voie să bea omul o bere, chiar dacă e poliţist şi mai ales în timpul liber?! E ridicol. De ce nu spune domnul avocat cum urla în faţa pub-ului? Gabi îi spunea unui amic de-al avocatului să-l ia acasă, să nu mai caute scandal. Apoi, avocatul a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. Eu nu am văzut să se fi aruncat cu vreo sticlă sau să fi pus Gabi mâna pe avocat. A fost doar o discuţie mai aprinsă de la vreo zece metri distanţă unul de celălalt. E clar că e ceva personal aici la mijloc”, a explicat Dan Dragoman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, suspendat după un scandal în pub-ul „Oscar Wilde”.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 13 voturi
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, suspendat după un scandal în pub-ul „Oscar Wilde”2.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 sep 2012, 11:29:17
de ce ne grabim sa judecam pe cineva fara dovezi??? chiar se poate ca d-nul avocat sa fie curat ca lacrima???? ce daca este ofiter de politie nu are voie omul sa bea o bere?? nu era in timpul serviciului asa ca nu mai judecati fara dovezi dupa spusele cuiva.....caruia poate avea chef de cearta.
2.   Razbunare?! trimis de
( 3 sep 2012, 13:26:39
Poate avocatul a incercat sa se razbune pe politist pentru ca , nu demult colegi acestuia de la rutiera l-au lasat piton pe domnul avocat si a mers o vreme pe jos....
2.1  RE: Razbunare?! trimis de
( 3 sep 2012, 13:27:22
pieton*
3.   Da trimis de
( 3 sep 2012, 14:51:21
Sa inteleg ca atunci cand un politist este provocat de o persoana in afara orelor de program sau concediu,acesta trebuie sa stea sa o ia peste bot si sa nu riposteze....ca vezi Doamne comandantul te destituie din functie si te da afara.Apropo ati uitat sa scrieti in articol ca marele comandant nu bea si nu fumeaza de 5 ani(buna tare asta)
4.   Deziluzii.. trimis de
( 3 sep 2012, 15:45:06
Hai cu poezia fraiere!!!!!!!!!...Debilcedar.
5.   Articol despre o situatie NEIMPORTANTA trimis de
( 3 sep 2012, 17:15:27
cumva seamana acest articol cu fosta situatia stricta a d-lui botezatu. in ceea ce l-a privit pe botezatu acuzele ce i s-au adus au fost o voma mediatica. pur si simplu un nimic i-a facut o nedreptate dintr-o simpla razbunare.
important este totusi ca situatia sa se pastreze in limita decentei.
iar limita decentei ar fi bine sa fie pusa in evidenta de actuala conducere a ipj suceava.
care actuala conducere a ipj ar trebui sa gandeasca faptele simplu si la rece pana a lua o decizie pripita.

in rest, articolul este genul de eveniment cotidian plictisitor. realitatea o stiu f.bine baietii cu timpanul si ochii putin albastri.
6.   Deziluzii trimis de
( 3 sep 2012, 17:22:31
Lasa-l ca munceste ABECEDAR acu iti baga o rima ca nu mai stii cine esti si cum te numesti .Atentie sa nu iti spuna si tie ca esti un AGRAMAT mare atentie ca astia-s filozofi nu gluma
7.   LA BERE trimis de
( 3 sep 2012, 18:57:08
OARE MARTUNEAC NU ERA PE ACOLO? ASTA MERITA O STICLA IN CAP DE SA-I SPARGI SI OCHELARII LA CHIOR, PENTRU CA DA AMENZI DOBITOCUL CU NEMILUITA. DAR CE-I SUPARATOR CA AMENZILE LE DA SA-SI FACA EL BAREMUL, ACEST MILITIAN ITI CAUTA TOT FELUL DE CHICHITE CA PANA LA URMA TOT SA-TI DEA AMENDA
8.   Viata la tara trimis de
( 4 sep 2012, 14:21:53
asa se intampla cand doi cu nasul pe sus se imbata(mai mult sau mai putin) pe la birtul comunal.daca stia ca avocatul e turta si e si scandalagiu, de ce nu si-a sunat colegii sa il duca un pic la racoare?sau a vrut sa demonstreze ca e mai jmecher? nu cred ca trebuia sa ajunga exemplu de dat in presa
oricum nu se va mai auzi nimic de asta. CASE CLOSED

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei