Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2012 - Anul XVII, nr. 205 (5110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Cetatea de Scaun a Sucevei

Pro Istoria Fest, un eveniment care pune muzica prezentului în slujba trecutului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În acest weekend, pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, publicul sucevean a avut parte din nou de atmosferă medievală şi de muzică de calitate.

 

Un festival care pune în valoare monumente istorice cu valoare deosebită

Ediţia din acest an a Festivalului Pro Istoria Fest, „un eveniment care pune muzica prezentului în slujba trecutului”, proiect derulat de Asociaţia Star Education, care îşi propune să pună în valoare monumentele istorice cu însemnătate deosebită, a inclus Suceava alături de alte localităţi care conservă structuri arhitectonice militare medievale circumscrise patrimoniului cultural naţional.

Manifestările de la Suceavaau urmat celor de la Cetatea Enisala, Cetatea Râşnov, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Cetatea Poenari şi Muzeul Goleşti, iar în weekendurile următoare Pro Istoria Fest se va desfăşura la Curtea Domnească din Târgovişte şi la Sighişoara.

 

Spectacolele au fost antrenante şi apreciate de public

Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei a fost scena unor manifestări care s-au adresat publicului de diferite vârste. Dacă pentru copii, aşa cum au spus organizatorii la deschiderea oficială a festivalului, au fost prezentate spectacolele susţinute de trupa Zurli şi de formaţia Lala Band, pentru tineri şi pentru adulţi programul a cuprins o serie de concerte susţinute de trupele Ad-Hoc (care a prezentat un recital medieval special), Sistem, Vunk, Holograf, dar şi de Corina şi Antonia.

Chiar dacă sâmbătă atelierele pentru copii anunţate iniţial (ateliere în care cei mici urmau să fie iniţiaţi în pictură, cioplit, olărit...) nu s-au mai desfăşurat, iar programul zilei a întârziat (abia la ora 18:30 a urcat pe scenă trupa Zurli - „Unu, doi, unu, doi, gaşca Zurli e cu noi!”), spectacolele au fost antrenante şi apreciate de public.

 

Atmosferă medievală, demonstraţii de lupte şi dansuri de epocă

Atmosfera medievală a fost creată de Straja Cetăţii Sucevei, un grup de tineri care au făcut demonstraţii de lupte şi dansuri de epocă.

Dacă băieţii (cavalerii) costumaţi adecvat şi-au ciocnit pavezele şi s-au luptat cu topoarele (antrenând în luptă şi câţiva voluntari din rândul spectatorilor), fetele (domniţele) i-au încurajat pe viteji şi au dansat pe scena amplasată lateral celei pe care s-a desfăşurat spectacolul muzical.

Membrii trupei Zurli, cu costumaţie multicoloră, au cântat, au dansat şi au prezentat mici scenete distractive pentru copii, iar Lala Band (ai cărei componenţi au fost asaltaţi de admiratori pentru obţinerea de autografe), care au venit în premieră la Suceava, au avut o evoluţie răsplătită din belşug cu aplauze.

 

Un show cu muzică de calitate, fără cheltuieli pentru bugetul local

Este de remarcat faptul, pe parcursul a două zile, s-au concentrat la Suceava atâtea trupe îndrăgite, care au oferit un show cu muzică de calitate, fără cheltuieli pentru bugetul local.

Două zile în care şi vremea a fost alături de suceveni, care au profitat de accesul gratuit la concerte şi au participat în număr foarte mare.

Prima seară s-a încheiat cu un spectaculos laser show, iar cea de-a doua, care a marcat finalul Pro Istoria Fest 2012 la Suceava, a culminat cu un impresionant foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pro Istoria Fest, un eveniment care pune muzica prezentului în slujba trecutului.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pro Istoria Fest, un eveniment care pune muzica prezentului în slujba trecutului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei