Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2012 - Anul XVII, nr. 203 (5108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Va mai exista viață după Băsescu?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nu, cu certitudine! Nu pentru că el ar fi oxigenul și pâinea acestei țări, ci pentru că după el nu va mai rămâne nimic respirabil. A secat și a otrăvit tot, a îmbuteliat aerul democrației și l-a vândut, ne-a confiscat încrederea în noi înșine, a construit, într-o familie compusă din două persoane, un dușman înverșunat al celuilalt. Ne-a lăsat orfani de șansa de a ne mândri că am revenit în comunitatea europeană și transatlantică, devenite soacră otrăvită și mașteră. 

Unde sunt doi greci, aflasem în tinerețe, cu prilejul unei reconstituiri, cu pasul, a fostei Elade, sunt trei partide politice. Numai gura e de ei, zice noua mea cunoștință, fost jandarm, azi asociat al surorii sale care și-a deschis magazin în Nicosia. Trăiește de câțiva ani în Cipru. Tăifăsuim pe plajă, în dreptul unui hotel din Larnaca, în timp ce copiii se joacă în nisip. Nevasta lui, care stă în Colentina, e subțire ca un lujer. La fel cea mică. El e cât un urs. A fost jandarm cât era Băsescu primar general. Știe multe lucruri, nimerindu-se mereu în apropierea bossului, mai ales noaptea, când – venit direct de la crâșmă – primarul acorda audiențe. Oamenii credeau că-i ajută. Nu ajuta pe nimeni. Preferă să nu vorbească despre aceste lucruri. Zice doar că Băsescu înjura și-și băga într-una, ceea ce, zice el, facem mulți dintre noi. Oricum nu punea nici-un prețpe nimeni. Ciprioții, zice el, întorcându-se la subiectul de la care-l deturnasem, sunt niște greci care au trăit până nu demult sub englezi. De la statutul lor de colonie britanică n-a rămas decât volanul pe dreapta al mașinilor. În rest, nimic. M-am nimerit în Grecia, spun eu, când au intrat turcii în Cipru și a luat naștere Ciprul de Nord. Ei bine, grecii strigau în Atena că fiecare dintre ei omoară cu mâinile goale opt turci. N-a prea fost așa. Am fost acum câțiva ani și în Ciprul de Nord, unde am petrecut o săptămână minunată, într-o zonă turistică superbă. Nu știu, zice fostul jandarm. Ce știu e că n-am văzut grec să dea o palmă cuiva. Cele câteva bătăi sănătoase au fost ale românilor. La București, zic, de când ai plecat, vitejiile s-au cofleșit. Mă gândesc că așputea luneca iar în politică, drept pentru care salut și plec. E un fiord despărțit de diguri masive de piatră, calcar alb de Mediterana, pe care l-am găsit, cu deosebiri de nuanță, și pe țărmul israelian sau egiptean, și în Antalya sau Barcelona, în care apa mică a desenat pe fund dune de nisip, într-o amețitoare asimetrie. Soarele adaugă o broderie jucăușă de linii, peste țesătura de sub apă și încerci dezamăgirea că omul nu va izbuti niciodată un asemenea joc de fantezii. Camerista e româncă, o femeie din Iași, piele și os. În zori, la șase, am găsit-o frecând cu un fel de aspirator, aleile dintre piscine. La prânz terminase de lustruit camerele unui etaj din hotel. Seara lua în primire prosoapele împrumutate pentru plajă.

Nimeni, mi-a spus jandarmul, nimeni dintre românii care suntem aici n-am sta plecați dacă am avea vreo șansă acasă. La câteva minute, pe aeroportul din Larnaca aterizează un avion. Doar în Japonia am mai văzut asta. Din avioane coboară nu doar turiști, sezonul e pe sfârșite, ci și oameni în căutare de lucru. Mulți sunt din țara mea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Va mai exista viață după Băsescu?.
 Vizualizări articol: 2534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Va mai exista viață după Băsescu?3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca o minciuna trimis de
(31 aug 2012, 11:39:24
Ca esti structural anti Basescu se vede din ura viscerala cu care-arunci cu invective in articolele tale; acum mai bagi si niste minciuni (oricum nimeni nu le poate verifica) iar chestia cu jandarmul lasat la vatra e fals pe fata; bai, nemernicule, da pe timpul lui Iliescu cat de divizata a fost societatea romaneasca sau nu mai tii minte, simbriasule?
2.   ..... trimis de
(31 aug 2012, 12:33:35
de unde dreaq iese prostii astia cu articolele lor de 2 bani....monitorul,din cate stiam eu era un ziar cat de cat serios si....cat de cat impartial.....flegme de astea obosite va strica reputatia fratilor....sau aveti ganduri comuniste si voi?....aa...,pana acum a fost impartilitate si de acum....se revine la vechiul regim?stiti voi....cel dein anii '90....
2.1  RE: ..... trimis de
( 1 sep 2012, 11:41:00
Cocalarii noise ( ce nencâtă ambientu )
Este şi ei fiinţe , care este, să votează
Să decide şi ei membri din parlamentu !
De ce alţii (care nu este) îi discriminează ?

Că-ci vrea şi ei să ia parte la decizii
Because e şi ei cetăţeni ( care este )
Ce..îs buni doar să vă scarmene plozii ?
Ce …ei nu vorbeşte tot româneşte ?

Au comis o greşeală , mai demult
Când , din cauză de manele,le-aţi pus etichetă
Voi nui lăsaţi să fie ei cult !!!
Ce …dacă hau moaca lu Guţă pă jachetă ?!

Helena van der Băse (EBA) e cu ei
Cu ei (care este ) este şi …prezentu
Că-ci ei decide cine este acei
Ce halcătuiesc , mâine , parlamentu

3.   :) trimis de
(31 aug 2012, 15:26:01
Sa multumesti alui de sus ,ca ne conduce Basescu.....
4.   Desigur... trimis de
(31 aug 2012, 22:45:54
Ce-mi plac astia care s-au propasit cine stie pe unde prin Europa, iar de acolo comenteaza(la nivel de maxima inteligenta), ce bine e cu Basescu. De parca ati trai voi cu tembelu' ala... Ce simplu e pentru voi: in afara de incrucisat, oricine altcineva e comunist. Stau si ma intreb, presedintele Frantei, care nu e deloc de dreapta inseamna ca e comunist, nu-i asa? Comunistii astia... Hai sa ne amintim nazismul, oare a fost bun pentru poporul german(si nu numai!)? Nu doar comunismul face rau, ci oricare alt sistem dictatorial. Al lui Basescu nici nu stiu cum sa-l numesc, dar in mod evident e antipopor. Toti politicienii mint, dar baselu' a rrrupt orice record! Ce bine e sa fii condus de un mincinos de profesie, nu-i asa. Chiar nu vedeti cat de penibil se agata de putere, de ce oare? Se teme ca o sa ajunga colocatar in stabilimentul lui Nastase? Ala si-a meritat-o dar si jigodia asta si-o merita, cu varf si indesat. Nu-mi place deloc USL, dar de Basescu mi-e greata pur si simplu. Hai SA TRAITI BINE(dar bineinteles nu in Romania, si nu cu Basescu)!
5.   România te iubesc(în altă viață) trimis de
( 1 sep 2012, 20:03:36
România,te iubesc! ... dar în altă viață.Cu asta am spus tot.Punct.
6.   RAULE trimis de
( 2 sep 2012, 18:20:19
Este de ajuns sa citesti doar titlul articolului si iti dai seama cu cine ai esti vecin.Nu cumva fratele tau geaman este ABCDAR?Cine te plateste totusi pentru aceste articole? Sau poate sapi si tu cu hirletul sa rastorni scaunul lui Basescu.DACA E ASA ESTI PRIETEN BUN CU aNTONESCU SI pONTA.Oricum iti doresc succes in munca ta de zi cu zi.
7.   Nu ma pot abtine!!!!!vai! trimis de
( 3 sep 2012, 19:24:24
Avem ceea ce meritam! avem ceea ce suntem!!!....si nu ma mandresc cand afirm asta!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei