Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2012 - Anul XVII, nr. 205 (5110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Pesimism? Nu, realism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu pot să înţeleg şi pace valul ăsta de optimism cu care s-a întâmpinat tragerea la sorţi a grupelor din Liga Campionilor şi Liga Europa. Şi nu e vorba doar despre jucători sau despre oficiali ai celor două echipe, la ei scrie în fişa postului că trebuie să gândească pozitiv, ci şi de mass-media. Astfel, am aflat că CFR-ul are o grupă accesibilă (Manchester United, Braga şi Galtasaray), iar Steaua a devenit una a Nordului nu neapărat pentru că juca împotriva unor echipe nordice, ci pentru că ar urma să strălucească pe cerul acestora (FC Copenhaga şi Molde, la care se adaugă mai sudica, dar favorita Stuttgart). Să le luăm pe rând... Afirmaţia că Manchester United nu mai e ce a fost nici nu merită discutată. Sau se poate spune aşa doar dacă luăm în calcul trofeul, atunci da, englezii nu mai au forţa de a-l câştiga. Dar nici nu vor lega două sezoane proaste la rând, să nu uităm cine e antrenor acolo. Braga e ieftină doar dacă ne gândim la băutura cu acest nume, altfel e una dintre acele echipe portugheze de la care CFR-ul ar zice mersi să ia jucători care nu prind lotul. I-am văzut pe cei de la Braga în dubla cu Udinese şi pot spune că m-au impresionat. Cât despre Galata, campioana Turciei, aici n-a avut loc Culio, cel care era unul dintre reperele clujenilor. În concluzie, CFR-ul ar trebui să fie mulţumită dacă prinde o conjunctură pentru locul 3, echivalent cu primăvara europeană în cealaltă competiţie.

Acolo unde Steaua cică e favorită la calificare. De unde până unde?! Anul trecut, într-o grupă mult mai diluată, Steaua a depins de jocul rezultatelor. Şi acum a picat cu nemţi în grupă, unii ceva mai slăbuţi, dar tot nemţi. Cât despre danezii de la FC Copenhaga, aceştia au ajuns în Liga Europa din play-off-ul superior, de unde au fost expulzaţi de Lille abia după prelungiri! Iar Molde este campioana Norvegiei, adică ţara aia de unde era şi Rosenborg, un nume de care nimeni nu-şi aduce aminte cu plăcere în Ghencea. Această Molde n-a stat la discuţii cu Heerenveen, pe care a învins-o tur/retur fără drept de apel. După părerea mea, Steaua nu se poate clasa decât cel mult deasupra uneia dintre aceste echipe nordice. Practic, pentru a merge iarăşi în primăvară, ar trebui ca Stutgart să nu pună mare preţ pe competiţie. Cum este vorba despre nişte nemţi, ce şanse sunt ca acest lucru să se întâmple? Nici Reghecampf nu are experienţă de antrenor în eurocupe, plus că dă senzaţia că-l interesează mai mult campionatul. Şi fiindcă veni vorba de antrenori, la Milano Şumudică a avut într-adevăr o miză mică, aceea de a ieşi din competiţie cu capul sus. Dacă ar fi avut nebunia de a-şi propune ţeluri mai înalte, acum s-ar fi vorbit despre Şumudică, ăla de-a eliminat Interul...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pesimism? Nu, realism.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pesimism? Nu, realism5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei