Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Războiul datoriilor

Locuitorii din Rădăuţi nu mai au apă caldă de o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Peste 15.000 de locuitori ai municipiului Rădăuţi nu mai au apă caldă la robinete de o săptămână, iar neplăcuta situaţie s-ar putea prelungi pe durată nedeterminată.

De joia trecută, apa caldă a devenit pentru rădăuţeni un lux de care nu au parte, după ce Nord Gaz Rădăuţi a sistat alimentarea cu gaz metan a furnizorului de apă caldă şi căldură, SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.

Datoria pe care Servicii Comunale o are de achitat pentru a beneficia din nou de gaz metan este de 162.228 lei (1,62 de miliarde de lei vechi), bani pe care furnizorul de utilităţi se aşteaptă să-i primească de la Primăria Rădăuţi, din debitele acumulate.

“Noi nu mai avem cu ce plăti această datorie către furnizorul de gaz. Factura restantă era de peste trei miliarde de lei vechi, am plătit din ea cam jumătate, dar restul de 162.228 lei aşteptăm să vină de la primărie, pentru a putea furniza din nou apă caldă”, a declarat directorul SC Servicii Comunale Rădăuţi, Nistor Tătar.

Conform acestuia, Servicii Comunale are de încasat de la Primăria Rădăuţi 10.579.826 de lei, din care 63.630 lei subvenţie pentru energia termică furnizată în luna noiembrie 2011.

“Imediat ce vom primi de la Primăria Rădăuţi cel puţin suma de 162.228 lei, pe care o vom vira către Nord Gaz, se va relua furnizarea gazului natural necesar preparării apei calde menajere”, a adăugat Nistor Tătar.

Servicii Comunale Rădăuţi are de recuperat şi de la populaţie o restanţă destul de mare, de 1.200.000 de lei.

Problema e că locuitorii din Rădăuţi vor trebui să se obişnuiască să trăiască fără apă caldă, pentru că nu sunt semne că aceasta ar reveni curând la robinete, decât dacă se mobilizează populaţia să achite din datorii, până se strâng banii restanţi achitării gazului metan.

 

Cum se pasează pisica

Rezolvarea problemelor este strâns legată de vechiul conflict existent între conducerea Primăriei Rădăuţi şi cea a Servicii Comunale.

Mai exact, Servicii Comunale arată cu degetul către primărie, cerându-le să plătească, în vreme ce conducerea municipalităţii spune că nu are datorii şi că Servicii Comunale nu îşi face treaba cum ar trebui.

Într-un comunicat transmis de Primăria Rădăuţi, din partea primarului Aurel Olărean, se precizează:

“Municipiul Rădăuţi se confruntă cu o situaţie gravă, în condiţiile în care, în mod nejustificat, populaţia nu beneficiază de apă caldă încă din data de 19.07. 2012. Trebuie precizat că cetăţenii au încheiate contracte cu SC Servicii Comunale, contracte în care la art.6 este stipulat că operatorul se obligă să asigure apă caldă de consum la parametrii stabiliţi. Vă înştiinţăm faptul că Primăria municipiului Rădăuţi a achitat la zi contravaloarea subvenţiei pentru energie termică de la bugetul local, neexistând la acest capitol vreo datorie. Sistarea furnizării apei calde are repercusiuni asupra populaţiei municipiului în plan social, economic şi de sănătate publică, iar instituţia noastră nu este răspunzătoare în nici un fel de situaţia creată”.

Altfel spus, conducerea Primăriei Rădăuţi spune că întreaga responsabilitate pentru lipsa apei calde o au cei de la Servicii Comunale, care nu au respectat contractul de prestări servicii dintre SC Servicii Comunale SA şi beneficiari, care, la articolul 6 spune:

„Operatorul are următoarele obligaţii: să asigure în mod continuu, potrivit programului stabilit, serviciile de alimentare cu apă, canalizare, de alimentare cu energie termică şi de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor solide....”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Rădăuţi nu mai au apă caldă de o săptămână.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii din Rădăuţi nu mai au apă caldă de o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cand pisica nu-i acasa... trimis de
(26 iul 2012, 11:17:47
Ati vazut oameni buni alta tarasenie din povestea Prostia omeneasca a lui Creanga,cum pleaca unul in concediu de la comunale,cum se intrerup toate furnizarile,e vesnica batalie dintre Olarean si Tatar,pe spatele radautenilor care trebuie sa se racoreasca in apa rece de la lunca,avem noroc ca masinile de spalat merg cu apa rece poate ne roaga dl.Tatar sa ne bagam acolo la spalat,si asa e cald,ne trimit la racoare...ca sa nu mai spun cu apa asta ce o platim de zece ori,odata incalzita,ODATA RECE,ODATA PIERDERE,INCAT FACTURILE NOASTRE LE ASIGURA DOMNILOR CONCEDIU EXOTIC prin Cuba,poate invata dictatura de la Fidel Castro....haaa.
2.   256 trimis de
(26 iul 2012, 11:24:42
PRESIUNI MARCA USL .DE CE SA SUFERE POPULATIA PENTRU PROSTIA LUI ta..ta.R
3.   Nu plateste, nu primim! trimis de
(26 iul 2012, 17:25:01
Ar trebui ca idilul sa plateasca datoria catre comunale si comunalele ar avea cu ce plati gazul iar noi am avea apa calda! Din cauza tolocarilor care oricum se spala la lighean, am ramas pe cap cu parvenitul care contiunua circul si trebuie sa ne spalam si noi la lighean!
4.   Ptr.anti. trimis de
(27 iul 2012, 07:42:43
gresit ,cetatenii au platit apa calda iar sc servicii comunale trebuie sa plateasca gazul.Primaria plateste subventia doar la caldura .Cat priveste datoriile primariei catre comunale eu cred ca noul CL va limpezi aceasta dilema ,in caz contrar sa-si de-a demisia .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei