Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În zona Câmpulung

Controale din avion, la terenurile cultivatorilor care au cerut subvenţii europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava a demarat controale în teren prin sondaj privind corectitudinea datelor din dosarele depuse pentru subvenţiile europene pe terenul agricol, componenta de bază a verificării fiind controlul prin teledetecţie, cu un avion.

Angela Coroleuca, directorul APIA Suceava, a informat că au fost aleşi în mod aleatoriu, prin sondaj, 2.371 de cultivatori de teren din comune din zona Câmpulung Moldovenesc, care sunt supuşi controlului prin teledetecţie, de la distanţă.  

Angela Coroleuca a declarat:  

„Controlul prin teledetecţie a început pe 23 iulie şi se desfăşoară până la mijlocul lunii septembrie. Calculatorul compară suprafaţa parcelelor declarată de fermier în cerere cu cea stabilită automat pe fotografiile şi ortofotoplanurile făcute din avion. Inspectorii APIA merg apoi la faţa locului şi verifică dacă terenul a fost cultivat, dacă a fost cosit cel puţin o dată, dacă fânul a fost adunat, mai exact dacă sunt îndeplinite condiţiile cerute pentru accesarea sprijinului pe suprafaţă. Atenţi la aceste controale trebuie să fie şi fermierii vecini de parcelă cu cei controlaţi, deoarece în caz de neconcordanţe controlul se extinde şi la ei, pentru a se stabili adevărul, cine şi cât teren lucrează”.

În cazul cultivatorilor de teren la care se constatată nereguli se vor stabili măsuri de sancţiune, de la diminuarea subvenţiei şi până la excluderea de la plată, funcţie de cât de mari sunt diferenţele între ce este scris în declaraţii şi ce se găseşte în teren.

În acest an, peste 58.000 de cultivatori de teren din judeţ agricol au depus dosare pentru a primi subvenţii pe terenurile agricole lucrate, cifra depăşind aşteptările şi estimările APIA Suceava. Urmare a numărului mare de cereri, judeţul Suceava se află pe prima poziţie la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de cereri depuse pentru subvenţiile pe teren.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale din avion, la terenurile cultivatorilor care au cerut subvenţii europene.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Controale din avion, la terenurile cultivatorilor care au cerut subvenţii europene3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei