Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un prim pas

O săptămână de vacanţă şi servicii gratuite de recuperare pentru adolescenta de 15 ani ţintuită într-un scaun cu rotile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma articolului „De 15 ani suferă de tetrapareză spastică şi este ţintuită într-un scaun cu rotile”, publicat în cotidianul „Monitorul de Suceava”, miercuri, 11 iulie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava ne-a trimis un comunicat de presă prin care ne-a informat că Oana Elena Cojocari, din localitatea Sf. Ilie, comuna Şcheia, va beneficia, gratuit, în perioada următoare, „de serviciile Centrului de Recuperare din cadrul Complexului Terapeutic „Blijdorp – O nouă Viaţă” Suceava”.

 

O săptămână de vacanţă

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că s-a luat legătura telefonic cu mama adolescentei, Nicoleta Cojocari, pentru ca aceasta să depună astăzi, la sediul Protecţiei Copilului, o cerere pentru ca Oana să beneficieze de şedinţe de recuperare gratuite. Ea a mai completat că Asociaţia Blijdorp România îi oferă Oanei, fata care nu ştie ce înseamnă să alergi, să dansezi, să te bucuri de viaţa de adolescent... pe propriile picioare, o săptămână de vacanţă în tabăra de vară de la Voroneţ, în perioada 20 – 25 iulie, însoţită de mama ei. „Tabăra este organizată gratuit, de Asociaţia Blijdorp România, pentru 20 de copii cu dizabilităţi severe, beneficiari ai centrului de zi, ai centrului de plasament <Emanuel> (Complexului Terapeutic „Blijdorp – O nouă Viaţă” Suceava) şi din comunitate, cu tot cu însoţitori, în locaţia Fundaţiei Motivation Bucureşti, din localitatea Voroneţ”, a completat Margareta Isăilă.

 

Are nevoie de ajutor

Oana are mereu nevoie de un însoţitor, de cineva care să o ridice din pat, să o aşeze în scaunul cu rotile, scaun care i-a devenit prieten şi duşman în acelaşi timp, să o spele, să o ajute să se îmbrace, să o ajute să se hrănească.... S-a grăbit să vină pe lume la şapte luni, cu o greutate de doar 980 de grame, neştiind că o boală grea o va ţintui la pat la câteva luni după naştere. A terminat recent clasa a VI-a, învăţământ la domiciliu, şi-a făcut buletin şi speră în fiecare zi că va veni şi momentul în care se va ridica singură din scaunul cu rotile şi va putea să facă câţiva paşi fără însoţitor.

Adolescenta are nevoie de şedinţe de recuperare, de tratament balneoclimateric, de un regim alimentar sănătos, doar că toate acestea au un preţ, pe care părinţii Oanei nu-l pot plăti. Tatăl Oanei are un venit ce depăşeşte cu puţin 700 de lei lunar, mama fetei primeşte lunar salariu de însoţitor, de circa 500 de lei, la care se adaugă alocaţia de stat pentru Oana şi fratele ei, cu doi ani mai mare, elev în clasa a XI-a, la un liceu sucevean. Cu aceşti bani, familia Cojocari reuşeşte cu greu să le asigure cele necesare celor doi copii, dar mai ales Oanei.

Nicoleta Cojocari se teme că Primăria Şcheia ar putea să ajungă în situaţia de a nu mai plăti ajutorul de însoţitor. Mama Oanei şi-ar pierde salariul, ceea ce ar însemna o situaţie dramatică pentru adolescenta paralizată din Sf. Ilie.

Cei care pot să o ajute pe Oana sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0740 424 580. Orice sprijin, orice telefon de încurajare, orice sumă cu care şi-ar putea plăti un tratament i-ar fi de mare folos Oanei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O săptămână de vacanţă şi servicii gratuite de recuperare pentru adolescenta de 15 ani ţintuită într-un scaun cu rotile.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O săptămână de vacanţă şi servicii gratuite de recuperare pentru adolescenta de 15 ani ţintuită într-un scaun cu rotile5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei