Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aviz negativ

Alarmă pentru autorităţile sucevene: Botoşaniul nu ne mai primeşte gunoiul

Ministerul Mediului a dat aviz negativ continuării depozitării deşeurilor la groapa de gunoi a municipiului Botoşani după data oficială de închidere. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost ieri la Bucureşti şi a purtat discuţii pe această temă, dar şi pe cea privind continuarea depozitării deşeurilor şi de către judeţul Suceava.

Iniţial se dorea realizarea unui depozit intermediar pentru municipiu şi se punea problema ca şi gunoiul din judeţul vecin să fie adus aici. Şeful CJ s-a opus continuării parteneriatului cu judeţul Suceava, iar avizul negativ dat de minister face ca municipiul Botoşani să se orienteze spre alte opţiuni, cum ar fi transportul gunoiului la Săveni sau Darabani, însă contra cost. Groapa de gunoi a municipiului Botoşani urmează să se închidă pe 16 iulie.

Problema putea fi evitată dacă se respecta graficul de lucrări la noul depozit judeţean. Autorităţile au demarat un proiect de peste 40 de milioane de euro privind realizarea unui depozit judeţean la Stăuceni, însă lucrările sunt în întârziere.

Autorităţile au desemnat constructorii încă din toamna anului trecut, iar prima celulă a depozitului trebuia finalizată la începutul acestei luni pentru a prelua gunoiul din municipiu, însă lucrările întârzie, iar noul termen lansat este sfârşitul acestui an.

 

Marian ROTARIU

mrotaru@monitorulbt.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alarmă pentru autorităţile sucevene: Botoşaniul nu ne mai primeşte gunoiul.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Alarmă pentru autorităţile sucevene: Botoşaniul nu ne mai primeşte gunoiul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECOMANDARE trimis de
(12 iul 2012, 15:23:41
SA FACA ,,GASPAREII'' DE LA MEDIU O COBORARE IN RAPEL,IN VAGAUNA CROITA DE PARAUL SUCEAVA,IN PLAI LA IZV SUCEVEI,SA VADA DACA MAI ESTE LOC DE DEPOZITARE IN ACEL LOC,IAR RESTUL SE POATE ARANJA CU ,,GORNISTU'' DE LA FLORCONSTRUCT C-LUNG,NASU' LU'SERBAN.CA DOAR OAMENI SUNTEM,CE NAIBA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei