Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie temporară

Gunoiul produs de suceveni ar putea fi depozitat în continuare la Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Camioanele încărcate cu gunoiul produs de suceveni ar putea merge şi după data de 16 iulie la Botoşani, unde se depozitează în prezent deşeurile menajere.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că există şanse reale ca problema cauzată de închiderea gropii de gunoi de la Botoşani pe 16 iulie, conform normelor şi termenelor impuse de Uniunea Europeană, să fie rezolvată, fără ca sucevenii să fie afectaţi de schimbare.

Edilul sucevean a precizat ieri dimineaţă că a stabilit deja o întâlnire cu noul primar al municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, pentru a discuta pe tema gropii de gunoi.

“Se pare că se mai găseşte o soluţie, să depozităm în continuare tot la Botoşani şi după data de 16 iulie. Chiar dacă această problemă, apărută acum, va fi rezolvată, pentru noi principala problemă rămâne tot cea a finalizării depozitului ecologic de deşeuri de la Moara, să nu mai fim nevoiţi să cărăm gunoiul în alte judeţe”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a menţionat că deja a avut o serie de discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în vederea urgentării punerii în funcţiune, la Moara, a primei celule de depozitare a gunoiului.

La Botoşani, administraţia locală a solicitat acordul autorităţilor de mediu pentru înfiinţarea unui depozit complementar în apropierea actualei rampe de gunoi.

Acesta ar urma să funcţioneze pentru o perioadă de o lună de zile, când se estimează că ar putea fi dat în folosinţă noul depozit de gunoi, realizat din fonduri europene.

În caz că municipiului Botoşani nu i se va admite înfiinţarea depozitului complementar, atât gunoiul lor, cât şi cel produs la Suceava ar urma să fie transportat pe o distanţă cu aproximativ 40 de km mai mare ca în prezent, cu costuri enorme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoiul produs de suceveni ar putea fi depozitat în continuare la Botoşani.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Gunoiul produs de suceveni ar putea fi depozitat în continuare la Botoşani4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASTA CARE VESTE E? trimis de
( 4 iul 2012, 11:30:39
E ca in bancul ala cu doua vesti :
Radiologul zice: am 2 vesti, una buna si una rea. Pe care vreti sa o auziti prima ?
- Pe cea rea.
- Aveti o tumoara imensa pe plamani.
- Si care e cea buna?
- Se poate rezolva in Photoshop...
Ei asta pe care ne-a zis-o primarul care veste e?Intr-un ziar central apare titlul mare:Preţ ameţitor pentru transportul gunoiului din Suceava. Muncipalitatea cheltuie anual 2 milioane de lei.
2.   Cand e gata parcarea Lungu, m-am saturat de santie trimis de
( 4 iul 2012, 15:05:54
O DOAMNE, incepeti sa ganditi cand se strange funia in jurul parului. Era tare greu sa demarati de acum trei ani prima celula si o fosa septica pentru sucul ala ce-l putea ridica lejer acetul. Ce s-ar putea sa fie urat de tot e lipsa banilor europeni. Cum naiba nu stiti sa va planificati lucrarile pe mai multi ani si totul modulat pentru a nu creea disfunctionalitati majore.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei