Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătut de fiul primarului

Consilierul agresat şi-a retras plângerea, după ce a primit cadou o altă maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consilierul local din Slatina care, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost agresat de fiul primarului din localitate, fiindu-i distrusă şi maşina, o Dacie Logan, şi-a retras plângerea de la poliţie, după ce s-a ales cu un nou autoturism.

Petrea Vornicu (60 de ani), consilier PSD, a renunţat la acuzaţii, situaţie în care poliţiştii au închis dosarul penal întocmit pe numele lui Ilie Ionuţ Gherman (29 de ani), fiul primarului din Slatina, Ilie Gherman.

Vinerea trecută, consilierul local Vornicu se afla cu maşina proprietate în faţa porţii cuscrului său şi urma să meargă la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local. În autoturism se aflau şi soţia sa şi un nepot de-al lor, un minor în vârstă de 13 ani.

La un moment dat, imediat ce a intrat în curtea cuscrului său, cu care avea ceva de discutat, Petrea Vornicu a fost strigat de fiul primarului, care se afla împreună cu un alt tânăr.

„M-a întrebat unde merg. I-am spus că nu e treaba lui, iar în acel moment celălalt individ care era cu fiul primarului m-a lovit în zona ochiului. În timpul ăsta, fiul primarului îi striga să scoată cuţitul şi să mă omoare. De la lovitură am ameţit şi am intrat în casă. Cei doi au vrut să intre după noi, dar nu au putut. Au luat o coadă de mătură şi au ieşit în drum, unde au distrus toată maşina. Nepotul meu, care are 13 ani, era în maşină şi a stat şi s-a uitat speriat de moarte ce se întâmplă”, povestea la scurt timp după agresiune consilierul local, susţinând că şi soţia sa a primit ameninţări.

Autoturismul Dacia Logan a fost avariat serios, fiindu-i sparte geamurile laterale stânga şi dreapta faţă şi spate, cauciucurile au fost tăiate, oglinda laterală stânga a fost spartă şi portierele stânga faţă şi spate au fost înfundate.

Agresorii au fugit de la faţa locului şi nu au mai fost de găsit de vineri până luni, fiind daţi în urmărire locală de poliţişti, care au întocmit dosar penal pentru ameninţare, distrugere şi lovire sau alte violenţe.

Oamenii legii au luat în calcul şi o infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri, însă nu au găsit martori care să accepte să dea declaraţii cu privire la starea de teamă şi indignare pe care au trăit-o în urma agresiunii asupra consilierului local.

Acum două zile, cazul s-a închis, după ce consilierul Petrea Vornicu a anunţat că renunţă la acuzaţii, infracţiunile cercetate fiind la plângerea prealabilă a victimei.

 

Vornicu: „Mă gândesc că nu o să mai facă, poate o să le vină mintea la cap”

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri de reporterii Monitorului, consilierul local Petrea Vornicu şi-a motivat decizia de a renunţa la acuzaţii, susţinând faptul că s-a împăcat cu primarul Ilie Gherman, preţul împăcării fiind un autoturism nou.

„Nu nou-nouţ. M-am înţeles cu el (n.r. - cu primarul) să-mi ia o altă maşină, în locul celei distruse. Aia era un Logan din 2006. Am fost la târg la Severin cu o persoană trimisă de primar şi am ales un Ford din 2005”, explică consilierul, nedorind să spună şi cât anume l-a costat pe primar tranzacţia care i-a scăpat basma curată odrasla.

Întrebat dacă, săptămâna viitoare, de exemplu, agresorii săi recidivează şi fac o nouă victimă, Petrea Vornicu s-a arătat convins că tinerii şi-au învăţat lecţia.

„Copiii ăştia sunt aşa vulnerabili, aşa sunt tinerii în ziua de azi. Mă gândesc că nu o să mai facă, poate o să le vină mintea la cap. Pe mine m-a interesat în primul rând recuperarea prejudiciului. Cine ştie unde se putea ajunge, ce rezolvam dacă ajungea la puşcărie... poate păţeam altceva după aia”, mai spune consilierul, mărturisind şi faptul că în zilele care au trecut de la data agresiunii a primit multe telefoane prin care era îndemnat să renunţe la acuzaţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul agresat şi-a retras plângerea, după ce a primit cadou o altă maşină.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consilierul agresat şi-a retras plângerea, după ce a primit cadou o altă maşină3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei