Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Nechifor cere sprijin de la Guvern pentru rezolvarea problemei depozitării gunoiului menajer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, s-a arătat îngrijorat de faptul că judeţul Suceava nu dispune încă de un depozit ecologic pentru deşeuri menajere în condiţiile în care groapa de gunoi din Botoşani, unde sunt transportate în prezent deşeurile din mai multe localităţi sucevene, se va închide până la sfârşitul acestui an. Nechifor a amintit că judeţul Suceava a avut şansa de a beneficia de o nouă groapă de gunoi modernă, conform exigenţelor Uniunii Europene, încă din anii 2004-2005, printr-un gen de parteneriat public-privat între Consiliul Judeţean şi o firmă germană, însă consilierii opoziţiei din acea vreme s-au opus. El a arătat că soluţia adoptată ulterior, de construire a două depozite de deşeuri la Moara şi Pojorâta, cu fonduri structurale, trenează şi că, deşi până acum trebuia dată în folosinţă prima celulă a depozitului de la Moara, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Suntem  acum în implementarea acestui proiect integrat cu cele două gropi de la Moara şi Pojorâta, dar, din păcate, încă nu am reuşit să găsim o concluzie foarte fermă de ce suntem în întârziere. Prioritatea noastră acum este să găsim o formulă prin care să continuăm să ducem gunoiul menajer la Botoşani. Ar mai fi o variantă la Darabani dar, din păcate, este mai scumpă, pentru că distanţa este mai mare şi purtatul gunoiului dintr-o parte în alta nu poate fi o soluţie fezabilă, pentru că din iarnă, dacă se închide şi groapa din Botoşani, o să avem o foarte mare problemă. S-ar putea să ne trezim cu o situaţie similară cu cea din Italia în urmă cu patru cinci ani, când era celebrul fenomen de la Napoli în care pe timp de vară întreg oraşul a rămas blocat de gunoaie”, declarat Nechifor.

El a spus că le-a solicitat primarilor, împreună cu prefectul Florin Sinescu, date cu privire la cheltuielile pe care le fac pentru transportul gunoiului menajer la groapa din Botoşani şi date cu privire la volumul deşeurilor transportate. Asta pentru a avea o situaţie exactă asupra gestionării sistemului şi pentru a cere ulterior sprijin de la Guvern pentru rezolvarea problemei.„Guvernul va înţelege necesitatea ca Suceava să fie un judeţcurat”, a conchis Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor cere sprijin de la Guvern pentru rezolvarea problemei depozitării gunoiului menajer.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor cere sprijin de la Guvern pentru rezolvarea problemei depozitării gunoiului menajer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prietenul la nevoie se cunoaşte trimis de
( 4 iul 2012, 17:01:38
Eh, acuma că dl. Ponta a aflat de la omul său din teritoriu, care a câştigat alegerile că Suceava are probleme cu gunoiul menajer, nu va pregeta să dea ordin ca această problemă să fie rezolvată cât mai rapid!
Sunt convins că spre deosebire de Guvernul Boc, în cazul Guvernului Ponta, soluţia va veni foarte rapid. În sprijinul populaţiei care a votat masiv USL!
Dă Doamne!
2.   Gunoiul trimis de
( 4 iul 2012, 17:04:35
Cere sprijinul lui Ponta ca el e tot un gunoi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei