Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Stadionul Areni

Aproape o sută de poştaşi au luat ieri startul la Marşul Factorilor Poştali, faza judeţeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape o sută de poştaşi suceveni au participat ieri la Concursul Marşul Factorilor Poştali, faza judeţeană, competiţie profesional-sportivă care a avut loc pe Stadionul Areni din municipiul Suceava.

La linia de start a competiţiei s-au aliniat atât femei, cât şi bărbaţi. Competiţia a fost organizată de Oficiul Judeţean de Poştă Suceava şi Sindicatul Poşta Română - filiala Suceava.

Câştigătorii primelor trei locuri, atât la feminin, cât şi la masculin, vor participa la etapa regională a competiţiei, care va avea loc, peste două săptămâni, la Iaşi. Etapa regională va fi urmată de competiţia naţională. Pentru cei mai buni mărşăluitori dintre poştaşii calificaţi la etapa naţională provocarea merge mai departe: în fiecare toamnă are loc Balcaniada Factorilor Poştali, iar primii cinci poştaşi şi primele trei poştăriţe reprezintă Poşta Română la întrecerea balcanică.

 

Finaliştii Marşului Factorilor Poştali, faza judeţeană

Primii trei factori poştali, la feminin, câştigătorii Concursului Marşul Factorilor Poştali, faza judeţeană, sunt: Locul I - Rodica Moisa, factor poştal la Oficiul Poştal (OP) Câmpulung – Agenţia Moldova Suliţa, care de mulţi ani se clasează pe primele locuri ale concursului, Locul II – Mihaela Cazacu, Oficiul Poştal Liteni, Locul III – Rodica Ostrovan, OPRM Suceava, Agenţia Poieni - Rahova.

Cea mai tehnică concurentă a fost desemnată Rodica Moisa, cea mai tânără participantă a fost Ancuţa Reuţ - de la OPRM Suceava, la polul opus fiind Aurica Pădure, în vârstă de 51 de ani, OPRM Suceava 3.

La bărbaţi, cei mai buni factori poştali au fost: Locul I - Victor Romaşcanu, de la Oficiul Poştal Suceava I, Locul II – Radu Hopulele, Oficiul Poştal Cacica, Locul III - Remus Tadeusz, OP Cacica. Cel mai tehnic factor poştal s-a dovedit a fi la această competiţie Ioan Nicşan, în vârstă de 61 de ani, de la OPRM Suceava – Agenţia Călineşti, acesta fiind şi cel mai în vârstă concurent. Cel mai tânăr participant a fost factorul poştal Petru Varvaroi, OPRM Fălticeni, în vârstă de 20 de ani.

 

Prezenţe sucevene, la Balcaniade

Suceveanul Victor Romaşcanu, în vârstă de 27 de ani, de la Oficiul Poştal Suceava I, a participat la ultimele două ediţii a Concursului Marşul Factorilor Poştali, obţinând rezultate foarte bune.

El a precizat: „Concursul factorilor poştali mi-a oferit foarte multe satisfacţii. Este un concurs tratat cu foarte mult profesionalism şi asta mă bucură. Am participat acum doi ani, în Albania, la Balcaniadă, cu lotul naţional, iar anul trecut, în Macedonia, tot la Balcaniadă, unde, de fiecare dată, am obţinut o medalie de bronz pe echipe. La fazele naţionale, am reuşit să obţin locul II şi locul III”.

Şi pentru acest an, Victor Romaşcanu are aşteptări mari: „M-am pregătit mult, în măsura în care mi-a permis organismul şi timpul. Sper să obţin un loc bun la Balcaniadă, dacă mă voi califica. Deocamdată, mă gândesc să ajung acolo. Prefer să nu mă gândesc de la început foarte departe, pentru a nu fi dezamăgit dacă nu reuşesc. Dacă voi ajunge la Balcaniadă, vreau să dau totul, pentru că şi Poşta Română a făcut foarte mult pentru mine şi îi sunt recunoscător şi îi voi fi recunoscător mereu”.

 

De 40 de ani, în slujba Poştei Române

L-am întâlnit ieri, la startul concursului, şi pe Dumitru Popescu, în vârstă de 59 de ani, factor poştal la Oficiul Suceava I, care ne-a spus că lucrează în Poşta Română din anul 1971. „Din anul 1977, de la prima ediţie a concursului, am participat an de an. Prima ediţie s-a ţinut pe Stadionul Iţcani. În tinereţe am obţinut şi premii. Acum particip mai mult din plăcere, pentru a-mi încuraja colegii mai tineri, care preiau ştafeta de la noi şi credem că vor fi şi mai buni, şi pentru a ne întâlni unii cu alţii. Noi ne vedem rar, poate chiar o singură dată pe an, la acest concurs, pentru că aşa este conjunctura meseriei. Dar când ne întâlnim, ne simţim ca o familie”, ne-a spus Dumitru Popescu.

 

Competiţie neîntreruptă, din anul 1977

Directorul operaţional şi lider de sindicat al Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, Nicolae Costrîş, ne-a spus că anul acesta factorii poştali suceveni au participat la cea de-a 36-a ediţie: „Debutul întrecerii a avut loc în anul 1977. An de an am organizat acest concurs, la care participă factori poştali, femei şi bărbaţi, din judeţul Suceava. Peste două săptămâni, va avea loc faza regională, probabil la Iaşi. Vârsta participanţilor variază între 19 şi 61 de ani. Sunt oameni care vin din plăcere, an de an, la acest concurs. Este pentru ei şi un prilej de a se întâlni, de a socializa, este o activitate frumoasă, o îmbinare a activităţii sportive, cu cea profesională şi cea de socializare. Este un lucru frumos, pe care noi vrem să-l organizăm şi să-l păstrăm în continuare”.

Nicolae Costrîş a completat că toţi câştigătorii Concursului Marşul Factorilor Poştali, faza judeţeană, au primit cupe, diplome şi premii în bani, atât din partea administraţiei Poştei Române, cât şi din partea Sindicatului Poşta Română - filiala Suceava, care este principalul sponsor al acestui concurs şi al festivităţii de premiere. La evenimentul de ieri au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poştă Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de poştaşi au luat ieri startul la Marşul Factorilor Poştali, faza judeţeană.
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape o sută de poştaşi au luat ieri startul la Marşul Factorilor Poştali, faza judeţeană5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei