Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 apr 2012 - Anul XVII, nr. 83 (4988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol

Fir de contact CFR, de 27.000 de volţi, lăsat fără contragreutăţi de hoţii de fier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi au fost prinşi de poliţie în timp ce transportau cu o maşină contragreutăţile unor fire de contact CFR de la linia electrică de înaltă tensiune, contragreutăţi pe care le furaseră din zona staţiei Iacobeni. Un astfel de furt înseamnă punerea în real pericol a siguranţei feroviare, fără contragreutăţi firele de înaltă tensiune, prin care trec 27.000 de volţi, riscând să se prăbuşească la trecerea unui tren.

În cursul zilei de vineri, o patrulă de poliţiştii, aflată în control pe raza comunei Iacobeni, a observat un autoturism Dacia Logan care se deplasa cu greutate, fiind lăsat în partea din spate. În maşină se aflau trei indivizi, în interior fiind identificate 12 bucăţi de fier brut, fiecare de câte aproximativ 20 de kilograme. Poliţiştii au ridicat bucăţile de fier, totalizând peste 240 de kilograme, ancheta continuând la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei. Iniţial, indivizii au susţinut că au găsit fierul abandonat pe malul râului Bistriţa, variantă care însă era doar o încercare a acestora de a scăpat mai ieftin din această poveste. Bucăţile de fier aveau imprimată sigla CFR, iar după sesizarea personalului de la căile ferate s-a stabilit şi de unde s-a produs furtul.          

 

Hoţii au ales două linii mai puţin folosite

Pe tronsonul Iacobeni – Vatra Dornei, în apropiere de Gara din Iacobeni, două linii de contact CFR erau detensionate. De pe doi  stâlpi CFR hoţii furaseră zece, respectiv 12 contragreutăţi.

Din ancheta ulterioară, care a fost preluată de lucrătorii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, rezultă că hoţii au furat contragreutăţile de la liniile 3 şi 4, două linii de rezervă sau manevră, aşadar nu cele pe care circulă de regulă trenurile. S-a mai stabilit că hoţii nu au furat toate contragreutăţile de pe stâlpi.

Autoturismul Dacia Logan era condus de un anume Claudiu Leşanu, în vârstă de 24 de ani, din Dorna Arini, care, cred anchetatorii, avea doar rolul de transportator al mărfii. Ceilalţi doi indivizi din maşină sunt Gabriel Cionca, de 33 de ani, respectiv Ioan Cionca, de 22 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, cei care, rezultă din anchetă, ar fi autorii efectivi ai faptei de furt.  

Cei trei suspecţi s-au ales cu dosare penale, prejudiciul fiind estimat la 990 de lei.

 

Precedentul de la Vereşti

Dacă în acest caz hoţii au acţionat în cazul unor linii de rezervă şi nu au furat toate contragreutăţile, un furt de aceeaşi natură, petrecut în urmă cu exact un an,  a avut consecinţe mult mai grave. Atunci, hoţii furaseră contragreutăţile de pe doi stâlpi CFR din apropierea Gării Vereşti, iar la trecerea unui tren intercity pantograful locomotivei s-a rupt, traficul feroviar fiind paralizat. Trei trenuri importante, care circulau dinspre Bucureşti şi Constanţa, pe magistrala 500, au avut întârzieri importante, de ordinul orelor.

Poliţiştii aveau să-i identifice pe suspecţii de comiterea furtului câteva luni mai târziu, ancheta fiind şi acum în derulare, iar anchetatorii lucrând încă la probatoriul împotriva presupuşilor autori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fir de contact CFR, de 27.000 de volţi, lăsat fără contragreutăţi de hoţii de fier.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fir de contact CFR, de 27.000 de volţi, lăsat fără contragreutăţi de hoţii de fier5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei