Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2012 - Anul XVII, nr. 71 (4976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Peste 650 de suceveni, deţinători de pistoale neletale, riscă dosare penale dacă ies cu armele din casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni care şi-au achiziţionat pistoale cu gaz pentru autoapărare riscă puşcăria dacă ies cu armele din casă, avertizează şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, comisarul-şef Vasile Gabor, întrucât, potrivit ultimelor reglementări legislative, certificatele de deţinător ale armelor nu mai sunt valabile, fiind nevoie de eliberare de permis de port armă.

În această situaţie, explică comisarul-şef Gabor, sunt nu mai puţin de 658 de suceveni care trebuie să se prezinte la Serviciul Arme din cadrul IPJ Suceava cu toate documentele pentru obţinerea de permis de armă, inclusiv avizul psihologic şi cazierul judiciar.

Nu au nevoie de permis de port armă şi pot să-şi păstreze certificatul de deţinător cei care nu au de gând să scoată armele din casă.

În caz contrar, însă, dacă sunt prinşi cu pistolul prin oraş, în maşină sau în alte situaţii, riscă, potrivit legislaţiei în domeniul regimului armelor şi muniţiilor, închisoarea de la 1 la 5 ani.

La Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase trebuie să se prezinte şi cei care deţin pistoale cu gaze, bile de cauciuc ori aer comprimat şi ale căror permise de port armă sunt mai vechi de cinci ani, situaţie în care trebuie prelungită valabilitatea permisului cu încă cinci.

În caz de neprezentare, pedeapsa este aceeaşi cu cea de mai sus, fapta fiind considerată infracţiune.

Potrivit statisticilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în judeţ există la ora actuală nu mai puţin de 2.678 de titulari de arme - persoane fizice, din care 1.286 deţin arme letale, iar 1.392 arme neletale.

În prezent, sucevenii sunt înarmaţi cu 4.231 de arme, dintre care 2.299 letale şi 1.932 neletale. Dintre acestea din urmă, 482 sunt cu bile de cauciuc, 515 cu aer comprimat, 805 cu muniţie iritant-lacrimogenă (gaze) şi 130 de colecţie sau panoplie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 650 de suceveni, deţinători de pistoale neletale, riscă dosare penale dacă ies cu armele din casă.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 650 de suceveni, deţinători de pistoale neletale, riscă dosare penale dacă ies cu armele din casă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Permis de port-pumn trimis de
(26 mar 2012, 16:10:30
Pumnul este o arma. In cazul celor puternici, poate fi letala. Daca persoana "purtatoare" de pumn nu este asa solida, atunci, poate fi si arma neletala. "Scoaterea" pumnului in oras este asadar, potrivit politiei, infractiune (port de arma letala/neletala) in afara locuintei si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Se excepteaza de la pedeapsa si nu li se cere permis de port-arma cei care isi taie ambele maini. Desigur, se vor inventa tot felul de "arme" neletale sau chiar letale. De exemplu, o legatura de chei, cu care poti lovi pe cineva, un cric de masina, un levier... In ritmul acesta, se vor putea interzice tot felul de obiecte la purtator, pe motiv ca sunt arme (letale sau neletale). Si masina pe care o conduci este o arma (poti da cu ea pe cineva care te ataca) chiar letala. Deci, pe langa permis de conducere, trebuie si permis de port-arma. Si prostia este o arma, asta chiar letala. Se va interzice celor in cauza sa fie prosti? Ce-i drept, asta n-ar fi chiar rau.
2.   Bre Gabore PROSTIA e cu adevarat letala ... bre !! trimis de
(26 mar 2012, 21:24:38
Sade menesterul si gandeste ce e letal si ce e neletal , ce sa tii si ce sa scoti pe strada, la ce iti trebuie si la ce nu-ti trebuie otorizatie ce si cum trebuie sa-ti lungesti terfeloagele pentru dreptul de folosire... pai asta domn. comisar "e" abureli de melitian si stii de ce ? pentru ca ceea ce le numesti matale arme letale sau neletale , sunt niste biete bucati de metal sau plastic facute sa produca rau dar nu ele in sine ci puse intr-o mana comandata de o judecata. Si atunci cand aceasta judecata lipseste , poate deveni arma letala ceea ce spunea mai sus POLITICUS orice pumnul , piatra, chiar si o lama de ras sau un ac de par... si atunci cum ramane cu ce luam si ce lasam acasa ???? cand judecata lipseste. Cred ca pentru cititori era mai interesant sa ne dai profilul posesorului unor asemenea arme si ce perspective are regimul armelor si munitiilor , in ce priveste protectia civila a cetateanului si n-ar fi rau sa propuneti inaspriri si restrictii drastice in acest domeniu, pentru ca am vazut mai multi morti cauzate de utilizarea gresita a acestor instrumente , decat vieti salvate in legitima aparare.
Ce spui bre ... cum adica lasi asa la latitudinea lu' nea Fasola fara permis , o arma cu certificat de detinator , daca nu o scoate din casa ??? Pai daca nu are permis , poate nu-l duce mintea si testul psihologic sa-l detina si el doarme cu pistolul sub perna !!! matale gandesti sau esti un poet cu permis de arma de vanatoare.
Chiar iti propun un test : uite daca eu am un caine si intr-un bot de mamaliga eu ii bag niste carbid, si apoi il pun sa ragaie la un chibrit , cand cainele explodeaza de-i sar ciolanele pe uzina , pe cine amendezi ?: pe caine pentru nerespectarea regimului explozibililor, pe cel ce mi-a vandut carbid-ul sau pe cel ce mi-a dat chibritul ca mie n-ai ce-mi face ca atat m-a dus mintea ??? zi bre dupa regulile matale care-i raspunsul ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei