Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2012 - Anul XVII, nr. 71 (4976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenomen

Conducte de apă îngheţate în primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din locuitorii cartierului sucevean Iţcani nu beneficiază de apă potabilă de mai multe zile, după ce conductele de apă au îngheţat din nou, la scurt timp după ce au fost dezgheţate.

Fenomenul este cu atât mai ciudat cu cât temperaturile, chiar şi pe timp de noapte, nu mai sunt de multă vreme de îngheţ, iar ziua au urcat chiar până aproape de 20 de grade.

 

Fenomen explicabil

Totuşi, specialiştii de la ACET spun că fenomenul este explicabil, deoarece, chiar dacă la suprafaţă este cald, pământul continuă să fie îngheţat la adâncime, mai ales că anul acesta, gerul siberian care s-a abătut asupra Sucevei a făcut ca fenomenul de îngheţ să se manifeste la adâncimi de până la 1,5 metri, cum nu s-a mai întâlnit de cel puţin câteva zeci de ani.

Directorul tehnic al ACET Suceava, Mircea Onofreiciuc, a spus că, în prezent, fenomenul de îngheţare a conductelor afectează doar gospodării izolate, nu o stradă întreagă. Acest a explicat şi de ce s-a întâmplat acest lucru: “99% dintre conductele îngheţate din acest cartier au fost dezgheţate, chiar de a fost nevoie de un efort tehnic şi financiar foarte mare. Mai exact, au fost făcute săpături prin pământul îngheţat, să ajungem la conductele îngheţate, au fost tăiate, apoi a fost introdusă o ţeavă specială, flexibilă, prin care am pompat apă fierbinte. Din păcate, o parte din locuitorii din zonă nu ne-au ascultat sfatul dat, de a lăsa peste noapte un robinet deschis cât de cât, să circule apa, şi au îngheţat din nou racordurile lor la reţea”.

 

Iarna cu cele mai multe probleme

Iarna acestui an a creat cele mai multe probleme de până acum furnizorului de servicii de apă şi canalizare ACET, care s-a confruntat cu situaţii neprevăzute, precum îngheţarea pământului la o adâncime de 1,5 metri, când normele metodologice valabile la nivel naţional impun îngroparea conductelor la maxim 1,1 metri adâncime, ca protecţie contra îngheţului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducte de apă îngheţate în primăvară.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conducte de apă îngheţate în primăvară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuna! trimis de
(26 mar 2012, 15:56:59
Sunt unul dintre cei multi din 1% care nu au vazut nici un picior de angajat ACET timp de 40(patruzeci) zile de cand am facut sesizarea la dispecerat ca nu am apa. In aceasta perioada am tot sunat la ACET dar fara rezultat.Consider declaratia d-lui director ca fiind o mare gogomanie si singurul ajutor l-am primit de la cel de sus care a facut sa se incalzeasca timpul, deci efortul financiar a fost doar pe hartie si eventual plata unor slujbe la biserica pentru a se dezgheta conductele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei