Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Opt localităţi sucevene primesc 53 de milioane de lei pentru reţele de apă, canalizare şi staţii de epurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Opt localităţi sucevene primesc 53 de milioane de lei de la Administraţia Fondului Naţional de Mediu pentru investiţii în reţele de apă, canalizare şi staţii de epurare. Este vorba de Salcea, Liteni, Moara, Adâncata, Poieni Solca, Şaru Dornei, Iacobeni şi Şcheia. Contractele de finanţare au fost semnate miercuri la Căminul Cultural din comuna Moara, în prezenţa preşedintelui Administraţiei Fondului Naţional de Mediu, Gheorghe Popescu, de loc din Moara, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a primarilor celor opt localităţi, dar şi a parlamentarilor democrat-liberali Ioan Bălan, respectiv Tiberiu Prodan. În cele opt localităţi sucevene se vor construi 109 kilometri de reţele de apă şi canalizare de care vor beneficia aproape 40.000 de oameni. În Moara, Liteni, Adâncata, Poieni Solca, Şaru Dornei şi Iacobeni vor fi construite şi staţii de epurare. Cele mai lungi reţele de canalizare vor fi realizate în Şcheia, 32 de kilometri şi Adâncata, 25 de kilometri.

 

Popescu: „Felicit conducerea judeţului, pentru că nu întâmplător sunt aşa de multe proiecte pe Fondul de Mediu la Suceava”

Preşedintele Administraţiei Fondului Naţional de Mediu, Gheorghe Popescu, a ţinut să felicite administraţia judeţeană şi primarii celor opt localităţi pentru aceste realizări, asigurându-i de tot sprijinul său. Popescu a precizat că programul de investiţii în reţele de apă, canalizare şi staţii de epurare este cel mai mare din ţară, arătând că la nivel naţional sunt în lucru 250 de proiecte în valoare de 300 de milioane de euro.

Popescu a declarat: “Sunt bucuros că mă aflu azi aici. E o satisfacţie dublă, pe de o parte pentru că, iată, după ce un an de zile am analizat proiectele şi le-am pus pe priorităţi, am ajuns în momentul în care semnăm contractele şi putem trece la treabă. Pe de altă parte, sigur mă mişcă momentul, pentru că e firesc, sunt la mine acasă şi e un moment important pentru comună. Vreau să felicit conducerea judeţului, pentru că nu întâmplător sunt aşa de multe proiecte pe Fondul de Mediu, din care vreo 30 sunt deja finalizate în judeţ. Felicit şi primarii pentru că au reuşit să aducă proiectele în faza de eligibilitate”.

Gheorghe Popescu le-a cerut primarilor să declanşeze rapid licitaţia electronică pentru desemnarea constructorilor şi să treacă la punerea în practică a proiectelor. El le-a atras atenţia că valoarea de adjudecare este valoarea maximă şi că nu vor primi alţi bani în plus. „Să atenţionaţi potenţialii ofertanţi să nu vină cu preţuri de dumping, ci vină cu valori rezonabile, încât să nu aveţi probleme şi să nu se blocheze lucrările”, a mai spus Popescu

 

Bălan: „Nu a contat culoarea politică a primarilor la finanţarea acestor proiecte”

La rândul său, deputatul Ioan Bălan a subliniat că nu a contat culoarea politică a primarilor la finanţarea acestor proiecte, exemplificând cu două localităţi din colegiul său electoral, Salcea şi Adâncata, prima având primar PD-L, iar a doua primar PSD.

Bălan a declarat: „Eu ce pot să zic decât că am două localităţi din colegiul meu electoral, Salcea şi Adâncata, care au primit bani de la Fondul de Mediu, o localitate cu primar PD-L şi cealaltă cu primar PSD. Este un fapt clar care arată că nu contează culoarea politică atunci când e vorba de a finanţa proiecte viabile. Primarul de Adâncata poate confirma că atunci când a avut nevoie de sprijinul administraţiei judeţene şi al meu ca deputat l-a primit fără nici un fel de probleme. Mă bucur că azi s-au semnat atâtea contracte şi, aşa cum sunteţi obişnuiţi, la Suceava vor mai urma şi alte evenimente similare. Meritul este pe de o parte al primarilor, care au făcut proiecte bune ce au fost depuse la timp, dar este şi meritul administraţiei judeţene, al preşedintelui Flutur. Ţin să le mulţumesc primarilor, să-i felicit pentru această realizare şi să le spun să facă şi alte proiecte”, a declarat Bălan

 

Flutur: „În judeţ sunt în derulare 48 de proiecte finanţate cu 25 de milioane de euro de Administraţia Fondului Naţional de Mediu”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că în judeţul Suceava sunt în derulare 48 de proiecte finanţate cu 25 de milioane de euro de Administraţia Fondului Naţional de Mediu.

Flutur a declarat: „În judeţul Suceava, Administraţia Fondului Naţional de Mediu finanţează mai multe tipuri de proiecte. Astfel, sunt 16 proiecte pe parcuri, în valoare de peste 11 milioane de lei, şi sunt cinci comune care au proiecte pe împăduriri în valoare de 5,5 milioane de lei. Apoi pe Casa Verde, pentru folosirea energiei verzi ca sursă de energie electrică şi căldură, sunt 18 proiecte la persoane juridice şi mai sunt 700 de persoane fizice care beneficiază de astfel proiecte. Administraţia Fondului de Mediu a alocat bani şi pentru proiecte pentru prevenirea inundaţiilor, de care au beneficiat 19 localităţi sucevene. S-au alocat bani pentru a rezolva problemele de la Dorneşti, unde pârâul Ruda a făcut ravagii, s-au dat fonduri la Boroaia, la Vicovu de Jos, Suceviţa, Marginea şi în alte localităţi”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt localităţi sucevene primesc 53 de milioane de lei pentru reţele de apă, canalizare şi staţii de epurare.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 22 voturi
Opt localităţi sucevene primesc 53 de milioane de lei pentru reţele de apă, canalizare şi staţii de epurare4.8522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(22 mar 2012, 13:56:30
CE S-A ALES DE PROGRAMUL PHARE CBC 2004 ,ACTIUNI ,,PEOPLE TO PEOPLE???
PROIECT DE COOPERARE TRANSFRONTALIERA,CE VIZEAZA LEGATURILE INTERUMANE INTRE 30 DE ROMANI SI 30 DE UCRAINENI,EDITAREA A 100 DE SUPORTURI DE CURS IN AMBELE LIMBI,REALIZAREA A 50 AFISE BILINGVE,FORMAT A2,PROIECT IMPLEMENTAT DE,,CLUB SPEO BUCOVINA'' IN PERIOADA 2006-2007.S-AU GASIT PESTERILE CE AU FOST TRANSFORMATE IN DEPOZITE DE DESEURI TOXICE,DE EXEMPLU???
CONTRA CAREI SUME,A FOST ACCEPTATA TACIT,DISTRUGEREA UNOR ARII PROTEJATE???
CAT A COSTAT PER TOTAL, UN ASTFEL DE PROIECT???
IN 2010,SECU IONESCU SILVIAN,AFIRMA CA AU DISPARUT DIN ARHIVE,MAI MULTE ACTE CU EVIDENTA SITURILOR CONTAMINATE.CE MASURI AU FOST LUATE???
1.1  RE: INTREBARE trimis de
(22 mar 2012, 14:51:10
MONTE, tot respectul pentru tine, faptul ca tot ceea ce relatezi se bazeaza pe fapte concrete. Parerea mea e ca ar trebui sa mergi la foruri competente, nu sa scrii la acest ziar, pentru ca chiar daca le dai mura in gura la incuiatii astia de muncitori de la Monitorul, tot nu stiu sa faca un articol. Nu stiu daca citeste cine trebuie ceea ce scri aici.
Mergi la DNA sau cum s-o chema acum.
Parerea mea.
2.   Repidi la triaba trimis de
(22 mar 2012, 16:46:31
dom' costica, repede la treaba!
daca se pierde vremea la licitatii si daca cumva se blocheaza activitatea prin tertipurile licitatiilor va iesi uraattt.
tocmai de aceea... accentul pe initiativa,comunicare si management.iar astea nu se fac doar din birou!

aprobarea acestor fonduri nu inseamna nimic daca nu se incep lucrarile imediat.
aprobarea acestor fonduri nu inseamna nimic daca lucrarile nu se vor face dupa standarde.

tocmai de aceea, cel putin la moara, primarul tre' sa fie obligatoriu dirigintele de santier. fara o implicare activa si fara un control riguros al managerului(primarului), rezultatul muncii va fi derizoriu.

daca tot se face si se aloca asa sume mari de bani, apoi sa se faca cum trebuie. altfel, va iesi ca drumul aista pi cari l-at bietonat...da' nu l-at bietonat mult, numa oliac.

cum cari drum? aista di tre s triac masinili pi cant, c pi lat nu incap 2, dac tre s triac una pi lang alta concomitient.
3.   Urari de bine trimis de
(22 mar 2012, 19:00:47
este foarte productiv ca avem un presedinte de consiliul judetean care se preucupa de atragerea de fonduri pentru dezvoltarea economico-sociala a judetului.Din pacate sunt si multe DNA care nu isi fac treaba.Ex:Comuna Slatina care de la ultimele alegeri pina in prezent funcioneaza fara consiliul locala(ca mai recent a fost desfiintat)nu se cunoaste destinatia fondurilor.Cu banii care alocat pentru cirpirea drumului judetean de la Malini la Gainesti,cu asa zisa intretinere se putea turna asfalt de cea mai buna calitate de la Falticeni la Gainesti.La ora actuala drumul judetean ca de cele comunale nu mai vorbim arata ca drumurile din Ciad>Am citit in ziarul Monitorul un articol pe care hirtia indiferent de calitate cu greu poate suporta.Inseamna ca edilul comunei a avut drepotate ca cei de la Prefectura (de cea mai joasa spita)au tacut si tac.Probaabil ca cit de curind o sa reia caZUL Antena 3,RTV,Realitatea si mai nou B1 si PROTV..Exista documente incendiare care vor fi scoase la timpul potrivit .Nu intgru in polemica cu nimeni.Urez la toti sanatate si sa auzim de bine !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei