Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restanţe

Fălticenenii riscă de Paşte să rămână cu gunoiul neridicat, dacă nu îşi achită datoriile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de salubritate Goscom SA Fălticeni are de încasat de la locatarii celor peste 7.000 de apartamente peste opt miliarde de lei vechi, la care se adaugă aproape şapte miliarde de lei vechi de la locuitorii celor peste 3.000 de case şi agenţii economici.

Directorul tehnic al SC Goscom, Arald Drăgan, a declarat: “Sunt restanţe de un an şi opt luni. Eu trebuie să plătesc motorină, maşini, salarii, piese de schimb la maşini, pe care nimeni nu mi le dă pe datorie. Am să mut toate buncărele doar acolo unde locatarii plătesc. Unde sunt restanţe să pună gunoaiele unde vor şi să le ridice fără bani cine vrea. Nu mai pot să-mi desfăşor activitatea. Cu ce să cumpăr eurocontainere, mai ales că acum li se dă foc şi la cele existente, după ce sunt umplute cu crengi de vie sau de la copaci. Dacă la apă se poate vorbi de constrângere prin oprirea acesteia, pentru gunoi nu există mijloace de constrângere”.

Societatea Goscom a înştiinţat în numeroase rânduri Primăria Fălticeni şi, în luna decembrie 2011, şi Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Suceava că o serie de asociaţii de proprietari din municipiul Fălticeni înregistrează debite restante către operatorul local de salubritate, afectându-i desfăşurarea normală a activităţii. Deşi asociaţiile cu restanţe au fost înştiinţate că li se vor suspenda contractele de salubrizare începând cu data de 15.01.2012, iar primarul Vasile Tofan şi viceprimarul Gheorghe Aldea au purtat numeroase discuţii cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari în legătură cu  debitele înregistrate către operatorul de salubritate SC Goscom SA Fălticeni, restanţele au crescut şi mai mult în ultimele două luni.

O discuţie pe tema datoriilor populaţiei cu furnizorii locali de utilităţi şi preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari a avut loc miercuri loc la  Primăria Fălticeni. Dacă pentru datornicii la apă, Agenţia Fălticeni a ACET Suceava a primit “undă verde” pentru continuarea debranşărilor, pentru gunoi singura soluţie este lămurirea populaţiei că trebuie să plătească pentru serviciile prestate pentru ridicarea şi transportul gunoiului menajer.

 

Tofan: Există asociaţii de proprietari unde datoriile au scăpat de sub control

Primarul Vasile Tofan a declarat că “Există asociaţii de proprietari unde situaţia este ţinută sub control, nu au datorii de nici un fel, cum este cazul Asociaţiilor numărul 1, 3, 4 şi 7, dar şi asociaţii unde datoriile au scăpat de sub control. Cel mai grav lucru este că suferă cel bun platnic pentru cel rău platnic. La Fălticeni, de mai bine de un an nu s-a mărit preţul la apă şi gunoi, iar municipalitatea cheltuieşte anual opt miliarde de lei vechi pentru transportul gunoiului la Târgu Neamţ. Locuitorii trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească pentru serviciile oferite, mai ales în condiţiile în care municipiul Fălticeni participă la două mari proiecte, unul de reabilitare şi modernizare a staţiilor de captare a apei din subteran Baia I şi Baia II, modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi construcţia unei noi staţii de epurare şi proiectul de construcţie a unei staţii de transfer a gunoiului la Fălticeni şi a unei gropi ecologice la Moara. Pentru fiecare din aceste proiecte contribuţia locală este de 11 miliarde de lei vechi”.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticenenii riscă de Paşte să rămână cu gunoiul neridicat, dacă nu îşi achită datoriile.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fălticenenii riscă de Paşte să rămână cu gunoiul neridicat, dacă nu îşi achită datoriile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei