Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2012 - Anul XVII, nr. 22 (4927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii

Servicii educaţionale pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii - filiala Suceava, în parteneriat cu Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” Suceava, a marcat un an de la implementarea proiectului „Centre de Orientare şi Resurse pentru Educaţie Incluzivă - Servicii educaţionale complexe pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar”, în cadrul unei conferinţe, organizate vineri, 27 ianuarie, la ora 12:00, la sediul Şcolii Nr. 7. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

 

Programe de educaţie preşcolară

Prin intermediul acestui program, Organizaţia Salvaţi Copiii România a deschis 32 de centre de pregătire preşcolară şi şcolară în următoarele regiuni: Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu), Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman), Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea), Bucureşti-Ilfov.
Camelia Iordache, preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii – filiala Suceava, a declarat că „toţi copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, care provin din medii defavorizate socio-economic, sunt beneficiarii programelor de educaţie preşcolară, de tip <Şcoala-după-Şcoală> şi <A Doua Şansă>, în vederea prevenirii abandonului şcolar, integrării şi reintegrării şcolare”. Ea a completat: „În Suceava, proiectul se derulează în parteneriat cu Școala cu clasele I – VIII Nr. 7 <Grigore Ghica Voievod> Suceava, începând din luna octombrie 2010. Echipa Centrului este alcătuită din coordonator local (psiholog), două cadre didactice, un mediator școlar și un jurist. În primul an de implementare a proiectului au fost obţinute următoarele rezultate: 46 de copii beneficiari ai programului Școală după Școală, prin frecventarea programelor Centrului în scopul prevenirii abandonului şcolar; 12 copii de vârstă preşcolară au participat la grădinița estivală şi au fost ulterior înscrişi în clasa I; 11 copii au beneficiat de programul de Pregătire şcolară şi înscrierea la clase de tip A Doua Şansă; a fost acordată consiliere socială pentru 46 de familii şi consiliere juridică pentru cinci familii ale copiilor beneficiari; Copiii au primit rechizite şi cadouri de Crăciun și Paște; o parte dintre copii au participat la tabăra națională de la Bușteni; au fost organizate activități extrașcolare artistice, educative, informative; zece elevi din cadrul școlii s-au implicat voluntar în activitățile Centrului, sprijinind specialiștii în activitățile desfășurate cu copiii și creând premisele unei evoluții vizibile în acumularea de cunoștințe, prim metoda <educație între egali>”.
În anul II de implementare a proiectului, în Centru sunt 51 de copii beneficiari ai programului Școală după Școală, copii din clasele I –VIII. Copiii îşi pregătesc temele pentru a doua zi cu cadrele didactice, participă la activități cultural/educative, sportive, de autocunoaștere și creștere intelectuală și emoțională.  
Coordonatoarea proiectului la Suceava, psihologul Aida Zvanciuc, a spus că dincolo de rezultatele statistice, proiectul reprezintă o șansă pentru copiii ai căror situație materială și familială reprezintă un risc pentru exercitarea unor drepturi fundamentale, dreptul la educație, dreptul la informare, dreptul la protecție socială, dreptul la asociere.  
Pentru relaţii suplimentare, persoană de contact: Aida Zvanciuc – psiholog, coordonator local, e-mail: suceava@salvaticopiii.ro sau aida_zvanciuc@yahoo.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Servicii educaţionale pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Servicii educaţionale pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei