Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2012 - Anul XVII, nr. 22 (4927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corupţie

Flagrant la şpagă în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un afacerist din oraşul Vicovu de Sus s-a ales cu dosar penal, după ce a încercat să mituiască un poliţist cu suma de 1.000 de euro, fiind prins în urma unui flagrant realizat ieri dimineaţă, chiar în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Afaceristul cu pricina, Constantin Cârstean, din oraşul Vicovu de Sus, este administratorul a două societăţi care se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, unităţi care, joi, 26 ianuarie, au fost controlate de o echipă formată din doi poliţişti de la Biroul Combatere Delicte Silvice şi specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV).
După efectuarea controlului, Constantin Cârstean – susţin anchetatorii – i-a oferit unuia dintre poliţişti suma de 1.000 de euro pentru a-i spune înainte rezultatul inventarierii materialului lemnos, pentru a-l corela cu datele din evidenţele scriptice.
Deşi a fost refuzat, afaceristul în cauză a insistat, revenind cu oferta de 1.000 de euro pentru a-l determina pe unul dintre poliţiştii care au făcut controlul să îl ajute să muşamalizeze neregulile ce aveau să fie descoperite.
În cursul zilei de ieri, Constantin Cârstean s-a prezentat la sediul IPJ Suceava, cu documentele contabile ale societăţilor sale, oferindu-i din nou poliţistului constatator suma de 1.000 de euro.
Ce nu ştia el era că poliţistul îşi anunţase superiorii, iar aceştia, la rândul lor, au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, fiind organizat un flagrant sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, întreaga operaţiune de mituire fiind înregistrată video şi audio.
Constantin Cârstean s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită.  
„Cercetările continuă cu învinuitul în stare de libertate, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, a declarat, ieri, Mirela Fânaru, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flagrant la şpagă în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Flagrant la şpagă în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corectitudine. trimis de
(28 ian 2012, 11:17:09
Cred ca omului i s-a cerut mai mult si nu a vrut sa dea. De asta a urmat flagrantul!
1.1  RE: Corectitudine. trimis de
(28 ian 2012, 11:33:29
In cazul asta, afaceristul trebuia sa anunte DGA-ul, urma apoi flagrantul si il saltau pe politistul care ar fi cerut spaga dupa opinia ta
1.2  RE: Corectitudine. trimis de
(28 ian 2012, 16:11:51
Dornaro..la voi acu 1000 de euro e prea putin...reunoaste! V-a taiat Base din salarii, foame e mare iar de cind ati dat cu sapcile in el nu va mai baga in seama. Asa ca iesiti cu chestii de 2 lei, flagrantul lui peste. Da ce de nu faceti un flagrant sa vedeti citi cocosi iau astia de la circulatie zilnic?
2.   :)) trimis de
(28 ian 2012, 12:53:52
HAI SA FIM SERIOSI...AVEA CEVA CU TIPUL SAU VOR SA.L ELIMINE DIN PIATA.FLAGRANTELE ASTEA NU SE FAC ASA LA VOIA INTAMPLARII..ORI TE.AI PUS RAU CU CINEVA.. ORI TREBUIESTI ELIMINAT... SAU ...MAINE POIMAINE AUZIM CA ACEST POLITIST A FOST TRIMIS LA CARREFOUR LA PAZA
2.1  RE: :)) trimis de
(28 ian 2012, 13:48:39
Pt ,,corectitudine'': Ba d'a PROST mai esti...
3.   In romania trimis de
(28 ian 2012, 14:13:21
daca tot se vrea a se da un exemplu pentru descurajarea coruptiei de ce nu s-a propus arestarea preventiva a mituitorului...... probabil ca a mituit undeva mai departe ?!
4.   HOTI DE HOTI trimis de
(28 ian 2012, 16:45:09
VOI JEGOSILOR DE LA ITRSV DE CE NU VA CONTROLATI HOTII VOSTRI DE PADURARI VRETI SA VINDETI ACELASI LEMN DE 2 ORI PROSTI SUNT CEI CARE VA PRIMESC PE PROPRIETATEA LOR IN CONTROL CUM DRACU LA PADURARI TODEAUNA IESE LA FIX STOCURILE?????????????????????
5.   Se pare ca ... trimis de
(29 ian 2012, 17:31:19
Se pare ca mai sunt si politisti cinstiti in Romania, cea mai corupta tara din Uniunea Europeana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei