Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2012 - Anul XVII, nr. 22 (4927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Sfârşitul lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă pregătesc de sfârșitul lumii. Cât mai este până-n decembrie? Bunul gospodar își face iarna car și vara sanie, numai că, în cazul de față, geaba car, geaba sanie, câtă vreme pe 21 decembrie se dă închiderea generală și toată strădania de milenii a năpăstuitului homo sapiens se preface în... nu știu ce, fiindcă nici scrum n-are cum să mai fie. Va să zică, dacă Ponta & Antonescu or să câștige alegerile din noiembrie, vor avea parte de cea mai scurtă guvernare din istoria României, nici 30 de zile! N-o să fie vreme nici pentru demiterea lui Băsescu, fiindcă procedura nu ține seama de iminența sfârșitului lumii, cere timp, cere referendum, când să le faci, dacă planetele au și început să se alinieze? Murim cu Băsescu-Boc legați de gât, dar, la urma urmei, ce mai contează? Îmi pare sincer rău că m-am străduit, ca fraierul, să-mi achit toate ratele: cine m-a pus? Dar nici un împrumut bancar n-am curaj să cer, c-așa e omul, suflă-n iaurt taman când nu-i cazul...
Pe vremuri, când s-au mai anunțat sfârșituri ale lumii, cei cu dare de mână și-au construit complicate buncăre subterane în care să reziste până va da iarăși colțul ierbii pe Terra. Acum, ce mai salvează buncărul, chiar dacă l-ai avea? Oameni cu glagorie, zice-se, chiar savanți de felul lor, afirmă că, în cele trei zile din decembrie 2012, omenirea se va conecta „la un alt nivel de frecvențe vibraționale, intrând în alt spațiul dimensional evolutiv. Această transformare se produce atât în conștiința pământenilor, cât și în ființele și corpurile lor fizice, în care vor avea loc (văleu!! – n.n.) mutații speciale ale celulelor, precum și ale ADN-ului (...). Clima și mama Terra își va schimba în mare parte înfățișarea și încă multe altele nu vor mai fi ca înainte în această precesie” (Melfior Ra).
Zice-se că o parte dintre noi (desigur, cei cu pile astrale) vor fi, totuși, salvați, fiindcă „prietenii noștri extratereștri au pregătit deja locuri speciale, unde aceștia să fie transmutați pe alte planete” și în alt „spațiu vibrațional”. Mă-ntreb cine ne va plăti acolo pensiile, că asigurarea medicală, oricum, era-n lichidare și pe Terra. Nu-s deloc alarmat că noul nostru ADN va avea de acum 12 catene – nu știu ce-s alea, nici ce hram poartă – mai degrabă m-ar îndurera eventualitatea că tot ceea ce omenirea a izbutit să creeze cu atâta trudă și sacrificii se duce de râpă... care râpă, că nici râpe n-or să mai fie! Pe de altă parte, și mayașii ăia trebuiau să se oprească undeva cu predicția; dacă s-au poticnit la 2012 fiindcă nu le mai încăpeau hieroglifele pe lespede? Ba! – răspund alarmiștii – 2012 este anul încheierii unui ciclu precesional, planetele se aliniază-n front și... gata! Gata cu fericirea, nefericirea, dragostea, ura, pacea, războaiele, frumosul, urâtul, adevărul, minciuna, gata cu patimile, îndoielile, certitudinile... totul fie că dispare definitiv, fie că se transformă. Cum și în ce, nu ni se spune. Eu unul am îndrăzneala să zic că, totuși, în decembrie, o să avem parte cel mult de niscaiva întreruperi ale internetului și paraziți la telejurnale. Prea multe-s de făcut în anul de (diz)grație 2012, ca să ne predăm fără luptă, cu arme și bagaje!
Americanii trebuie să aleagă între Doll și Obama. Rușii, care nu mai au de mult îndoieli, îl vor readuce pe Putin la Kremlin. Prezicătorii afirmă că, în Siria, Bashar al-Assad se va menține la putere în pofida tuturor contestărilor. Sarkozi va avea probleme cu Hollande. Tot anul ăsta vom avea parte de iPod3 și iPhone5; funcționa-vor și pe altă planetă? Cu aceleași prețuri și tarife? Bine măcar că apucăm să vedem Olimpiada și Europenele de fotbal: barem cu atâta amintirea faină să rămânem!
În august, vehiculul creat de NASA se va plimba pe Marte. În căutare de amplasamente pentru coloniile tereștrilor dezmoșteniți? Cică, tot în  2012, va fi prins asupra faptului Bozonul Higgs (particula lui Dumnezeu). Habar n-am ce-i și la ce-o fi bun bozonul în chestie; până aflu și până vine frigul planetar, mă apuc să astup lucarna din pod prin care se strecoară gerul și mâțele puse pe nuntit. Bietele, habar n-au că li se va schimba ADN-ul și nici o arcă a lui Noe-bis n-o să le salveze de cataclismul final... Dar noi, atotputernicii care le știm pe toate, ce-avem de făcut? Nimic. Eventual, să ne punem nădejdile în bozonul ăla...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfârşitul lumii.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Sfârşitul lumii4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei