Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2012 - Anul XVII, nr. 22 (4927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ieri

Bugetul propriu al judeţului, votat doar de consilierii PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean a aprobat, în şedinţa de ieri, doar cu voturile consilierilor PD-L bugetul propriu al judeţului şi al instituţiilor subordonate pentru anul 2012. Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL s-au abţinut de la vot. Bugetul propriu al judeţului se cifrează la 392 de milioane de lei, atât la partea de venituri, cât şi la partea de cheltuieli. Ponderea cea mai mare din buget o reprezintă cheltuielile de investiţii, de dezvoltare, pentru care au fost alocate 149 de milioane de lei, din care 128 de milioane pentru cofinanţarea proiectelor europene. De sume consistente din buget beneficiază şi asistenţa socială, sector căruia i-au fost alocate 131 de milioane de lei. Pentru învăţământ au fost alocate 44,9 milioane de lei, din care 17,5 milioane Programului „Laptele şi cornul”, pentru drumurile judeţene 33 de milioane de lei, pentru aeroport 5,3 milioane de lei, iar pentru aparatul propriu al Consiliului Judeţean 11,5 milioane de lei. Din cele 33 de milioane de lei aprobate pentru drumurile judeţene, 30 de milioane se vor duce pe întreţinerea şi repararea acestora. Diferenţa de trei milioane de lei va fi cheltuită pentru investiţii în drumuri judeţene, pe listă figurând modernizarea drumurilor Zvoriştea- Siret şi Vatrea Modoviţei- Argel. La aeroport, din cele 5,3 milioane de lei alocate, 1,9 milioane de lei vor fi cheltuite pentru modernizarea aerogării, care nu este prinsă în proiectul de 39 de milioane de euro de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj.

 

Flutur: „Trebuie să drămăluim orice bănuţ, să fim transparenţi şi eficienţi”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că acest buget va asigura funcţionarea optimă a instituţiei pe care o conduce, precum şi a unităţilor din subordine.
Gheorghe Flutur a declarat: „Dincolo de febra unor colegi care întregesc spectrul politic aici la Suceava, vă asigur că încerc să conduc cu fermitate, calm şi raţiune această instituţie şi că mă lupt să aduc bani în continuare la Suceava atât europeni, cât şi de la bugetul de stat. Astăzi am votat un buget de funcţionare a instituţiilor Consiliului Judeţean. De aceea cred că cine se află astăzi sub febra emoţională politică şi lucrează în administraţia  publică greşeşte. Trebuie să ne concentrăm pe proiectele care sunt în favoarea comunităţii. Am fost judeţul care am intrat în ritm accelerat, am votat în primele zile ale anului sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, iar astăzi am votat bugetul de funcţionare a Consiliului Judeţean cu priorităţile mari legate de asistenţa şi protecţia socială, de întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene şi nu în ultimul rând de modernizarea aeroportului şi continuarea modernizării Spitalului Judeţean, capitole mari pe care ne vom concentra cu resurse în acest an. Bugetul anului 2012 este  mai mic decât bugetul anului 2011, pe de o parte pentru că o parte din bani au plecat direct către şcolile speciale pe principiul finanţării conform standardelor de cost, pe de altă parte sumele au venit mai mici pentru că e un an de austeritate. Numai pentru drumuri au venit cu 50 de miliarde de lei vechi mai puţini bani faţă de anul trecut. Aşa stând lucrurile, traversând o perioadă nu uşoară din punct de vedere economic, trebuie să drămăluim orice bănuţ, să fim transparenţi, eficienţi şi asta vom face”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul propriu al judeţului, votat doar de consilierii PD-L.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bugetul propriu al judeţului, votat doar de consilierii PD-L3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotii trimis de
(28 ian 2012, 11:14:40
De unde a invatat lungu stilul asta de vot???? boc face ce vrea (a facut) in capitala si lungu cum vrea la.....tara.Sa traiti bine !!
1.1  RE: Hotii trimis de
(28 ian 2012, 19:20:57
pai consilierii PDL au votat, cei de la USL s-au abtinut de la vot. E democratie, insa ai putea sa observi ca cei de la USL nu voteaza nimic, chiar de e foarte bun pentru judet. Daca tie asta ti se pare corect atunci ori esti platit de USL, ori esti de acolo, ori ar mai fi una, esti...
1.2  RE: Hotii trimis de
(28 ian 2012, 19:23:05
si inca ceva. Nu era vorba de Lungu, era vorba de Consiliul Judetean, deci esti setat pe o poezie
1.3  RE: Hotii trimis de
(29 ian 2012, 17:54:20
Nu vad ce e rau in asta,nu trebuia aprobat bugetul? Oare sa stam sa-i asteptam pe unii pana se trezesc ca trebuie votat...pt ca asta e datoria lor sa fie prezenti si sa voteze? Inteleg ca poate nu le-a cazut bine totul ca doar se numesc USL dar chiar nimic nu era bun din ce trebuia votat si s-a votat?Curios... cum unora nu le pasa de binele judetului,nimik nu-i bun...Te pomenesti ca a facut Marzanu mai multe...inteleg ca asta e datoria opozitiei,sa fie in opozitie dar sa nu vezi chiar nimik bun in ce se face pt judet...oameni inconstienti ca traiesc si ei aici si familiile lor...Domnilor consilieri... ''Gica contra",faptele si realizarile administratiei PDL la Sv se reflecta in concret...sunt multe realizari concrete terminate sau in curs de finalizare,dar bineinteles ca cine are ochi vede cine nu vrea nu vrea.Rusine celor care prin incercarile lor in zadar de a ''faulta'' conducerea din Sv uita ca de fapt FAULTEAZA oamenii de rand,locuitori ai judetului si asta e cel mai trist...
2.   * trimis de
(28 ian 2012, 11:32:26
C-o inocentă privire , c-un glas pervers
Dându-şi jos (dintr-o zvâcnire) ochelarii
Spune (sucevenilor)din ce în ce mai des
Că ei sunt săraci , nu-s ei milionarii

Şi c-un oftat ce vine,parcă,din suflet
Ne spune că-i greu,că-i criză ,să facem sacrificii
Fluture , te crezi la casting pentru Hamlet ?
Unde tu spui “membrii PDL” noi spunem „bolşevicii”

Şi , cu-aceeaşi privire neprihănită, mai apoi
Ne unge procesul de aglotinare pe creştet
Ohooo , dragii mei , cât de proşti suntem noi ?
Păi ..suntem ! oferim miere şi primim oţet
3.   Comentariu trimis de
(28 ian 2012, 11:34:26
asa lingaule hai desfata-ne cu poeziile tale de rahat! ce si tu ai fost printre acei care nu au votat bugetul nu pentru ca nu ar fi vrut ci pentru ca asa a dictat durduliu de nechifor."mergem la consiliu si nu votam bugetul!" zise nechifor si toi trepadusii stateau la fundul lui!
3.1  RE: Comentariu trimis de
(28 ian 2012, 13:04:34
ştii SIGUR c-am fost şi eu printre ei sau PRESUPUI ?
p.s. între noi fie vorba (CU lipsă de modestie) cred că-s mai sus de-un consilier judeţean winking
4.   Dictatura trimis de
(28 ian 2012, 12:15:43
e normal sa voteze doar ei,numai ei se-nfrupta din acesti bani
4.1  RE: Dictatura trimis de
(28 ian 2012, 21:01:00
Daca ar face toti ca infantilii de la PSD care isi iau jucariile si pleaca de suparare ca nu au prins vreo afacere ceva ce s-ar mai intampla cu jduetul nostru si tot ceea ce e nevoie de facut in el? Nimic .... asa ca acum cativa ani
5.   PT. ELYAS trimis de
(28 ian 2012, 17:10:21
AI LUATO PE TARLA AICI ERA VORBA DE CONS. JUD. LUNGU E LA PRIMARIE
6.   B trimis de
(28 ian 2012, 17:55:41
E bine ca a fost votat bugetul, se pot aloca bani pentru continuarea investitiilor
7.   ................... trimis de
(28 ian 2012, 22:44:49
Mi se pare lipsa de resepect din partea Usl-istilor sa fii indiferent de deciziile care trebuiesc luate pentru bunul demers al orasului,in fine,bine ce e Flutur la Suceava ca altfel,ar fi jale!
8.   Cl este altul decat cj trimis de
(29 ian 2012, 12:42:21
ma uit asa la comentarii si nu-mi vine sa cred, unii intra si comenteaza doar de dragul de a umple pagina.oare chiar nu se vede ca e vorba de consiliul judetean si nu de cel local?e voarba de flutur , nu de lungu.
9.   Ne trebuie trimis de
(29 ian 2012, 15:57:38
Ne trebuie o alta opozitie la Suceava!Aceasta opozitie nu ne reprezinta. Se retrag din sedinte sau nu vin deloc, voteaza impotriva chiar daca e bine sau rau, nu au nici macar un proiect inceput sau finalizat in 3 ani de zile, dar striga toata ziua jos Flutur. Cred ca ar trebui ca societatea civila sa intervina! dar stai ca nu mai este asa ceva.....
10.   ................... trimis de
(29 ian 2012, 18:22:35
Sa vina usl-istii cu alt buget daca tot atat comenteaza!
11.   Ce face opozitia? isi are rolul ei, nu a dormit trimis de
(30 ian 2012, 05:36:58
Chiar daca fac un buget mai bun, tot nu se aproba pentru ca PD-L-ul e mai ,,destepti". Unde era Videanu, ministrul economiei, cand a venit criza? Era pe Coasta de Azur si juca table cu tatal lui Syda, logodnicul Ebei! Cica 30 de zile nimeni nu a putut citi din tara asta cele 30 de masuri propuse de PSD impotriva crizei. Nici nu era nevoie, avand in vedere ca Basescu a spus ca pe noi nu ne va afecta criza! Chiar suntem idioti? Voi postaci in favoarea PD-ului, DELYKA, GYMOS, BUBUUTZU, GABI2004, este criza in Romania sau nu este? Cum naiba de poti sa fii asa de prost sa promiti ca Romania nu va intra in criza? O fi vorbit cu vrajitoarele alea de iau luat banii Oanei Buzata Zavoranu? Cred ca acest fapt demonstreaza adevaratul caracter al prezidentialului nostru conducator! Opozitia nu trebuie sa doarma ca ajungem in secunda doi la dictatura!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei