Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Remuneraţie

Rectorul USV, Adrian Graur, printre universitarii cu cele mai mari salarii din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul univ. dr. ing. Adrian Graur, se numără printre cei mai bine plătiţi universitari din ţară.

Potrivit unui clasament publicat pe www.money.ro, Adrian Graur ocupă poziţia 11 în topul celor mai bine plătiţi dascăli din universităţile româneşti. Potrivit site-ului menţionat, conform căruia datele prezentate au ca sursă de informare chiar declaraţia de avere a rectorului pentru anul 2010, Adrian Graur a încasat anul trecut un salariu lunar de circa 22.967 de lei.

Adrian Graur a încasat, în 2010, un venit net de 275.604 lei de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, din care 236.628 de lei pentru activităţi didactice şi de cercetare şi 38.976 de lei proveniţi din contracte civile la unitatea academică.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a declarat că nu a văzut clasamentul, însă a spus că „dacă acesta are ca sursă declaraţia de avere de pe site-ul universităţii, cifrele sunt corecte”.

În clasamentul naţional menţionat, cel mai bine plătit universitar din ţară este Elena Abrudan, şefă de departament la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, care a încasat lunar circa 18.093 de euro în anul fiscal 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul USV, Adrian Graur, printre universitarii cu cele mai mari salarii din ţară.
 Vizualizări articol: 5492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 12 voturi
Rectorul USV, Adrian Graur, printre universitarii cu cele mai mari salarii din ţară3.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai de aia nu am mai facut eu master la usv trimis de
( 8 nov 2011, 11:30:26
experienta din facultate a fost iluminanta...
1.1  RE: Pai de aia nu am mai facut eu master la usv trimis de
( 8 nov 2011, 13:04:12
La cat ai fost pe la scoala ... nu ma mir !
2.   Pe merit... trimis de
( 8 nov 2011, 11:48:36
Domnul Graur merita cu prisosinta fiecare leut care-i intra in cont sau buzunar.De-ar arata Suceava la fel ca USV,ar fi bine.Pentru altii care castiga de zeci de ori mai mult doar din 10% e mai usor...Iar cetatenii fosti de la tara,actualmente oraseni zic ca-s gospodari...DNA-ul ar trebui sa stie si sa actioneze...
2.1  RE: Pe merit... trimis de
( 8 nov 2011, 14:15:54
Sincer, nu prea. Singurul motiv pt. care USV arata asa (adica corpul E, la pièce de résistance), este din cauza ca a fost Adomnitei Ministru al Educatie, cand a fost. De ce crezi ca planurile cu campusul de la Moara...s-au cam oprit. Asteapta si ei intru schimbarea regimului com..de guvernare, pardon.
3.   OOOOOOOOOHHHHHHOOOOOOOO trimis de
( 8 nov 2011, 12:30:51
BAI VOI VA AUZITI CAND SCRIETI COMENTARII?
LUMEA MOARE DE FOAME SI UN RECTOR ARE SALAR DE APROAPE 3 MILIARDE LEI VECHI?

VAI DE CAPUL NOSTRU.....................................
PE RECTORUL ASTA CINE IL VERIFICA? SAU E SI EL SAT IN STAT?
EU AM STUDII SUPERIOARE SI STIU CAT OAMENI BUNI CU STUDII SUPERIOARE FAC FOAMEA SI MAI STIU PROFESORI LA UNIVERSITATEA LUI PESTE DIN SUCEAVA CARE NU AU SALAR DECENT PE LUNA SA SE INTRETINAAAAAA

TREZITI-VA
DEJA V-AU ANESTEZIAT
RIPOSTATI MAI OAMENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.   OOOOOOOOOOOOHHHHHHHHOOOOOOOOOOOOOOO trimis de
( 8 nov 2011, 12:39:53
PROFESORII LA LICEE MOR DE FOAME
PROFESORII LA SCOLI MOR DE FOAME
STATUL A DAT AFARA PE CATEPE
FIRMELE AU DAT AFARA PE CAPETE
VIN TINERII ABSOLVENTI SI INGROASA RANDURILE SOMERILOR
AUSTERITATEA NE TAIE LA BURTA CA UN CUTIT
NE TREZIM MAINE POIMAINE CA STATUL NE IA TOTUL

SI ASTA ISI ADUNA UN SALAR PE AN DE APROAPE 3 MILIARDE LEI VECHI?
DA CE E EL? STAT IN STAT? E UNIVERSITATEA LUI PARTICULARA?

VOI NU VEDETI CUM NE ARUNCA PRAF IN OCHI?
ADICA EL MERITA ASA UN SALAR? TREZITI-VA MAI OAMENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VA REPET, SUNT PROFESORI UNIVERSITARI LA UNIVERSITATEA LUI PESTE DIN SUCEAVA, CARE NU AU SALAR DECENT SA SE INTRETINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CAND MAI ARE TIMP ASTA DE CERCETARE? LUCREAZA ALTII PT EL SI EL ISI PUNE NUMELE SI MAI IA SI GROSUL, IAR EI PRAFUL DE PE TOBA...........................
VAI DE CAPUL NOSTRU CE-AM AJUNS......................................................

SI VOR SA-L BAGE IN POLITICA*************************** AIA STITI VOI CARE?
ATUNCI CAND MAI ARE TIMP DE CERCETEARE SI UNIVERSITATE?
SA FIM SERIOSI!!!!!!!!!!!!1 UNIVERSITATILE SUNT MASINI DE FACUT BANI SI STATUL NU INTERVINE AICI PREA MULT. UITE AICI EVAZIUNE......................
5.   Papagali trimis de
( 8 nov 2011, 14:06:02
Baiiiii nu va mai zberati ca mor oamenii de foame pe aici cu litere de o schioapa pt o persoana care ia un salariu bine meritat ca are atitea ani de scoala.DE CE NU ATI URLAT LA FONDURILE (MILIARDE) CE LE DA LUNGU PENTRU CONSTRUCTII DE CATEDRALE SI OAMENII NU AU UNDE SE TRATA SI STAU IN FRIG.Sint un ortodox ce mereu m am rugat acasa sau intr o biserica normala si nu am avut nevoie de palate pt linistea sufletului meu.(asta pt cei ce cred ca sint de alt cult)
6.   Capra vecinului... trimis de
( 8 nov 2011, 14:14:52
Nu înţeleg de ce eşti atât de nemulţumit, leopold. Omul si-a "vândut" pielea pe bani buni. Atât considera el ca valorează. Nu-i prost cine cere ci ăla care da. Dacă omul a ştiut sa-si negocieze salariul ce te burici in halul asta? Înţeleg sa te fi luat de el dacă ar fi fost vreun incompetent sau vreun hotoman, aveai tot dreptul sa te iei de el. Din cauza celor ca tine si ca idiotul de abcdar poporul roman va rămâne la stadiul de "grota". Mi-e greata de "analistii politici" si de "economisti" ca tine.
7.   Tot respectul trimis de
( 8 nov 2011, 14:15:35
Merita cu inversunare fiecare ban pe care il ia . Felicitari ! E un exemplu care ar trebui urmat si de alti "sus pusi " !
8.   Raspuns trimis de
( 8 nov 2011, 15:00:08
Domnilor care il omagiati asa de mult,

Imi cer scuze ca v-am ranit maestrul de urmat.
Era doar un mod al unui om care tipa cand vede cum altii ridica in slavi pe unii care nu cred ca merita chiar asa de mult, si imi cer scuze ca v-am scos la rampa determinindu-va sa explicati cat de mult va place voua un asemenea om.

Bine ca la el nu va minunati de ce aduna atatia bani.

Imi cer scuze ca sunteti atat de pasionati de el, poate asa reclama gratis care o faceti pt el va aduce si voua in buzunar un leu din sutele de mii vechi care el ii are.
Dar de fapt , daca ma gandesc bine simpatia voastra pt un asemenea om nici nu va determina sa puneti intrebari, doar idolatrizati-l, ca asa a ajuns romanul.
Stai ca prostul in mijlocul targului te minunezi si te extaziezi : Mai neamule ce om fain!!!!!!!!

Ei, dragutilor, eu nu-s asa prost sa pun botul ca voi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Deja sunteti indobitociti la maxim, de aia.......................
9.   A inceput campania electorala ? trimis de
( 8 nov 2011, 15:42:12
De ce am senzatia ca a inceput campania ? Doar zvonul ca ar putea candida la vreo functie va umple de ura ? Ciudat ... De la cei care au ceva impotriva astept alte propuneri de oameni care pot conduce la fel de bine. Oricum, ca idee, fiind institutie bugetara, an de an este vizitata de Curtea de Conturi si de alte institutii cu acelasi scop lucrativ, pentru a depista eventualele probleme. Si oamenii cu controlul sunt foarte bine informati, nu degeaba s-au inventat telefonul si accesoriile care permit ascultarea lui. Daca erau ceva probleme, fiti siguri ca era scandal de multa vreme. Sa traiti bine !
10.   Mentalitate RRomaneasca trimis de
( 8 nov 2011, 17:26:49
NU trebuie sa ai tu grija cat castiga el,ai grija cat faci tu....leopod,te lauzi cu un master facut altundeva decat la Suceava....ce anume faci acum,cu ce te ocupi,de ce nu faci si tu ceva sa ajungi in top 500 Forbes??? cine te opreste. Te doare capul cat face altul ???? Macar sunt bani legali din care sunt oprite taxe si impozite pe masura,tu iti faci partea ta,sa dai la stat dreptul sau muncesti la negru,sau mai rau,cu 600 de lei pe cartea de munca si alta suma frumusica in mana.

Uita-te in curtea ta...Domn MasteranD
11.   Comentariu trimis de
( 8 nov 2011, 18:28:41
prea umflate salarii au universitarii si judecatorii si din cauza asta avem salariu net de cat e el ajunge cu astea ca altii mor de foame ca ci au astia doua capuri k merita atatia bani is chiar nesimtite salariile astea si apropo de campusul de la Moara nu se mai face pt k nu mai sunt STUDENTI abia au avut pt locurile din sesiunile de admitere nu inka pt noi facultati si specializari si in al dolilea rand eu cred ca nu mai sunt fonduri sau asteapta sa iasa PNL asa ca concluzia finala salariile mici sa fie decente si salariile mari nesimtite sa fie mai mici mai simtite asta trebuie sa cerem NOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.   Comentariu trimis de
( 8 nov 2011, 18:31:10
Fiecare universiate e ca si o societate comerciala,incepand cu Ivy League si terminand cu Romania.Salariile nu sunt platite de la stat sau de la ministerul invatamantului,iar daca sunt sunt minime;restul sunt prime.
Verificati cat are rectorul de la ASE sau "Gheorge Asachi" si pe urma faceti scandal.
13.   Ma asa prosti sunteti!!! trimis de
( 8 nov 2011, 18:31:35
Eu am pus un comentariu decent.. dar cand vad cata pleava proasta aici il admira pe securist (securist demonstrat). Cursurile lui Graur le sustinea Pohoata si-i mai bine asa ca de la Graur nu intelegeai nimic si nu ca discuta elevat pentru ca numai balbe si soapte.. (dar bani-i incasa pe cursuri Graur). Apoi facultatea de inginerie electrica avea obligatoriu si obiect "de civica / spalat rufe / chestii literare " sustinut de doamna Graur...asta ca sa te asigure ca ai gresit facultatea si universitatea in caz ca nu erai inca sigur! De aceea strainii ies din facultate si stiu ceva au o specializare iar noi stim de toate si nimic... trebuie si un master si un doctorat ca sa te specializezi pe ceva. Am auzit mai sus "a stiut cum sa-si negocieze salarul" da mereu aia din functii de conducere indiferent de institutie a statului au stiut sa-si negocieze salarul... eu sunt contribuabil si asta-i platit si din banii mei si nu-mi convine! mai bine sa se imparta la cativa medici care chiar fac treaba ca sa nu plece specializtii din tara... @ELYAS tu nu esti homo ala cu pretentii de bariton sustinut de domna ardelean si graur?!
13.1  RE: Ma asa prosti sunteti!!! trimis de
( 9 nov 2011, 09:32:01
adevarat graiesti....
14.   Fara multe cuvinte trimis de
( 8 nov 2011, 21:41:28
Nu suma e problema domnilor ci performanta raportata la suma si aici GRAUR e subunitar cu tendinta de a tinde la zero. Case closed. If you can read me....
15.   Special pentru leopold trimis de
( 8 nov 2011, 23:06:34
Se pare ca eşti in urma cu ştirile, bre leopold, bre. Am toată stima si consideratia pentru acest OM care a făcut dintr-o "facultate la parc" una din primele universităţi din tara. Hmmm... Dacă ar fi fost vreo cioara care sa cânte manele si sa nu fi plătit impozit oare tot asa te spargeai in figuri? Eşti doar un FRUSTRAT UMIL care nu poate RESPIRA de CIUDA pentru ca unii oameni REUSESC IN VIATA !!!
16.   Gfdhfh trimis de
( 8 nov 2011, 23:58:24
Mai ziarist prost, in primul rand e profesor universitar doctor inginer Adrian Graur, si este un om rar intalnit in societate, pe langa faptul ca este un om de stiinta, stie sa administreze o Universitate in care isi duc viata mii de oameni (studeti, prof.,etc). Si nu inteleg care e problema. Vreti salar mare faceti-va prof. univ., dar aveti de mancat la greu, la inceput esti as., S.L., Conferentiar, si apoi prof. univ..
Voi v-ati uitat cate lucrari a facut Adrian Graur la viata lui, ce cariera a avut?
Cred ca nu. Pacat ca va intereseaza ce salar are, un salar care il merita de fapt.
16.1  RE: Gfdhfh trimis de
( 9 nov 2011, 08:31:06
cea mai bună lucrare la care se pricepe dl. Graur este următoarea: 250 de mărci germane pentru transferul unui student de la Suceava la Iaşi în anii 90. acum nu ştiu cât o mai scorul lucrării, dar cred că paritatea e aceeaşi.
17.   RECTORAT LA HOTIE trimis de
( 9 nov 2011, 13:51:49
BAI JIGODIE ORDINARA SPAGAR NENOROCIT CUM PTI SA-TI PERMITI UN ASEMENEA SALAR UITE UN PONT BUNN PENTRU SULTI FACETIL PE ACEST NENEROCIT CACI ASTA MERITA///////

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei