Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii Muzeului Peleş: Nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel

Marţi, 8 Noiembrie 2011 (18:46:11)

Reprezentanţii Muzeului Naţional Peleş declară că nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi a castel, precizarea survenind afirmaţiilor lui Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Agenţiei Invitation Romania Travel, care a spus că britanicii sunt interesaţi de astfel de evenimente.

"Muzeul Naţional Peleş precizează că nu a organizat şi nu va organiza vreodată nunţi sau alte evenimente de acest gen la castelul Peleş (sau castelul Pelişor) care vin în contradicţie cu funcţia sa de bază – conservarea spaţiului istoric şi al patrimoniului naţional din incinta sa, în concordanţă cu politica Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional", se arată într-un comunicat al reprezentanţilor muzeului remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Anterior, Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Agenţiei Invitation Romania Travel, declarase pentru MEDIAFAX că turiştii englezi caută în România circuite culturale, rurale şi sejururi în Deltă, dar au început să ceară şi organizarea de nunţi şi team building-uri la castelele Peleş şi Bran.

"Pentru anul viitor avem deja cereri de la un mare tour operator britanic, cu care lucrăm de mai mulţi ani, pentru organizarea a şase nunţi ale unor englezi şi a două evenimente ale unor companii multinaţionale la Castelul Peleş", a spus Fodoreanu, prezent la Târgul de Turism World Travel Market, care se desfăşoară la Londra între 7 şi 10 noiembrie.

Preţul unei nunţi, cu o sută de invitaţi, la Castelul Peleş, cu meniu inclus, este, potrivit lui Fodoreanu, între 14.000 euro şi 18.000 euro, iar la Bran între 8.000 euro şi 10.000 euro.

România este prezentă la Târgul de Turism de la Londra cu un stand de 255 metri pătraţi, în care sunt prezenţi 31 de expozanţi, printre care agenţii de turism, hoteluri şi organizatori de evenimente.

World Travel Market, cel mai mare târg de turism din lume destinat specialiştilor, reuneşte expozanţi din 152 de ţări.

Fostă reşedinţă de vară a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, Peleşul a fost organizat ca muzeu în anul 1953. A fost dechis pentru public pâna în anul 1975, când a fost inclus într-un program de restaurare, timp de 15 ani, iar din 1990 a fost redeschis ca muzeu.

Conform Memorandumului de înţelegere semnat între reprezentanţii Casei Regale a României şi cei ai Ministerului Culturii, la 1 martie 2007, imobilele Peleş şi Pelişor au fost retrocedate Familiei Regale române, iar patrimoniul mobil face parte din patrimoniul naţional şi nu a făcut obiectul retrocedării. Familia Regală a închiriat statului cele două imobile care funcţionează ca muzee, administrate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, până la 19 mai 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Muzeului Peleş: Nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reprezentanţii Muzeului Peleş: Nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei