Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

Peste 21.000 de suceveni, diagnosticaţi cu diabet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În judeţul Suceava sunt înregistraţi 21.067 de bolnavi de diabet, iar 15% dintre ei sunt insulino-dependenţi, a informat ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcată în fiecare an pe data de 14 noiembrie, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit unui comunicat transmis de directorul adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, în primele nouă luni ale anului au fost depistate 1.366 de cazuri noi de diabet. “Faţă de anul precedent a crescut numărul de cazuri noi la copii”, a precizat responsabilul DSP.

Potrivit datelor furnizate de dr. Cătălina Zorescu, în 2010, la nivelul judeţului Suceava au fost depistate 1.711 persoane cu diabet zaharat, numărul total al pacienţilor cu această maladie ajungând astfel, anul trecut, la 20.005.

 

Acţiuni de informare în rândul populaţiei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcată luni, 14 noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică Suceava va desfăşura acţiuni de informare a populaţiei, cu scopul prevenirii şi controlului maladiei. Activităţile ce vor fi derulate constauîn tipărirea şi expunerea de afişe, tipărirea şi distribuirea stradală de pliante şi discuţii individuale şi de grup. Prin aceste acţiuni, conducerea DSP îşi propune să atragă atenţia populaţiei cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul, respectiv fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres, dar şi cu privire la simptomele de debut ale bolii.

Acţiunea de informare a populaţiei se va derula în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” şi cu voluntarii din Şcoala Postliceală Sanitară Christiana şi Şcoala Postliceală de Stat Suceava, sub sloganul „Acţionează acum pentru prevenirea diabetului”.

 

Categoriile de persoane care îşi pot verifica gratuit starea de sănătate

În cadrul campaniei, pe lângă informaţii, sucevenilor li se va oferi şi posibilitatea de a-şi verifica gratuit starea de sănătate. Astfel, luni, 14 noiembrie, între orele 10.00 – 12.00, la sediul DSP (str. Scurtă), populaţia îşi poate testa fără plată glicemia, greutatea şi tensiunea arterială, investigaţiile efectuându-se sub supravegherea medicilor specialişti în diabet şi boli de nutriţie.

De precizat că acţiunea de testare gratuită a acestor parametri medicali nu se adresează tuturor categoriilor de persoane, ci doar celorpeste 35 de ani, celor care sunt supraponderale sau care au istoric familial pozitiv pentru diabet zaharat, care au hiperglicemie în antecedente ori sunt hipertensive. De asemenea, nu se vor testa persoanele diagnosticate deja cu diabet.

În 2011, sloganul Zilei Mondiale a Diabetului este „Educaţie şi prevenţie în diabet”, slogan care reprezintă conţinutul tematic al unei campanii demarate în 2009 şi care va dura până în anul 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 21.000 de suceveni, diagnosticaţi cu diabet.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Peste 21.000 de suceveni, diagnosticaţi cu diabet4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Glicemia lui peste trimis de
( 8 nov 2011, 12:36:44
Daca sunteti profesionisti si va dati cunoscatori in ale diabetului, ati stii ca glicemia masurata o singura data nu are absolut nici o relevanta in depistarea diabetului. Ce trebuie facut - preventiv, pentru TOATA populatia, este Hemoglobina glicozilata (HA1c), singura analiza care arata DACA esti bolnav de diabet. Restul sunt povesti de adormit copiii !
2.   Reclama inselatoare trimis de
( 8 nov 2011, 12:39:46
La acest articol apare reclama la un site FAKE. Inteleg ca fugiti dupa bani din reclame - cei de la Monitorul, dar macar dezactivati reclamele la articolele care se adreseaza in principal oamenilor cu probleme. In spatele site-ului din reclama sunt niste tigani (Neculai il cheama pe unul dintre ele) care au o retea de site-uri web prin care comercializeaza tot felul de prostii. Astept un raspuns din partea redactiei !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei