Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu a fost iertat

Doi ani cu suspendare, penitenţă pentru fostul preot din Văşcăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul preot din Văşcăuţi Cristinel Gheorghe Pânzariu nu a scăpat de pedeapsa pământească. Apelul declarat de Cristinel Gheorghe Pânzariu vizavi de soluţia Tribunalului Suceava a fost respins ieri de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava. Astfel, condamnarea de doi ani cu suspendare rămâne în picioare, la fel ca şi celelalte dispoziţii, inclusiv cele de ordin financiar.

Mihai Olenici, avocatul care-l reprezintă pe fostul preot din Văşcăuţi, nu a dorit să comenteze soluţia, dar a anunţat că o va ataca cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cristinel Gheorghe  Pânzariu a fost condamnat pentru două fapte, contrabandă cu ţigări şi dare de mită. Din discuţiile purtate între preot şi Ilie Zahariuc, poliţistul de frontieră care l-a denunţat, rezultă că faţa bisericească era în breasla traficanţilor de ţigări de mai multă vreme şi cunoştea toate detaliile unei acţiuni de contrabandă. Pentru că agentul Zahariuc a refuzat să primească şpaga de 4.000 de euro pentru a nu supraveghea o anumită zonă a frontierei cu Ucraina cu maşina cu termoviziune timp de jumătate de oră, preotul Pânzariu a insistat, iar discuţiile dintre cei doi apar în dosar.

În afara condamnării de doi ani cu suspendare, fostul preot a fost obligat la plata a 330.098 de lei, sumă reprezentând taxele vamale şi fiscale, la care se adaugă dobânzile/majorările şi/sau penalităţile de întârziere, aferente celor 73.900 de pachete de ţigări de contrabandă introduse ilegal în România.

 

Discuţii spumoase între fostul preot şi poliţistul de frontieră care l-a denunţat

Din înregistrările depuse la dosar de procurori, rezultă că preotul nu era un novice în materie de contrabandă cu ţigări. Din aceste convorbiri se înţelege clar ce vrea preotul şi ce-i cere lui Ilie Zahariuc.

„Preot Pânzariu: Omule, deci nu ieşim din drum.

Poliţist Zahariuc: Mi-e frică, bă ... că asta nu-i de joacă, bă, omule.

Preot Pânzariu: Undeva acolo care băieţii au cheie şi când o fi o să aducem ... oricum îi aranjat şi de sus.

Poliţist Zahariuc: Băi, mie îmi e frică, îmi e frică.

Preot Pânzariu: Nu trebuie să-ţi fie frică, că doar ţi-am spus care e mişcarea şi ai să vezi că o să fie treaba perfect, dar na, ştii care e treaba; bă, omule, dacă am vorbit o treabă, doar nu vorbim o chestie, că am gândit-o destul de bine şi nu am vorbit cu oricine! Ai înţeles? Doar clar ţi-am spus că nu traversăm, nu ieşim în drum ferească Dumnezeu, îi literă de lege.

Poliţist Zahariuc: 60-80, măi băiete, doar îs baxuri, băi băiete!”.

Într-o altă discuţie, Cristinel Gheorghe Pânzariu a vorbit şi despre amicii săi din Ucraina, cei care asigurau livrarea ţigărilor de contrabandă până la fâşia verde a frontierei. „Treaba e bună, numai că ... ei nici nu pot trece pe acolo, că ei vin pe acolo ... trec apa pe la ei, ai înţeles?”, „Cum dracu să treacă, că ei au Kamaz, dar nu poţi să rişti, ai înţeles? Şi vin acolo lângă vamă şi ...” sau „Nu-i problemă ... le scoatem aşa frumos (n.r. – ţigările de contrabandă), şi la o sâmbătă ... banii sunt sigur, nu ne jucăm” sunt alte frânturi ale discuţiilor purtate de preotul din Văşcăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani cu suspendare, penitenţă pentru fostul preot din Văşcăuţi.
 Vizualizări articol: 3033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doi ani cu suspendare, penitenţă pentru fostul preot din Văşcăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
( 8 nov 2011, 12:43:58
...parinte as avea nevoie de 3 pachete,daca mai aveti....
2.   Ingerul pazitor trimis de
( 8 nov 2011, 14:12:21
Se face fiule.....doar trei??
2.1  RE: Ingerul pazitor trimis de
( 8 nov 2011, 17:08:38
... trei doar, ca nu prea am bani,iar restul pe caraiala,pana-mi vine penzia....
3.   Asta e romania... trimis de
( 8 nov 2011, 14:23:14
la cate taxe si inpozite sant an romania...asta mai ramas d facut...no sa meraga nici asta atunci o sa merga la furat,k politia are grija doar d contrabandisti si linia continua ,d hoti nui intereseaza zilele astea miau furat lemnul pt acoperis normal a trebuit sal cumpar din nou,pt priderea hotilor politia nu are timp k tre sa iasa p traseu la produs,k sant si ei oameni si salarile as mici,dak a ajuns un preot sa faca contrabanda d tigari care ar trebui sa deie un ex pt oameni...nu mai are rost sa vorbim d cei k funkti analte..noi oameni d rand trebuie sa lucram juma d an sa n platim taxele si inpozitele,parerea mea asta e auto distrugere...
4.   Minune trimis de
( 8 nov 2011, 18:21:26
bogdaproste domnului ca sfintia sa a scapat cu suspendare,ca bagabontul ala tinerel neumblat pe la biserica l-a batut d-zeu,trei ani cu inchisoare.mare minune doamne
5.   :)) trimis de
( 8 nov 2011, 18:25:44
F.U.T.U.L. in gura m.ort de popa,daca el care cerseste la fiecare poarta pt bani face si contrabanda...noi restul ce ar trebui sa facem?la bulau cu el da-l in  ☭ :)))
6.   MA BO.ULE- invizibilule trimis de
( 9 nov 2011, 09:35:32
preotul a construit o biserica din temelii cu munca si alergatura lui... idiotilor...a prins politia o p.u.l..a mare...traficul merge elegant la siret.. inca mai tare ca inainte de elicopteriada...unii cad nevinovati pentru ceilalti care fura legal...fu.tu.va...
7.   Re:MA BO.ULE- invizibilule trimis de
( 9 nov 2011, 09:37:37
sa vedem ce vor pati traficantii de politisti si vamesi.... ☭  mamii voastre de hoti...LA MUNCA MAAAAAA.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei