Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recensământ

Sucevenii pot să-i verifice pe recenzori dacă au dubii asupra acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au dubii cu privire la recenzorii care se vor prezenta la uşile lor pentru a strânge datele pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor pot să-i verifice la primăriile din localităţile în care trăiesc. Recensământul populaţiei va avea loc în perioada 20 – 31 octombrie 2011, aproape 3.000 de recenzori urmând să culeagă informaţiile de la populaţia judeţului Suceava.

Astfel, prefectul judeţului, Sorin Popescu, a dispus constituirea unui serviciu de permanenţă, atât la sediul Instituţiei Prefectului, cât şi la cele 114 primării din judeţ.

„Constituirea acestui serviciu de permanenţă s-a făcut pentru asigurarea unei cât mai bune comunicări, cât şi pentru facilitarea accesului populaţiei la informaţii privind procedurile de recenzare, privind personalul ce participă la acest proces sau pentru orice alte informaţii referitoare la recensământ”, a declarat Sorin Popescu. El a precizat că serviciul de permanenţă va funcţiona între orele 8:00 şi 20:00, atât la sediul Prefecturii, cât şi la sediile primăriilor din judeţ, pe toată perioada recensământului.

Prefectul judeţului Suceava a subliniat că toate persoanele care au dubii asupra calităţii de recenzor acreditat a celui care le solicită informaţii sau au alte neclarităţi cu privire la procesul de recenzare au posibilitatea de a suna la primăria din localitatea în care îşi au domiciliul pentru a obţine informaţiile pe care le doresc.

De asemenea, populaţia judeţului poate solicita relaţii şi la Instituţia Prefectului, la numărul de telefon 0230-218.020.

În ceea ce-i priveşte pe locuitorii municipiului Suceava, aceştia pot solicita informaţii cu privire la recenzori şi la procesul de recenzare la numărul de telefon 0230-210.678.

Sorin Popescu a mai spus că fiecare primărie va afişa numărul de telefon disponibil în acest scop, iar lista completă a numerelor de telefon de la nivelul fiecărei localităţi poate fi consultată pe site-ul Prefecturii Suceava, www.prefecturasuceava.ro.

 

Prefectul face apel la populaţie să ofere în mod corect datele solicitate la recensământ

Prefectul a mai declarat că, potrivit prevederilor legale, la nivelul judeţului Suceava a fost desemnat şi personalul care poate constata şi aplica contravenţii. Acestea pot fi aplicate pentru împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor şi controlului datelor ce fac obiectul recensământului; refuzul furnizării informaţiilor prevăzute în programul de înregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete; nerespectarea dispoziţiilor legale şi a instrucţiunilor privind modul de înregistrare şi prelucrare a datelor privind populaţia şi de păstrare a caracterului confidenţial al datelor personale declarate de cetăţeni, precum şi pentru utilizarea de către personalul de recensământ a datelor obţinute în alte scopuri decât cele statistice. Amenzile în toate aceste cazuri pot varia între 1.500 şi 5.000 de lei.

„Facem din nou un apel către populaţia judeţului Suceava pentru a furniza în mod corect toate datele prevăzute în formularele de recenzare, deoarece Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor este cea mai bună cale de a realiza radiografia societăţii în care trăim şi este un barometru important pentru luarea deciziilor privind dezvoltarea economico - socială a statului”, a spus Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pot să-i verifice pe recenzori dacă au dubii asupra acestora.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Sucevenii pot să-i verifice pe recenzori dacă au dubii asupra acestora2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tocmai cercetez trimis de
(19 oct 2011, 11:11:55
daca botosanenii, nemtenii, constantanii si ceilalti co-nationali pot face acelasi lucru.
Multumim din inima prefectului pentru aceasta sansa pe care legea, dealtfel, o da tuturor cetatenilor.
Felicitam si pe mega-inteligentul autor pentru giga-inspiratul titlu al articolului.
Mari B O I, amandoi. ABCDAR, nu ai nimic de zis?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei