Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După deliberări

Proprietara unui magazin de cruci şi coroane din Fălticeni, trei ani de închisoare pentru trafic de droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietara unui magazin de cruci, coroane şi sicrie din Fălticeni, Cristina Boschi, de 44 de ani, trebuie să stea în închisoare timp de trei ani. Condamnarea pronunţată acum câteva luni de Tribunalul Suceava a fost confirmată ieri de judecătorii Curţii de Apel Suceava, care au decis să respingă apelul formulat de Cristina Boschi. Totuşi, soluţia nu este definitivă şi mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Boschi a fost condamnată pentru cinci infracţiuni, printre care punere în vânzare de droguri de risc şi deţinere de droguri de mare risc şi va avea de executat pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare.

Aceeaşi soartă au avut şi apelurile declarate de ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar, Ionuţ Marius Ciubotariu, de 25 de ani, din Fălticeni, şi Florentina Mariana Dumitrescu, de 52 de ani, din Rădăuţi.

Primul dintre ei a fost condamnat pentru două fapte, deţinere de droguri de risc şi deţinere de droguri de mare risc, la trei ani de închisoare cu suspendare. Aceeaşi pedeapsă a fost dictată şi pentru Florentina Dumitrescu, de profesie asistentă medicală, pentru deţinere de droguri de mare risc.

 

Etnobotanicele erau aduse de la Bacău

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, Cristina Boschi se aproviziona cu etnobotanice din municipiul Bacău şi îşi testa singură mai toate produsele pe care le oferea la vânzare clienţilor. Fie că erau pentru fumat sau prizat, etnobotanicele aduse de la Bacău erau mai întâi “trase” de fălticeneancă, care apoi îşi instruia vânzătorii despre efectele produselor, explicându-le care este mai slab sau mai tare, pentru a şti ce să le spună clienţilor. Procurorii anchetatori susţin, de asemenea, că patroana magazinului de pompe funebre apela periodic şi la un tânăr din aceeaşi localitate, cunoscut consumator de droguri, pentru a testa produsele noi şi a-şi da cu părerea.

Cristina Boschi, se mai arată în documentele depuse la dosarul înregistrat la Tribunalul Suceava, obişnuia să facă combinaţii din mai multe produse, pentru a le pune în vânzare sub forma unui produs nou, speculând intenţia consumatorilor de a încerca noi şi noi senzaţii.

Pentru a-şi face oferta şi mai atrăgătoare, fălticeneanca schimba etichete sau punea denumiri din lista produselor interzise, tocmai pentru a-i ademeni pe consumatori. 

 

Boschi a negat acuzaţiile

Cristina Boschi a susţinut la audieri că habar nu a avut că pliculeţele cu etnobotanice conţineau substanţe interzise de lege, considerate droguri de risc sau de mare risc.

Fălticeneanca a declarat că, la început, plicurile cu aşa-zisele droguri legale erau comercializate prin intermediul celor două puncte de lucru din Fălticeni, respectiv Rădăuţi, cât şi la domiciliul Marianei Florentina Dumitrescu. Când aceasta din urmă lipsea de la domiciliu, aşa cum s-a întâmplat în perioada 8-10 octombrie 2010, la Rădăuţi a fost trimis Ionuţ Marius Ciubotariu, misiunea acestuia fiind aceea de a acosta tinerii care sunau la uşa apartamentului familiei Dumitrescu, de a le explica că aceasta lipseşte de la domiciliu şi că le poate oferi el aceleaşi produse pe care le cumpărau de la asistenta medicală.

Cealaltă inculpată din acest dosar, Mariana Florentina Dumitrescu, a declarat, la fel ca şi Cristina Boschi, că este nevinovată şi că nu a ştiut ce “otrăvuri” periculoase vinde. Asistenta a declarat că nu a ştiut deloc ce conţin acele produse, crezând că “sarea de baie” (n.r. –Special Gold), de exemplu, e folosită în baie sau ca leac, în scopuri curative.

Majoritatea clienţilor erau elevi de liceu, însă, potrivit martorilor audiaţi de procurorii anchetatori, au trecut pragul magazinului de pompe funebre şi elevi de gimnaziu, precum şi majori.

Din audierile martorilor a reieşit că pliculeţele care conţineau produse etnobotanice nu erau la vedere în magazinul de pompe funebre, fiind ţinute într-o borsetă în spatele unui birou. Erau două categorii: prafuri pentru prizat pe nas şi amestecuri de fragmente vegetale, pentru fumat.

Clienţii fideli primeau marfă şi pe datorie, iar etnobotanicele erau “degustate”, de multe ori, în toaleta magazinului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietara unui magazin de cruci şi coroane din Fălticeni, trei ani de închisoare pentru trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Proprietara unui magazin de cruci şi coroane din Fălticeni, trei ani de închisoare pentru trafic de droguri5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei