Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Starea fotbalistului român în fotbalul mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Etapă horror în Serie A, puzderie de 0-0, parcă ne întorsesem în timp, pe vremea concursurilor pronosport cu meciuri exclusiv din Serie B, când mai întâi se puneau X-uri de sus până jos şi apoi se mai cârpea pe ici, pe colo cu câte un 1 sau 2. Încă un egal, dar de 1-1, a fost pulverizat în ultima clipă de existenţa unui neamţ pe teren: Lazio-Roma 2-1 în minutul 93, prin golul lui Klose. În schimb, românaşii noştri au contribuit din plin la scorurile albe. Mutu l-a tratat cu dosul pe un fost coechipier, mai exact dosul palmei, aşa că actuala sa echipă sa a fost nevoită să se bage cu dosul în poartă pentru a scăpa neperforată de fosta sa echipă. Torje se pare că a prins o zi de pedalat în gol, un gol diferit decât ăla la care încă visează el. În schimb, mă încumet la a semnala şi altfel decât ca pe o coincidenţă, seria pozitivă a Romei s-a terminat odată cu prezenţa lui Lobonţ între buturi. În contrapartidă, am putea forţa revenirea lui Radu Ştefan la Lazio ca fiind de bun augur, dar el n-a rezistat decât până la pauză, când adversarii se aflau la conducere. Despre Chivu nu avem cuvinte, el a evitat prin absenţă înfrângerea lui Inter în Sicilia.

Concluzia pe care o putem trage este că avem destui jucători în Serie A, cândva cel mai tare campionat din lume. Că acum nu mai e, asta este clar şi poate de-aia ai noştri îşi şi fac loc. Vă reamintesc că, pe lângă scăderea ratingului de ţară, Italia a coborât ştacheta şi la reprezentarea europeană, fiind depăşită de Germania şi ajungând la acelaşi nivel cu Franţa. Asta ar trebui să însemne că avem o reprezentare similară şi în campionatul din Hexagon, dar uite că nu-i aşa. Niculae a fost recuperat pe ultima sută de minute în Ligue 1 de Nancy, dar se pare că nu pentru mult timp fiindcă aceasta s-a înfipt bine pe ultimul loc, iar compatriotul nostru nu mai ştie ce înseamnă gol marcat. Bineînţeles, nu-l puteam uita pe Bănel, cel care şi-a făcut loc la St. Etienne în ultimele 20 de minute ale ultimului meci, când scorul favorabil echipei sale a rămas bătut în cuie. Desigur şi datorită risipei de energie a fostului stelist. Cam atât cu penetrarea jucătorilor noştri, căci în campionatele situate cu o treaptă mai sus mai găsim două rezerve, Ioniţă la Koln şi Tamaş la WBA. În Spania stăm bine, îl avem pe Craioveanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Starea fotbalistului român în fotbalul mare.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Starea fotbalistului român în fotbalul mare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei