Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale în şcoli

Programul „Laptele şi cornul”, în atenţia inspectorilor sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava derulează în aceste zile o serie de controale de monitorizare a programului „Laptele şi cornul” din şcoli. Verificările au fost demarate la solicitarea ministerului de resort şi urmăresc, printre altele, aspecte legate de calitatea produselor şi termenele de valabilitate, condiţiile igienico-sanitare din spaţiile de depozitare, echipamentele de protecţie ale personalului şi controlul medical periodic.

Rezultatele controalelor vor fi comunicate Ministerului Sănătăţii, pentru a fi luate toate măsurile ce se impun. Inspectorii sanitari au termen până la finele săptămânii viitoare pentru a înainta raportul cu privire la verificările derulate în cadrul programului „Laptele şi cornul” şi problemele depistate.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a declarat ieri că în anii trecuţi nu au fost depistate probleme deosebite, care să pună în pericol sănătatea elevilor.

„Am mai găsit nereguli cu privirela modul de depozitare a laptelui şi cornului sau lipsa analizelor la zi a personalului care manipulează aceste produse”, a spus medicul.

 

În paralel, controale cu privire la condiţiile în care învaţă elevii

De menţionat că, în paralel, inspectorii DSP continuă verificările privind condiţiile asigurate elevilor la început de an şcolar, având ordin să nu emită autorizaţie sanitară de funcţionare unităţilor de învăţământ care nu au nici măcar apă potabilă şi canalizare. În judeţ, la această oră, zeci de şcoli, printre care şi cea din Şerbăuţi, comuna Zvoriştea, unde învaţă 200 de copii, nu dispun de aceste facilităţi minime.

„În mod normal, astfel de şcoli nici nu ar trebui să existe. Ne putem aştepta oricând la un episod de hepatită, atâta timp cât elevii nu au unde să se spele pe mâini. Din păcate, noi nu putem decât să constatăm neconformitatea cu normele igienico-sanitare în vigoare, să dăm termene de remediere a deficienţelor şi să urmărim dacă se respectă planul de îndepărtare a neajunsurilor”, a precizat dr. Ludovic Abiţei.

Un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Suceava în urma unui control realizat în perioada 5 – 9 septembrie arată că din 181 de unităţi şcolare verificate, 126 nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, două au primit acest aviz cu condiţia de a remedia deficienţele într-un anumit interval de timp, iar 53 nu dispun deloc de autorizaţie sanitară de funcţionare.De asemenea, 47 dintre şcolile verificate în intervalul menţionat nu au apă potabilă curentă, aprovizionându-se de la fântână, cu găleata, în timp ce 19 nu dispun de nici o sursă de apă, ceea ce înseamnă că elevii, care stau la şcoală câteva ore pe zi, beau sau se spală pe mâini din sticluţele aduse special de acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Laptele şi cornul”, în atenţia inspectorilor sanitari.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Programul „Laptele şi cornul”, în atenţia inspectorilor sanitari2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(19 oct 2011, 13:40:48
DACA STATIEI DE EPURARE DE LA FD.MOLD. I S-A RETRAS AUTORIZATIA SANITARA DE FUNCTIONARE,INCA DIN 1997,CINE A AUTORIZAT SANITAR FABRICILE DE LAPTE,BRUTARIILE,PATISERIILE,E FIIND FAPTUL CA ACESTEA FOLOSEAU RETEAUA DE APA DE LA FD.MOLD.-INCLUSIV LABORATOARELE,SI CEL A SANEPID-ULUI?????
NICI NU STITI CAT DE BINE VOR PRINDE ASTFEL DE ARTICOLE,PE VIITOR.MULTUMIM!
2.   Comentariu trimis de
(19 oct 2011, 17:09:35
veniti la scoala siret sa vedeti ce cornuri infecte li se da copiilor.dar cui ii pasa?sunt vechi mereu iar copilul meu zicea ca s-a intamplat sa fie mancate de soareci....super nu...rusine celor care se ocupa aici de asta...si curatenia in scoala lasa de dorit...dar cui ii pasa?
3.   Daaa trimis de
(19 oct 2011, 21:14:09
da venit sa vedeti....ce cornuri uscate aduc cei de la MOPAN ..ce nu se vinde..aduc la copii la scoala, iar copiilor le este si rusine sa manance acel corn. din toate firmele..doar mopan.ul s.a gasit?? nu stiu ..ma intreb si eu
4.   Ce e gratis...... trimis de
(19 oct 2011, 21:25:16
de multe ori cornul este mucegait si ars ,facut dintr-o faina inferioara dar...banul sa iasa.firma buzdea srl din falticeni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei