Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Timp de o oră

Ştefan Bănică Jr. a încălzit publicul la Zilele Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima zi a „Zilelor Dornei” s-a încheiat cum nu se putea mai bine. Pe scena amplasată pe strada Republicii a urcat una dintre cele mai bune formaţii ale muzicii româneşti, împreună cu unul dintre cei mai îndrăgiţi solişti,  Ştefan Bănică Jr.

 

Spectatorii i-au cântat „La Mulţi Ani!” lui Ştefan Bănică Jr.

Alături de trupa sa, Ştefan Bănică Jr. a cântat în faţa a peste 2.000 de spectatori. A oferit o oră de spectacol, timp în care publicul  a putut asculta atât piesele sale noi, cât şi piesele ce l-au consacrat, de pe cele 13 discuri de autor. Pentru că un concert live înseamnă multă bătaie de cap, iar Ştefan Bănică este omul care doreşte perfecţiune în ceea ce face, tehnicienii săi au făcut patru ore de probe în dimineaţa concertului. Rezultatul muncii echipei tehnice s-a văzut duminică seara. Pentru prima dată într-un concert la Dorna, Bănică junior a încântat în cele 60 de minute publicul de pe malurile Dornei, revenind pe scenă pentru un bis, asta după ce spectatorii i-au cântat în cor „La Mulţi Ani!”, interpretul sărbătorindu-şi marţi, 18 octombrie, cea de-a 44-a aniversare. 

“Un public foarte cald, în ciuda vremii. Nu se aştepta nimeni să fie aşa de frig, acum o săptămână erau 20 de grade şi acum sunt două – trei grade. Temperatura a periclitat un pic concertul, în sensul că se puteau dezacorda instrumentele, dar, până una, alta, eu m-am simţit foarte bine, publicul s-a simţit, cred eu, bine, au fost de la copii până la oameni în vârstă, deci a fost o sărbătoare”, ne-a declarat Ştefan Bănică Jr. după concert.

 

La 44 de ani Ştefan Bănică, face totul din plăcere

La 44 de ani, Ştefan Bănică spune că se simte bine şi pe scenă la teatru şi pe platourile de televiziune, în studiourile de înregistrare şi în concerte. Actor de teatru, filme de cinema şi televiziune, compozitor, textier, orchestrator, regizorul emisiunii “Dansez pentru tine” de la Pro TV, Ştefan Bănică a susţinut peste 1.000 de concerte în întreaga ţară, în 2008 stabilind şi un record pentru România: şapte concerte consecutive de Crăciun „sold out” la Sala Palatului.

„Tot ce fac, fac din plăcere în primul rând şi, în momentul în care nu îmi mai face plăcere, am această posibilitate de a alege să nu mai fac. Atâta timp cât fac, fac pentru că îmi place ceea ce fac. Sunt norocos pentru că pot să fac ceea ce-mi place şi pe deasupra pot să trăiesc din ceea ce-mi place să fac. Poţi să ai şi 70 de ani, dacă în suflet te simţi tânăr, înseamnă că mergi înainte. Practic nu contează vârsta, iar fiecare vârstă are frumuseţea ei. La 18 ani ai toată viaţa înainte, iar la 44 de ani, cum am eu, vârsta nu este un impediment pentru a face ceea ce îţi doreşti. Am alte satisfacţii la vârsta aceasta decât aveam la 18 ani. Atunci aveam altele decât am acum şi se compensează”, ne-a spus Ştefan Bănică.

 

Zece ani de „Concerte Extraordinare de Crăciun”

„Concertele Extraordinare de Crăciun”, susţinute an de an de Ştefan Banică, împlinesc anul acesta zece ani de existenţă, eveniment ce va fi sărbătorit în luna decembrie la Sala Palatului printr-un spectacol grandios, în care va fi descoperită esenţa a tot ceea ce a fost mai frumos în aceşti zece ani. În cei zece ani, Ştefan Bănică Jr. a lansat multe cântece care au devenit hituri, iar spectacolele au “crescut” în calitate de la an la an, s-a investit în producţia propriu-zisă a show-ului – decor, lumini, grafică, muzicieni, dansatori, costume.

În zece ani de concerte s-au vândut peste 165.000 de bilete. Aşa cum a precizat prezentatorul spectacolelor de la Vatra Dornei, cunoscutul om de radio Doru Bighiu, este un record pentru un artist român, dat fiind faptul că este un concert un pic nişat la sfârşit de an.

„Zilele trecute am luat un premiu pentru aceşti zece ani. A fost un premiu acordat de doamne, premiul portalului eva.ro. Nu mă bucur pentru mine personal cât mă bucur pentru faptul că au acordat credit şi atenţie acestei tradiţii pe care am creat-o, care  este mai importantă decât toate spectacolele la un loc. Cel mai important este că am reuşit într-o ţară în care tradiţiile s-au destrămat în ultimele decenii, sau cele care s-au continuat s-au continuat cu chiu cu vai, să creăm o tradiţie. 160.000 de bilete vândute la concertele de colinde înseamnă ceva. Sigur, sunt un norocos, de atâţia ani am un public constant şi loial fără de care nu am fi ajuns nici pe departe să facem zece ani. Acest succes este datorat şi membrilor trupei mele, care sunt ca o a doua familie, Mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături în acest deceniu şi vă aştept să sărbătorim împreună la Concertul Aniversar de Crăciun – 10 ani, pe data de 14 decembrie, ora 19:30, la Sala Palatului, concert care va fi urmat de alte două concerte programate pe 15 si 16 decembrie”,  a spus Ştefan Bănică Jr.

 

Rolul din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf” – o provocare pentru Bănică

În cele 12 ore cât a stat la Vatra Dornei, Ştefan Bănică a reuşit să guste la restaurant câte ceva  din bucătăria locală, dar a promis că va reveni pentru a sta mai mult în mijlocul dornenilor.

„Din păcate, trebuie să plec, poate data viitoare voi sta mai mult. Am venit pe fugă, aseară am fost în spectacol la Teatrul de Comedie, în piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, de Edward Albee, regia Gelu Colceag. A fost o provocare şi poate este pentru mine cea mai mare provocare actoricească pe scena teatrului, acest rol. Regizorul Gelu Colceag a avut încredere în noi şi alături de vechea mea prietenă şi colegă Emilia Popescu, facem două compoziţii interesante. Spun interesante, pentru că publicul care se aşteaptă să vadă acel cuplu, Popeasca şi Bănică de la televizor, se înşeală amarnic. Este un alt cuplu, un alt fel de Popeasca şi Bănica. Acesta a fost pariul care cred că l-am câştigat, dar nu-mi place să vorbesc despre chestia asta, ar trebui întrebaţi cei care au fost la spectacol”, a precizat Ştefan Bănică Jr..

 

„Să trăiţi cum vreţi şi cu cine vreţi!”

Rugat să adreseze o urare pentru cititori, telespectatori şi fani la sfârşitul întâlnirii cu presa, Ştefan Bănică a spus: „Nu e un şablon ce vă spun acum. Sunt sătul de lucruri urâte şi de minciuni, aşa că vă urez să fiţi sănătoşi. Fără sănătate nu putem face nimic. Să fiţi fericiţi alături de cei dragi şi aşa cum spun la fiecare concert, este un lucru la care poate zâmbim, dar aşa e, adevărat: să trăiţi cum vreţi şi cu cine vreţi!”.

Concertul de la Vatra Dornei a lui Ştefan Bănică a făcut parte din turneul de promovare a albumului „Super Love”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefan Bănică Jr. a încălzit publicul la Zilele Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ştefan Bănică Jr. a încălzit publicul la Zilele Vatra Dornei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei