Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bălcăuţi

Zeci de ansambluri prezente la Festivalul „Sărbătoare în satul meu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul acestei luni, comuna Bălcăuţi a găzduit cea de-a III-a ediţie a Festivalului folcloric „Sărbătoare în satul meu”, manifestare organizată cu ocazia hramului localităţii - de sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”. Pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică (1, 2 octombrie), pe scena amenajată în aer liber au evoluat cu succes, în faţa unui public numeros, Ansamblul folcloric „Nehostenca” din Negostina, Grupurile folclorice „Ciutura” şi „Bundiţa” din Brăieşti, comuna Cornu Luncii, Ansamblul folcloric „Kolomeika” din Siret, Formaţia de dansuri a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Ansamblul folcloric „Plaiurile Soloneţului” din Soloneţ, comuna Todireşti, şi Ansamblul folcloric „Florile Bucovinei” din Rădăuţi (în prima zi de festival) şi Ansamblul folcloric „Stejărelul” din Cajvana, Ansamblul folcloric „Cetina” din Vama, Ansamblul folcloric „Stejarul” din Dorohoi, Ansamblul folcloric „Ţânţăroiul” din Iaslovăţ, Ansamblul artistic „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Ansamblul folcloric „Kozaciok” din Bălcăuţi (în a doua zi de festival).

Fiecare formaţie artistică a prezentat cântece şi dansuri populare, în aplauzele publicului numeros.

 

Oficialităţi prezente la festival

Programul din cea de-a doua zi a Festivalului folcloric „Sărbătoare în satul meu” a fost deschis de prim-vicepreşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, profesorul Ioan Bodnar, de preşedintele Federaţiei „Star Music”, Costică Oprea, precum şi de primarul comunei Bălcăuţi, Vasile Ursachi, care le-au transmis câteva gânduri de bun venit celor prezenţi.

La final de festival, duminică, solistul Alexandru Recolciuc a susţinut un recital de muzică populară.

Organizatorii festivalului folcloric de la Bălcăuţi au fost Ansamblul artistic „Kozaciok”, împreună cu Primăria comunei Bălcăuţi, Fundaţia Alcedo, Centrul Cultural Bucovina şi Uniunea Ucrainenilor din România - Ţinutul Bucovina.  Instructorul coregraf profesor Petru Şoiman (dansator la ansamblul pe care îl coordonează ­- Ansamblul „Kozaciok”, precum şi la Ansamblul artistic „Arcanul” USV) s-a ocupat efectiv de organizarea acestei sărbători, care a fost un real succes şi devine o manifestare cu tradiţie în Bălcăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de ansambluri prezente la Festivalul „Sărbătoare în satul meu”.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Zeci de ansambluri prezente la Festivalul „Sărbătoare în satul meu”4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei