Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 oct 2011 - Anul XVI, nr. 238 (4836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Selecţie

Compozitorul Emil Havriliuc, calificat în finala Concursului de creaţie muzicală „Crizantema de aur”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compozitorul Emil Havriliuc, consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina, s-a calificat în finala Concursului de creaţie muzicală „Crizantema de aur”, ediţia a 44-a, cu romanţa „Drum fără sfârşit”, pe versurile poetului Ion Drăguşanul.

Piesa va fi interpretată în concurs de mezzosoprana Viorica Daud - Corjan, profesoară la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi masterandă a Universităţii de Arte „George Enescu “din Iaşi.

Profesoara Viorica Daud – Corjan are un bogat palmares artistic: laureată la Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darcle” – august 2003, prim-solistă – opera Evgheni Oneghin, de P. I. Ceaikovski, concert ce a avut loc la Tg. Mureş – martie 2004, rolul Maddalenei din opera Rigoletto de G. Verdi – Cluj – aprilie 2004, lieduri pe texte biblice – concert organizat de Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi – februarie 2007, premiul III la Concursul Internaţional Joseph Schmidt 2008.

 

Finala „Crizantema de aur”, în perioada 26 – 29 octombrie

Profesorul Emil Havriliuc ne-a spus că după ce în primăvara acestui an, în preajma Sf. Paşti, a semnat muzica pentru „Concertul pentru toacă şi instrumente populare tradiţionale”, concert ce a fost prezentat în parcul central al Sucevei, iar în luna iunie a lansat cartea „Folclor instrumental din nordul Moldovei”, calificarea cu o piesă în finala prestigiosului concurs „Crizantema de aur” a venit ca o recunoaştere a muncii sale în domeniul muzical.

Finala Concursului de creaţie muzicală „Crizantema de aur” se va desfăşura, în perioada 26 – 29 octombrie, la Târgovişte.

Ediţia de anul acesta a festivalului se împarte în două secţiuni: concursul de creaţie şi concursul de interpretare. „Crizantema de aur”, după cum ne-a spus profesorul Havriliuc, este cel mai important şi cel mai iubit festival dedicat romanţei.

Festivalul este considerat a fi o emblemă a muzicii româneşti şi un simbol al culturii şi valorilor autohtone, o manifestare culturală care de-a lungul timpului a promovat valorile româneşti şi cultura muzicală autohtonă.

„Anul viitor, sper să scot o carte şi un CD cu romanţe şi cântece orăşeneşti din perioada interbelică, CD pe care va apărea şi numele mezzosopranei Viorica Daud - Corjan”, a completat profesorul Havriliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compozitorul Emil Havriliuc, calificat în finala Concursului de creaţie muzicală „Crizantema de aur”.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Compozitorul Emil Havriliuc, calificat în finala Concursului de creaţie muzicală „Crizantema de aur”4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei